• Αυτοάμυνα Combatives

  Αυτοάμυνα Combatives

  Ρεαλιστική εκπαίδευση για όλους

Όποια στρατηγική, τακτική και τεχνική χρησιμοποιείται, πρέπει να βασιστεί στην κοινή λογική, τα δυνατά και όχι τα πιθανά. Να είναι απλή, άμεση και πάνω απ’ όλα αποτελεσματική.

ΑΠΛΟ
Η σαφήνεια απεχθάνεται την πολυπλοκότητα.
ΑΜΕΣΟ
Ο συντομότερος δρόμος από το «Α» στο «Ω».
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ
Γιατί τίποτ’ άλλο δεν μετράει στη πραγματικότητα.

Η Φιλοσοφία του Combatives

Λίγα = Πολλά

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Combatives Group είναι «Λίγα ίσον Πολλά».

Το ΔΟΓΜΑ μας είναι «Απλό, Άμεσο, Αποτελεσματικό».

Αυτά έχουν αποδειχθεί στις αμέτρητες συμπλοκές ανά τον κόσμο που έχουν διαδραματιστεί στο πέρας των αιώνων. Όποιος προσπάθησε να ΠΕΡΙΠΛΕΞΕΙ τις στρατηγικές, τακτικές (τους κανόνες εμπλοκής) και τεχνικές του ΑΠΕΤΥΧΕ.

Η μεθοδολογία Combatives γεννήθηκε από την ανάγκη ανθρώπων του χώρου της ασφάλειας να ανταπεξέλθουν σε ακραία περιστατικά, πίσω από τα οποία ελλόχευε θανάσιμος κίνδυνος. Οι Αστυνομικοί και αργότερα τα μέλη Ειδικών Δυνάμεων και Μυστικών Υπηρεσιών, έπρεπε να μπορούν να βασιστούν απόλυτα στις δεξιότητες που απέκτησαν. Ήταν θέμα επιβίωσης. Συνεπώς, η εκπαίδευσή του αυθεντικού Combatives εξομοιώνει τις πραγματικές συνθήκες με κύριο ρόλο να παίζει η ΠΡΟΛΗΨΗ και ΜΕΤΑ η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Η μεθοδολογία πρακτικής στηρίζεται στην ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ κάποιων ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ υπό ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΙΕΣΗΣ και στο Παίξιμο Ρόλων, την Εξομοίωση και τα Σενάρια. Αυτά τα ολίγα καλά εκτελεσμένα, εξοικειώνουν τον κάθε εκπαιδευόμενο με βίαιες καταστάσεις που ίσως αντιμετωπίσει.

Στο Σύστημα Combatives μας καλλιεργούμε πρωτίστως τη νοοτροπία της «ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» μέσω της ΠΡΟΛΗΨΗΣ. Δηλαδή προστατευόμαστε για να μην χρειαστεί να αμυνθούμε. Δεν θέλουμε να βρεθούμε σε κατάσταση καταστολής (αυτοάμυνας) αν μπορεί να αποφευχθεί.

Πώς το κάνουμε αυτό;

Πραγματοποιούμε «ΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ» στην απειλή ή στον δυνητικό επιτιθέμενο.

Στην νοοτροπία της αυτοπροστασίας είμαστε ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟΙ (ώστε να μην επιτρέψουμε απρόβλεπτη επίθεση). Η «επίγνωση του περιβάλλοντος» (μέσω εγρήγορσης και παρατήρησης του περιβάλλοντος χώρου μας) είναι η πρώτη γραμμή της προστασίας μας. Αντίθετα, στην νοοτροπία της αυτοάμυνας είμαστε ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΙ (έχοντας ήδη δεχθεί επίθεση) και, η πρώτη γραμμή άμυνας είναι η «αντενέργεια» στην επίθεση. Αυτή η διαφορά «τακτικής επίθεσης» μας τοποθετεί σε ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ.

Είναι, επίσης, πεποίθησή μας ότι η νοοτροπία της «αυτοάμυνας», όπως την εκλαμβάνουν και την ασκούν οι άνθρωποι σήμερα στις πολεμικές τέχνες, είναι στην ουσία «παθητική». Δηλαδή περιέχει «ηττοπαθή» ψυχισμό (σε αντίθεση με την Επιθετική Άμυνα που ενθαρρύνεται στο σύστημα Combatives μας).

Χαρακτηρίζεται από:

 • Πολυάριθμες τεχνικές
  • Η λύση Combatives - Για τον μέσο άνθρωπο, ρεαλιστικά η αυτοάμυνα απαιτεί λίγες και καλά δουλεμένες τακτικές και τεχνικές τις οποίες πρέπει να μπορεί να εφαρμόσει αποτελεσματικά.
 • Μη ρεαλιστική εξάσκηση
  • Η λύση Combatives - Oι ρόλοι, εξομοιώσεις και σενάρια με πλήρης σωματική επαφή και προστατευτικό εξοπλισμό, η χρήση της φωνής και οι πολλοί επιτιθέμενοι είναι απαραίτητα στοιχεία.
 • Έχει αμυντική νοοτροπία
  • Η λύση Combatives - Η πραγματική βία συχνά απαιτεί επιθετική και συνήθως προληπτική δράση. Η νοοτροπία είναι άκρως επιθετική με σκοπό την επιβίωση και όχι τον καβγά ή τσακωμό.
 • Έλλειψη αδρεναλίνης από στρες
  • Η λύση Combatives - Προκαλούμενες από το στρες επινεφριδικές αντιδράσεις με πολύ ρεαλιστικές λεκτικές και φυσικές επιθέσεις, τόσο άοπλες όσο και οπλισμένες, με έναν ή πολλούς αντιπάλους. Καταστάσεις όπου ο εκπαιδευόμενος υποχρεούται να ξεφύγει προς την ασφάλεια ή να καταστείλει την επίθεση και στη συνέχεια να αποδράσει προς την ασφάλεια.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ