• Combatives άρθρα

    Άρθρα Combatives

    Από τα μέλη της κοινότητας

Φόβος και Παράνοια

Έλεγξε τον φόβο σου

Δεν μπορεί να γίνει σωστή Διαχείριση Κινδύνου όταν ο φόβος έχει φτάσει στα όρια της παράνοιας. Γιατί; Διότι η φαντασία ενός ανθρώπου μπορεί να οργιάσει, ενώ ο πραγματικός κίνδυνος ενδέχεται να είναι εύκολα διαχειρίσιμος. Με άλλα λόγια…

Ο Φόβος και η Παράνοια διογκώνουν παράλογα το πρόβλημα.

Φόβος και Παράνοια
Αν δεν ελέγξουμε το φόβο, θα πέσουμε σε αδράνεια ή θα δράσουμε με λάθος τρόπο. Γρήγορα θα οδηγηθούμε στα επόμενα στάδια του φόβου, τον πανικό και την παράνοια.

Κάποιοι αρχάριοι μαθητές συχνά κάνουν την ερώτηση «Τι κάνουμε αν…» συσχετίζοντας την με την Διαχείριση Κινδύνου.

Π.χ. «Τι κάνουμε αν…»

● Δεν λειτουργεί;
● Αυτός κάνει αυτό, εκείνο ή το άλλο;

και πολλές άλλες παρόμοιες ερωτήσεις.

Αυτό που συμβαίνει μέσα στο μυαλό τους, είναι ότι η φαντασία τους, τους έχει ήδη καλπάσει στο χειρότερο σενάριο. Δεν έχουν κατανοήσει, πως τα Πρωτόκολλα Διαχείρισης λειτουργούν ενάντια σε Πραγματικό Κίνδυνο (βλέπε άρθρο - Κανόνες Αυτοπροστασίας). Διαπραγματεύονται με τον εαυτό τους και έχουν αποφασίσει ότι αυτά δεν λειτουργούν στην δική τους «ειδική περίπτωση» ή απλώς προσπαθούν να βρουν αδύναμα σημεία σε αυτά. Όμως τα πρωτόκολλα διαχείρισης έχουν βγει μετά από αμέτρητα περιστατικά πολλών ανθρώπων και μετά από εξαντλητικές μελέτες και σαν σκοπό έχουν να καλύψουν όλες τις περιπτώσεις. Οι πιθανότητες να βρεθούμε προ εκπλήξεως είναι πραγματικά αμελητέες.

Στις Σχολές Combatives, διδάσκουμε Πρωτόκολλα Διαχείρισης Κινδύνου και συζητάμε τη διαφορά μεταξύ της Διαχείρισης του Φόβου και του Ελέγχου του Φόβου. Για ποιο λόγο; Επειδή αυτό είναι το σωστό!

Τα Πρωτόκολλα Διαχείρισης Κινδύνου δεν παίζουν με τα συναισθήματα γιατί απλώς αποτελούν ένα σύνολο κανόνων που πρέπει να ακολουθήσουμε. Και εμείς πράττουμε ακριβώς αυτό.

Υπ’ όψιν ότι:

Η Διαχείριση Φόβου τροφοδοτεί τα συναισθήματα φόβου των ανθρώπων για αυτό είναι πάντα πιο εύκολο να την πουλήσεις σε εύπιστους ανθρώπους.

Είναι εύκολο να εντοπίσεις ανθρώπους που κυβερνώνται από το φόβο. Είναι αυτοί που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν εξωφρενικά ακριβά μαθήματα και σεμινάρια από τον «Μάστερ Fu-Ma-Ra», που πολύ έξυπνα δεν πρόκειται να τους πουλήσει τίποτα που θα μπορούσε να τους βοηθήσει ν’ αντιμετωπίσουν Πραγματικό Κίνδυνο.

Είτε επειδή ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει την διαφορά ή επειδή είναι προς το οικονομικό του συμφέρον να τους αρμέγει «στάλα, στάλα» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτό που πουλάει ο «Μάστερ», είναι κάτι που θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα σχετικά με το πρόβλημά τους και με λίγα επιπλέον χρήματα μπορεί να τους δώσει ένα φυλακτό (διάβαζε - σύστημα Αυτοάμυνας), για να τους φυλάει (τεχνική του στριφογυριστού φιδιού που έμαθε στο Θιβέτ). Αυτά τα φυλακτά ή συστήματα εμπεριέχουν μία μικρή ποσότητα αλήθειας, ικανής να τα κάνει να εμφανίζονται ως αυθεντικά. Με λίγα λόγια αν εκπαιδεύεστε και χρησιμοποιείτε το σύστημα του «Μάστερ» Fu-Ma-Ra, το οποίο επίσης χρησιμοποιείται από τις καλύτερες Ειδικές Δυνάμεις του κόσμου, τότε δεν θα έχετε ν’ ανησυχείτε για τους φόβους σας ποτέ ξανά. Όλα αυτά στην τιμή των 600€ σ’ ένα σεμινάριο του Σαββατοκύριακου. Ποιός ξέρει, μπορεί ακόμα να γίνετε ένας πιστοποιημένος εκπαιδευτής μέσα στο ίδιο αυτό Σαββατοκύριακο!! …Εννοείται με μία «μικρή» επιπλέον αμοιβή …

Εύλογα, αυτή η στρατηγική πωλήσεων καλύπτει τις φοβίες των ανθρώπων μέσω της Διαχείρισης Φόβου, αλλά δεν ασχολείται στο παραμικρό με την πραγματικότητα της Διαχείρισης Κινδύνου.

Γιατί;

Διότι αν ένας άνθρωπος δεν χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα που έχουν δημιουργηθεί για ν’ αντιμετωπίζουν τον Πραγματικό Κίνδυνο, θα έχει μεγάλο πρόβλημα και όσα φυλακτά και να έχει, σε όσα σεμινάρια και αν έχει πάει, κανένα δεν θα τον βοηθήσει την κρίσιμη ώρα ανάγκης.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ