• Αυτοάμυνα Combatives

    Αυτοάμυνα Combatives

    Ρεαλιστική εκπαίδευση για όλους

Ρεαλιστική εκπαίδευση

Είναι ζωτικής σημασίας η εκπαίδευση αυτοάμυνας να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις επικίνδυνες για την ζωή μας και την σωματική μας ακεραιότητα.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ
Ενημέρωση από νομικούς και επιμόρφωση για την προστασία του πολίτη για την αστική βία, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο της Ελλάδας και της Ευρώπης.
ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Εκπαίδευση σε δοκιμασμένα πρωτόκολλα αποκλιμάκωσης, κλιμάκωσης και αντιμετώπισης της ωμής βίας σε ρεαλιστικές συνθήκες αντιπαράθεσης.
ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Εκπαίδευση με ρόλους και εξομοιώσεις βασισμένες σε πραγματικά σενάρια ακραίας βίας με δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες τακτικές και τεχνικές.

Τεχνικές που δοκιμάζονται σε γυμναστήριο με αντίπαλο που «συνεργάζεται» ΔΕΝ θα δουλέψουν ποτέ στην πράξη. Τουλάχιστον όχι για εμάς.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
CIVILIAN COMBATIVES

CIVILIAN COMBATIVES

Για άνδρες και γυναίκες, χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα.

STREET COMBATIVES

STREET COMBATIVES

Για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αστικής βίας του δρόμου για επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες.

ADVANCED COMBATIVES

ADVANCED COMBATIVES

Προηγμένη εκπαίδευση στο ιστορικό παρελθόν της μάχης σώμα με σώμα για άνδρες και γυναίκες.

PROFESSIONAL COMBATIVES

PROFESSIONAL COMBATIVES

Το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης της μάχης σώμα με σώμα. Προετοιμάζει τους μελλοντικούς εκπαιδευτές.

INTENSIVE COMBATIVES

INTENSIVE COMBATIVES

Ιδιαίτερα, εντατικά μαθήματα αυτοάμυνας. Πολύ γρήγορη εκμάθηση. Ατομικά ή σε μικρές ομάδες.

Αυτοάμυνα για γυναίκες

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σεμινάρια και μαθήματα αυτοάμυνας σε τακτικές και τεχνικές, για την γυναίκα σε αστικό περιβάλλον.

COMBAT FITNESS

COMBAT FITNESS

Γυμναστική τύπου Cross-training με κύκλους για ταχύτατη σκληραγώγηση σώματος και πνεύματος.

ANTI-BULLYING

ANTI-BULLYING

Καταπολέμηση bullying σε σχολικό και μη περιβάλλον με τη καθοδήγηση παιδοψυχολόγου, αν χρειαστεί.

Ρεαλιστικές τεχνικές

Όταν η εκπαίδευση πλησιάζει την πραγματικότητα

Ο ρεαλισμός στις τεχνικές αυτοάμυνας είναι απαραίτητος, ιδιαίτερα για τον πολίτη σε αστικό περιβάλλον. Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να εκτελέσει τεχνικές που είναι αμφίβολο ότι θα «πιάσουν τόπο» σε πραγματικές συνθήκες ζωής και θανάτου...

Tο μόνο που σε σώζει, είναι να έχεις δοκιμάσει τις τεχνικές σου με αντίπαλο που αντιστέκεται σθεναρά, ώστε να σιγουρευτείς ότι λειτουργούν σε πραγματικές συνθήκες. Να τις δοκιμάσεις από όλες τις κατευθύνσεις που ίσως τις αντιμετωπίσεις, να τις δοκιμάσεις όρθιος, καθιστός, γονατιστός, από τη πλάτη σου κτλ. Θα χρειαστεί να μάθεις τακτικές και τεχνικές που έχουν χιλιοδοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες υπό πίεση, όπως διδάσκονται στο Combatives.

Δεν είναι καθόλου σπάνιο να βλέπουμε περίπλοκες τεχνικές σε διάφορα συστήματα Μαχητικής Άθλησης και σε Πολεμικές Τέχνες που παρουσιάζονται σε ανίδεο κόσμο σαν δήθεν Τέχνες του Πολέμου ΚΑΙ Αυτοάμυνα. Οι διαφορές μεταξύ αυτών των δύο και την πραγματικότητα του πολέμου και της αυτοάμυνας είναι τεράστιες αν τις συγκρίνει και αναλογιστεί κανείς αντικειμενικά.

Παραδείγματα χιλιάδες για όσους θέλουν να το επιβεβαιώσουν… Εναέριες περιστρεφόμενες κλωτσιές, περιστρεφόμενες κλωτσιές, γυριστές γροθιές, γονατιές με άλματα, low kicks, high kicks, round kicks, πάλη όρθιοι, πάλη στο έδαφος κτλ. Όλα πολύ θεαματικά ΑΛΛΑ, εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν σε πραγματικές ανεξέλεγκτες συνθήκες μάχης ή δρόμου. Καταστάσεις όπου ένας αντίπαλος ή και πολλοί αντίπαλοι ίσως είναι και οπλισμένοι και, δεν συμμορφώνονται με αθλητικούς κανονισμούς και ήθη.

Πόσο ρεαλιστική είναι η αυτοάμυνα στην οποία έχεις εκπαιδευτεί;

Σε αντίθεση, η προσέγγιση μέσω της μεθοδολογίας του Αυθεντικού Combatives στα θέματα Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας ήταν ανέκαθεν Απλή, Άμεση και πάνω από όλα Αποτελεσματική. Και το ορίζουμε ως «Αυθεντικό» γιατί πρέπει να το διαχωρίσουμε από τα διάφορα συστήματα που θρασύτατα σφετερίζονται την έννοια του όρου “Combatives”. Είναι αυτές οι διαφορές που υποδεικνύουμε στο Combatives Group, χωρίς πάθη, υποκειμενικότητα και ψευδαισθήσεις.

Πραγματικές συνθήκες

Οι πραγματικές συνθήκες είναι δεδομένες στο πεδίο της μάχης και στους δρόμους της πόλης. Δεν υπάρχουν ήθη, κανόνες, διαιτητές και καθαρός χώρος διεξαγωγής να σε προστατεύουν. Αν πρόκειται για μάχη σώμα-με-σώμα για επαγγελματία (στρατιώτη, αστυνομικό κτλ.) ή ξυλοδαρμός, βιασμός, ληστεία ή απόπειρα δολοφονίας σε πολίτη, ο επιτιθέμενος σίγουρα θα έχει το πάνω χέρι ΔΡΩΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ, με σοκ και αποπροσανατολισμό, σύγχυση και πολύ πιθανά το σκοτάδι να λειτουργούν υπέρ του. Αν προσθέσουμε και σε αυτά την αχαλίνωτη βία και την πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ή ακόμη χειρότερα, να δρα σε συνδυασμό και με την βοήθεια άλλων δραστών, τότε οι δικές σου πιθανότητες να φτάσεις σπίτι σου σώος και ακέραιος μειώνονται κατακόρυφα…

Tο μόνο που σε σώζει, είναι να έχεις καταρτιστεί με σκληρό, ρεαλιστικό τρόπο και σε σχεδόν πραγματικές συνθήκες απειλής κινδύνου και αχαλίνωτης βίας, χωρίς κανόνες, εθιμοτυπίες και παραπετάσματα μυστηρίου και μυστικισμού. Αν είσαι επαγγελματίας (στρατιώτης, αστυνομικός κτλ.) ή απλός πολίτης, ο ΨΥΧΙΣΜΟΣ σου και η ΩΜΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, σε συνδυασμό με καλή, ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ και ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ του συστήματός Combatives μας ίσως σε σώσει.

Πρωτόκολλα αντιμετώπισης κινδύνου

Τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης κινδύνου (Κανόνες εμπλοκής - στη δική μας περίπτωση Πρωτόκολλα Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας) σώζουν ζωές! Κάθε επαγγελματίας (στρατιώτης, αστυνομικός, πιλότος, πυροσβέστης, νοσοκόμος κτλ.) που έχει να αντιμετωπίσει απειλή, κίνδυνο και γενικά καταστάσεις ζωής και θανάτου, έχει εκπαιδευτεί από σοβαρούς εκπαιδευτές και οργανώσεις βάση ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ. Αρχές που τους διδάσκουν ΓΙΑΤΙ να αντιδράσουν με συγκεκριμένο τρόπο, ΠΩΣ να αντιδράσουν και ΤΙ πρέπει να κάνουν σε τέτοιες στιγμές. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!! Αυτός είναι ο κανόνας διότι έχει αποδειχθεί ότι έλλειψη αυτών, σπέρνει τρόμο ο πανικός και η αμηχανία!

Tο μόνο που σε σώζει, είναι ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ να αντιμετωπίζεις καταστάσεις απειλής και κινδύνου με ΔΟΜΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τρόπος ο οποίος έχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ να λειτουργεί σε πραγματικές συνθήκες, όπως γίνεται η εκπαίδευση στο Combatives Group.

Περιβάλλοντας χώρος

Ο περιβάλλοντας ΧΩΡΟΣ σε πεδίο μάχης ή σε αστικό περιβάλλον σε συνθήκες αυτοάμυνας για πολίτη είναι ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ, διότι παντού τριγύρω υπάρχουν ΕΜΠΟΔΙΑ, τεχνητά και φυσικά. Αυτά σε αντίθεση με το καθαρό περιβάλλον και ομαλό έδαφος του χώρου άθλησης. Βράχια, δένδρα, λάσπες, ανώμαλο έδαφος, αυτοκίνητα, έπιπλα, κιγκλιδώματα, πεζοδρόμια, σκαλοπάτια, πόρτες, τοίχοι, άλλοι άνθρωποι… όλα μπορούν να αποτελέσουν εμπόδια...

Το μόνο που σε σώζει, είναι να ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ σε χώρους που υπάρχουν τέτοια εμπόδια για να σιγουρευτείς ότι έχεις τη δυνατότητα να λειτουργήσεις ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ σε τέτοια περιβάλλοντα. Προπονήσεις ασφάλειας, αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας δεν είναι πραγματικές αν δεν συμπεριλαμβάνουν και κατάρτιση σε χώρους εκτός του προπονητηρίου, όπως κάνει το Combatives.

Κανόνες

Οι κανόνες του αθλητισμού και το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ μάχης σώμα-με-σώμα, ούτε για επαγγελματίες (στρατιωτικός, αστυνομικός κτλ.), ούτε για πολίτες. Η βία στο επίπεδο της επιβίωσης δεν περιέχει το στοιχείο της λογικής. Αποτελεί ζωώδη κατάσταση και λειτουργεί κυρίως ΒΑΣΗ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ. Σε τέτοιες συνθήκες το μόνο που λειτουργεί σωστά για να αντιμετωπίσει την αχαλίνωτη βία, χωρίς περιορισμούς και κανόνες, είναι η ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ σε παρόμοιες συνθήκες…

Το μόνο που σε σώζει όταν δίνεις μάχη ζωής και θανάτου είναι να έχεις δοκιμάσει τις τακτικές και τεχνικές σε καταστάσεις που ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΝΟΥΝ συνθήκες βίας όσο γίνεται πιο πραγματικά, ΧΩΡΙΣ απαγορεύσεις, περιορισμούς και «ταμπού». Δεν υπάρχουν «βρώμικες» τεχνικές, υπάρχουν μόνο τεχνικές και τακτικές που αναγκάζουν τον αντίπαλο να γίνει ΑΠΡΟΘΥΜΟΣ ή ΑΝΙΚΑΝΟΣ να συνεχίσει να βιαιοπραγεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν υπάρχουν «βρόμικες» τεχνικές. Έτσι τις λένε οι ηττημένοι! Υπάρχουν μόνο ΕΠΙΒΙΩΣΑΝΤΕΣ και ΘΥΜΑΤΑ και εμείς, στο Combatives Group, δεν επιτρέπουμε στους ασκητές μας να γίνουν θύματα.

Διαθέσιμος χρόνος

Ο ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ παίζει σημαντικότατο ρόλο σε θέματα επιβίωσης. Δεν υπάρχουν Τάιμ Άουτ (Time out), ούτε υπάρχει καθορισμένος χρόνος όπως στον αθλητισμό. Ο χρόνος που μπορεί να διαθέσει ο επαγγελματίας (στρατιωτικός, αστυνομικός κτλ.) ή ο πολίτης για να αντιμετωπίσει μια απειλή ή κίνδυνο είναι στη πραγματικότητα ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ! Κάθε επιπλέον δευτερόλεπτο ελλοχεύει ΑΠΡΟΟΠΤΟΥΣ και ίσως ΘΑΝΑΣΙΜΟΥΣ κινδύνους…

Το μόνο που σε σώζει είναι να χειριστείς την κατάσταση σε ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, διότι μπορεί να παραμονεύουν και άλλοι να σου κάνουν κακό. Σε 5 δευτερόλεπτα το πολύ, πρέπει η συμπλοκή να έχει ΛΗΞΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ή να έχει εγκαταλειφθεί το σημείο του κινδύνου. Πρέπει να μάθεις να είσαι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ στη δουλειά σου σαν επαγγελματίας (στρατιωτικός, αστυνομικός κτλ.) ώστε να φέρεις εις πέρας την αποστολή σου σε ελάχιστο χρόνο. Και, αν είσαι πολίτης, να δημιουργείς γρήγορα ΔΙΟΔΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ προς ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΗΜΕΙΟ. Αυτά αποτελούν κανόνα σε συμπλοκές στο αυθεντικό Combatives.

Αγαπημένα πρόσωπα

Τα αγαπημένα πρόσωπα που πιθανά να μην μπορούν να αμυνθούν ή να προστατευτούν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΣΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ. Δεν μπορεί κάποιος που σέβεται τον εαυτό του να αφήσει την κοπέλα του τη σύζυγο του το παιδί του ή άλλον αδύναμο άνθρωπο να αντιμετωπίσει μόνο του κάποιο αρρωστημένο κάθαρμα, βάζοντας το στα πόδια…

Το μόνο που σε σώζει (αν όχι σωματικά τουλάχιστον ηθικά), είναι να βρεις τα… κότσια σου, έχοντας κάνει ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ με ιδρώτα σε σκληρές, ρεαλιστικές προπονήσεις για να γίνεις η αιχμή του δόρατος ή να σταθείς σαν ασπίδα στους δικούς σου ανθρώπους, κάτι που θα αποκτήσεις και θα γίνεις πολύ γρήγορα μέσο του αυθεντικού Combatives.

Οπλισμένος αντίπαλος

Ο ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ αντίπαλος ή αντίπαλοι είναι μια πραγματικά ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΠΕΙΛΗ από την οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα καταφέρεις να επιβιώσεις. Καλό είναι να ΜΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΑΙ από ανίδεους που δεν έχουν ανοίξει ούτε τη μύτη τους σε καυγά, αλλά πουλάνε ΔΗΘΕΝ ΓΝΩΣΕΙΣ «ειδικού» στην άοπλη αντιμετώπιση ένοπλου αντίπαλου…

Το μόνο που σε σώζει, ρεαλιστικά εάν είσαι επαγγελματίας (στρατιωτικός, αστυνομικός κτλ.) είναι η ΣΟΒΑΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ από ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ και τι είναι να έχεις ζήσει την απόλυτη απειλή και κίνδυνο ζωής. Για πολίτες, καλό είναι να μάθουν την αξία της παροιμίας «Του φευγάτου η μάνα…». Και αν ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να εγκαταλείψουν για οποιονδήποτε σοβαρό λόγο… (δείτε τον προηγούμενο), να έχουν ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στο Σύστημα Combatives που διδάσκουμε!

Και τέλος…

Νομικές Συνέπειες

Οι ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ δεν υπάρχουν για στρατιώτη στο πεδίο της μάχης. Είναι όμως μια ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ για τον αστυνομικό, τον επαγγελματία ασφαλείας και τον απλό πολίτη που έχει να αντιμετωπίσει απειλή, κίνδυνο και γενικά καταστάσεις ζωής και θανάτου. Ακόμη και τότε οι πράξεις του θα ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ από τη δικαιοσύνη, για να διαπιστωθεί ή όχι το ποσοστό ευθύνης που του αναλογεί σε τυχόν περιπτώσεις τραυματισμού ή θανάτου, ακόμη και του επιτιθέμενου…

Το μόνο που σε σώζει πραγματικά εάν είσαι επαγγελματίας (αστυνομικός, επαγγελματίας ασφαλείας κτλ.) ή απλός πολίτης, είναι η ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ πάνω σε αυτά τα θέματα. Έχει αποδειχθεί ότι έλλειψη αυτής, ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι η Αυτοάμυνα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ και ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ! Τέτοια κατάρτιση δεν κάνει κανένας Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών ή Μαχητικών Αθλημάτων, αλλά το κάνουμε εκτενώς εμείς στο Combatives Group.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ