• Αυτοάμυνα Combatives

    Αυτοάμυνα Combatives

    Ρεαλιστική εκπαίδευση για όλους

Άμεσο

Αμεσότητα, η καλύτερη απάντηση στον άμεσο κίνδυνο
«Κάποιος δεν θα τσακίσει τον εχθρό με τη θεωρία. Η αμεσότητα είναι πιο σημαντική, όταν βρίσκεσαι μπροστά στου λιονταριού το λημέρι...»
- Rati Tsiteladze

Δεν λεμέ…, καλή η θεωρία και η έμμεση προσέγγιση, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις τη στιγμή που ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ χρειάζεται και ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

Εδώ είναι που το ρητό «Η πολύ ανάλυση προκαλεί παράλυση» έχει μεγάλη σχετικότητα. Όταν βλέπουμε φαινομενικά όμορφα εκτελεσμένες έμμεσες ή πολύπλοκες τεχνικές να διδάσκονται σε μαθητές πολεμικών τεχνών, μπορεί να εντυπωσιαζόμαστε με το ΠΩΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.

Αναρωτιόμαστε όμως αντικειμενικά αν ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

«Κακά τα ψέματα, ο κίνδυνος βάζει τα πράγματα στη ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ο απόλυτος κίνδυνος δε, σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.»
- Ζακ Καπανταϊδάκης

Ξαφνικά ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ να γίνονται σε ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ και τα διακόσιες χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης, οδηγούν στην ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΡΙΣΗ χωρίς φραμπαλάδες και εντυπωσιασμούς. Αυτή η αντίδραση δεν είναι τίποτ’ άλλο από το μυαλό μας να «τρέχει» να προλάβει. Δηλαδή, να ΣΥΛΛΑΒΕΙ, να ΑΝΑΛΥΣΕΙ και, να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ στα δρώμενα. Αλλά όλα αυτά τα κάνει σε κλάσματα δευτερολέπτων, με την προϋπόθεση ότι η ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ θα είναι ενστικτώδη και ΑΜΕΣΗ.

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σημαντικό να ξεχωρίσει κανείς την ΣΗΜΕΡΙΝΗ «πολεμική τέχνη» από την πραγματική ΠΑΛΑΙΜΑΧΗ «τέχνη του πολέμου».

«Άλλο η μαχητική άθληση, άλλο η μάχη επιβίωσης.»
- Ζακ Καπανταϊδάκης

Κοινός…, δεν χρησιμοποιούμε μαχητική άθληση για να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο, παρά μόνο αν έχει να κάνει με το στοιχείο του στίβου και τα ταχύτατα εκτελεσμένα 800 μέτρα. Οι λόγοι γι’ αυτό είναι προφανές για όσους είναι ΠΡΟΘΥΜΟΙ να αντιμετωπίσουν το θέμα της βίας και του κινδύνου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

Και μία ακόμη αλήθεια για να επιβεβαιώσουμε όσα συμβουλεύουμε.

Κανένας επιτιθέμενος με κακό σκοπό δεν πρόκειται να αφήσει το «θύμα» του περιθώριο προετοιμασίας. Η επίθεση θα είναι σφοδρή, άγρια και αδυσώπητα εκτελεσμένη. Αν είναι να αντισταθούμε αντί να τρέξουμε να σωθούμε, η απόκρισή μας πρέπει να είναι εξίσου σφοδρή, άγρια και αδυσώπητη. Ο μόνος τρόπος προετοιμασίας είναι απλή, άμεση και κυρίως αποτελεσματική αντιμετώπιση.

ΑΠΛΟ - ΑΜΕΣΟ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ