• Αυτοάμυνα Combatives

    Αυτοάμυνα Combatives

    Ρεαλιστική εκπαίδευση για όλους

ΑΛΗΘΕΙΑ
Η αλήθεια είναι η ασπίδα μας.
ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
Η ακεραιότητα είναι το θεμέλιό μας.
ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η αυθεντικότητα είναι το μέτρο μας.

Η αλήθεια για το Combatives

Πολλά λέγονται για κάθε σύστημα Πολεμικής Τέχνης και Μαχητικού Αθλήματος και τις αρετές που προσφέρουν στον μαθητή και ασκούμενό τους. Κάποια σημεία είναι αλήθεια, άλλα μερικώς αλήθεια και άλλα καθόλου.

Ειδικά σε όσα είναι στην ουσία αθλήματα, ακόμη και σκληρά αθλήματα με βαριά επαφή, λείπει ο στοιχείο του ρεαλισμού που συναντά κανείς σε συνθήκες δρόμου και μάχης.

Ο λόγος;

Διέπονται από:

  • Περιορισμένους χρόνους
  • Κατηγορίες κιλών
  • Κανόνες αγώνων
  • Διαιτησία

Και κανένα άθλημα δεν επιτρέπει αντικανονικές (βρόμικες) τεχνικές. Κανένα δεν υποχρεώνει τους αθλητές τους να αντιμετωπίσει οπλισμένους επιτιθέμενους ή και πολλούς επιτιθέμενους. Κανένας σύλλογος δεν υποχρεώνει τους αθλητές του να αντιμετωπίσει τη βία ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ με την ένταση της ΛΕΚΤΙΚΗΣ και ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ επίθεσης που πρόκειται να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος στη πραγματικότητα.

Χωρίς αυτά τα στοιχεία και τις ψυχοσωματικές πιέσεις που δέχεται κανείς, πως είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ο οποιοσδήποτε ότι διδάσκει αυτοάμυνα;

Όλα αυτά όμως, τα κάνουμε εμείς στις αίθουσες πρακτικής μας.

Πολλοί είναι οι Αθλητικοί Σύλλογοι Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων, που για να καλύψουν αυτό το κενό και να προσελκύσουν μαθητές, διδάσκουν τεχνικές με ΌΠΛΑ (μαχαίρια, τσεκούρια, μαστίγια, μπαλτάδες κτλ.) οι οποίες συνήθως ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΙΑΣ από τους ιδρυτές τους. Και μάλιστα, ποτέ από τους νυν δασκάλους τους έστω σε πραγματικό περιστατικό του δρόμου.

Τίποτα από αυτά δεν ισχύει για το αυθεντικό Combatives το οποίο έχει δοκιμαστεί σε σύγχρονο αστικό και πολεμικό περιβάλλον και με σύγχρονα όπλα, από το 1915 μέχρι και σήμερα σε όλα τα σημεία του κόσμου.

Τεχνικές combatives

Τεχνικές combatives

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ