Εφαρμογή Φιλοσοφίας και Μεθοδολογίας

Ο τρόπος με τον οποίο επαληθεύει κανείς την Φιλοσοφία και την Μεθοδολογία.

Ρεαλιστική Εφαρμογή

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
Η εφαρμογή είναι η δυσκολότερη πτυχή της τριάδας Μελέτη, Δοκιμή, Εφαρμογή όταν πρόκειται για βία. Ο λόγος είναι ότι ο κίνδυνος τραυματισμού ή και χειρότερα είναι πολύ ζωντανός. Ακόμη και στην αίθουσα πρακτικής όπου διεξάγεται μια σωστή άσκηση αυτοάμυνας, αν εφαρμόζονται οι τακτικές και τεχνικές όπως πρέπει, μπορεί να είναι τουλάχιστον ελαφρώς επίπονη.
«H γνώση είναι άχρηστη χωρίς συνεπή εφαρμογή.» – Julian Hall
Καταλαβαίνουμε ότι πολλοί μπορεί να αποτρέπονται από αυτή τη πιθανότητα, αλλά ας αναλογιστούν το γεγονός ότι η βία του δρόμου είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. Όταν εφαρμόζει κανείς τακτικές και τεχνικές σε ασκήσεις αυτοάμυνας, είναι μείζονος σημασίας να πραγματοποιούνται ΣΧΕΔΟΝ με την ΙΔΙΑ ΕΝΤΑΣΗ που γίνεται στον δρόμο. Ρεαλιστικά μεν αλλά ελεγχόμενα δε. Αυτή η πρακτική απευαισθητοποιεί τον ασκούμενο σε πολύ μεγάλο βαθμό στον φόβο και τις συνέπειες της βίας. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μορφή προσομοίωσης. Πολλές πληροφορίες για το θέμα μπορεί να βρει κανείς διαβάζοντας το άρθρο Ρόλοι, Προσομοιώσεις, Σενάρια.

Το Combatives Group είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα (και μέχρι στιγμής η μοναδική) που θέσπισε την τακτική εκπαίδευση με τον θωρακισμένο αντίπαλο. Η χρήση αυτού του εργαλείου δίνει στον κάθε ασκούμενο να ανεβάσει τον πήχη της βίας σε επίπεδα που μόνο οι πραγματικές συμπλοκές στον δρόμο προσφέρουν. Αυτή η πρωτοτυπία έχει δώσει την ευκαιρία σε άνδρες και γυναίκες να ανακαλύψουν πόσα μπορούν πραγματικά να κάνουν όταν έχουν την θέληση και την εκπαίδευση. Και μάλιστα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς στο ελάχιστο.

Το σύνολο του Combatives Group περνάει από την διαδικασία εκπαίδευσης μέσω ρόλων, προσομοίωσης και σεναρίων, κλείνοντας με τον βαριά θωρακισμένο αντίπαλο (Δείτε – κανάλι youtube – Combatives Greece) ώστε να δοκιμάσει τι μπορεί να κάνει ο καθένας στη πραγματικότητα. Θεωρούμε ότι είναι μοναδικός και μάλλον, ο καλύτερος τρόπος προσομοίωσης βίαιων καταστάσεων. Ασκήσεις όπου μπορεί ο «αμυνόμενος» να εξαπολύσει πολύ υψηλά επίπεδα βίας, χωρίς να τραυματιστεί κανείς ούτε στο ελάχιστο.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email