• Αυτοάμυνα Combatives

    Αυτοάμυνα Combatives

    Ρεαλιστική εκπαίδευση για όλους

Αποτελεσματικό

Η Αποτελεσματικότητα είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας
«Να είστε αποτελεσματικοί όχι μόνο ικανοί. Κάνετε τα σωστά πράγματα όχι μόνο τα πράγματα σωστά.»
- Prabakaran Thirumalai

Καλά όλα αυτά που διδάσκονται από πολλούς και συζητάμε. Το σημαντικότερο είναι να πιάνουν τόπο όταν πρέπει ώστε να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας. Δεν έχει νόημα τίποτ’ άλλο αν δεν καταφέρουμε τον πρώτο και βασικότερο στόχο της κοινότητας του Combatives Group:

«Να φθάσουμε στο σπίτι μας σώοι και ακέραιοι.»

Μπορεί κανείς να δείχνει και να είναι ικανός όσο μπορεί, αλλά, αν όσα ασκεί δεν φέρνουν το αποτέλεσμα που αναζητά, ποιός ο λόγος να σκάει; Μήπως σε κάποια ζητήματα το ΤΕΛΟΣ και ΟΧΙ ο ΤΡΟΠΟΣ πρέπει να είναι ο ΣΤΟΧΟΣ;

Πολλοί άνθρωποι αναλώνονται σε ανούσια πράγματα στην προσπάθεια ή και άγνοιά τους να καταφέρουν κάτι. Στη δική μας περίπτωση, είναι αυτό που ονομάζεται Αυτοάμυνα και το ευρύτερο υπόβαθρό της, τα θέματα της Ασφάλειας και της Αυτοπροστασίας. Όλα αυτά εμπεριέχουν πολυεπίπεδα θέματα που εξηγούν ΓΙΑΤΙ, ΠΟΤΕ, ΠΟΥ και ΠΩΣ λειτουργούν αρχές, τακτικές και τεχνικές. Η βαθιά γνώση αυτών συντελούν στην αποτελεσματικότητα και την ορθή χρήση τους. Όμως, τίποτα από αυτά δεν μπορούν να μαθευτούν ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά βάση χρηστικότητας αν μπαίνει στη μέση άστοχο ή περιττό περιεχόμενο.

Δεν φθάνει να ΚΑΝΕΙ κανείς τα πράγματα σωστά, να εκτελεί την «Α» ή την «Β» τεχνική σωστά, αλλά να κάνει σωστά τα πράγματα, δηλαδή πρέπει να ταιριάζει και στην περίπτωση. Αυτό που λέμε:

«Το σωστό εργαλείο για τη δουλειά».
- Ρητό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Ικανός ναι, αλλά κυρίως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ. Πράγματα σωστά ναι, αλλά κυρίως τα ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Δεν πρέπει δηλαδή να χάνουμε τον τελικό στόχο. Το να ΜΠΟΡΕΙΣ είναι καλό, το να ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ. Οι καλές ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ είναι καλές, οι ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ είναι ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ. Μην εστιάζεστε στο ΦΑΙΝΕΣΤΕ αλλά στο ΕΙΝΑΙ.

ΑΠΛΟ - ΑΜΕΣΟ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ