• Combatives άρθρα

    Άρθρα Combatives

    Από τα μέλη της κοινότητας

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση!

Το Κλείσιμο της απόστασης

Το Combatives είναι δραστηριότητα βαριάς κρούσης!!

Το να κλείσει κανείς την απόσταση είναι ζωτικής σημασίας για να είναι σε θέση να ξεκινήσει μια επίθεση. Για πολλά χρόνια έχουμε ακούσει ένα σωρό «ειδικούς» να λένε ότι πρέπει να κρατάτε τις αποστάσεις σας ώστε να μπορείτε να κτυπάτε «επιλεκτικά» έναν αντίπαλο με την άνεσή σας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στα αθλήματα πολεμικής τέχνης, όπου πρέπει να αποτρέψετε τον αντίπαλο από το να πάρει σημείο στη βαθμολογία. Καταντάει να γίνετε μια ανταλλαγή «πυρών εξ αποστάσεως» στην οποία μετράει ο χρόνος αντίστροφα. Απέχει πολύ από την αλήθεια σε έναν απελπισμένο αγώνα για επιβίωση. Η πραγματικότητα δείχνει ότι σε αυτές τις συνθήκες γίνονται όλα από κοντά ή απλά την «κάνουμε».

Αν είμαστε σε μια κατάσταση όπου ένας αντίπαλος προσπαθεί να μας καρφώσει με μαχαίρι, δεν θα επιχειρήσει να το κάνει μόνο μία φορά όπως κάνουν σε μαθήματα αυτοάμυνας και σε επιδείξεις.

Θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πολύπλευρες και πολλαπλές μαχαιριές με μεγάλη ταχύτητα και σε γρήγορη διαδοχή.

Αυτό, ακόμη και σαν σκέψη, φοβίζει τους ανθρώπους, και έτσι θα έπρεπε…, είναι μια τρομακτική εμπειρία.

Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε τέτοια επίθεση, δοκιμάστε την βάζοντας έναν άτεχνο παρτενέρ απέναντί σας με οδηγίες να επιτεθεί δυνατά, γρήγορα και επαναλαμβανόμενα με έναν γερό μαρκαδόρο και τα ξαναλέμε…

Είναι εύκολο για τους δασκάλους να υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο να κρατήσει κανείς έναν επιτιθέμενο μακριά με κλωτσιές. Αυτό μπορεί να φαίνεται λογικό όταν ο επιτιθέμενος κρατάει μαχαίρι διότι «ανοίγει» κανείς την απόσταση, και ως ένα σημείο είναι, εάν εφαρμοστεί εντός κάποιων πλαισίων. Όμως αυτό δίνει την δυνατότητα στον οπλισμένο με μαχαίρι επιτιθέμενο, να σε κόβει και να σε καρφώνει, καιροσκοπικά συνεχώς, μέχρις σημείου που δεν θα μπορείς πια να αντισταθείς. Τότε ακολουθεί το τέλος, είτε:

  • λόγω πολλαπλών τραυμάτων
  • επειδή έχεις εξουθενωθεί
  • επειδή πέτυχε κάποιο σημείο που σε «σακάτεψε» και δεν μπορείς να αμυνθείς αποτελεσματικά πια
  • επειδή στάθηκε αυτός τυχερός και εσύ άτυχος ή πιο σωστά, λάθος εκπαιδευμένος και απληροφόρητος

Υπάρχουν όμως και άλλες λύσεις, διαβάστε τα επόμενα σημεία προσεκτικά!

Οι μόνοι λογικοί και ασφαλής τρόποι να αντιμετωπίσει κανείς έναν ένοπλο επιτιθέμενο με μαχαίρι, κατά την γνώμη και άποψή μας είναι:

  • Η Απουσία, Αποφυγή ή Απόδραση από την εν δυνάμει σύγκρουση (το γρήγορο 800άρι)
  • Να τον σημαδεύουμε με πυροβόλο όπλο από απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων (σε χώρες που επιτρέπεται η οπλοφορία) και τον πείθουμε ανακοινώνοντας σθεναρά σε αυτόν και όσους βρίσκονται κοντά, ότι θα πυροβολήσουμε αν δεν ρίξει κάτω το μαχαίρι

Αυτό το τελευταίο σημείο σηκώνει συζήτηση. Ο λόγος που το αναφέρουμε αυτό είναι επειδή υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που πυροβολούσαν κατ’ επανάληψη επιτιθέμενους οπλισμένους με μαχαίρι, οι οποίοι στην συνέχεια πέθαναν από τις μαχαιριές.

Αν δεν με πιστεύετε, να αναζητήσετε “knife attacks” (επιθέσεις με μαχαίρι) στο YouTube™ για να το επιβεβαιώσετε. Αν έχετε τον χρόνο, δείτε τα Βίντεο στο playlist “So you think you can” στο κανάλι του Combatives στο YouTube.

Η αλήθεια είναι ότι εκτός από τα σημεία αυτά που αναφέραμε, κανείς δεν μπορεί να σας δώσει μια οριστική απάντηση ως προς το πώς να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά επιτιθέμενος με μαχαίρι, διότι απλά υπάρχουν πάρα πολλές μεταβλητές, παράμετροι και αστάθμητοι παράγοντες.

Όποιος δάσκαλος ισχυρίζεται ότι ξέρει τον μοναδικό τρόπο, λέει ψέματα και θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο!

Ο Fairbairn είχε χτυπήσει το καρφί στο κεφάλι, όταν είπε «δεν υπάρχει άοπλη άμυνα κατά του μαχαιριού ...».

Αν αποτύχουμε να ακολουθήσουμε αυτά τα σημεία, εναντίον επίθεσης με μαχαίρι, που διδάσκονται στα Προπονητήρια Combatives. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας άμυνας,

Αν δεν είστε σίγουροι, ξέρετε πού να μάθετε τις λεπτομέρειες της συγκεκριμένης μεθόδου για την αντιμετώπιση των ένοπλων δραστών.

Κλείνετε την απόσταση για να:

Μπορεί να υπάρχουν φορές που δεν χρειάζεται να είμαστε πάρα πολύ κοντά σε επιτιθέμενο. Ένα τέτοιο παράδειγμα θα ήταν να Αυτά καλύπτονται από το άρθρο «Η Τέχνη της Παραπλάνησης» και απαιτούν πολύ περισσότερη εργασία από την απλή ανάγνωση του συγκεκριμένου άρθρου. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές στην «παραπλάνηση/δόλο», που διδάσκονται από τους Εκπαιδευτές του Combatives Group οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί καλά σε αυτή τη ξεχωριστή μορφή «τέχνης». Μια επίσκεψη σε μια από τις Σχολές Combatives, θα σας παράσχει μία πρώτης τάξεως εκπαίδευση από αυτούς.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ