• Combatives άρθρα

    Άρθρα Combatives

    Από τα μέλη της κοινότητας

COMBATI... τι;

Αυτή είναι η πρώτη φράση κάθε φίλου και γνωστού όταν απαντώ στο ερώτημα:

-Τι είναι αυτό που κάνεις;
-COMBATIVES.
-Combati… τι;

Πρόκειται συνήθως για γυναίκες και άνδρες που δεν έχουν ειδική ενημέρωση και οι γνώσεις τους στις «πολεμικές τέχνες» και στα  «μαχητικά αθλήματα» περιορίζονται στα «παραδοσιακά» και δημοφιλή.

Κάποιοι ποιο  «ψαγμένοι» απαντούν:

-Μήπως εννοείς κάτι σαν αυτό ή σαν εκείνο;

-Κοίταξε να δεις φίλε, δεν είναι δικιά μου δουλειά να συγκρίνω ή να αξιολογήσω το ένα και το άλλο σύστημα. Υπάρχουν δάσκαλοι, ελάχιστοι οφείλω να ομολογήσω, που έχουν την διεθνή εμπειρία της πραγματικής αξίας των πολυδιαφημισμένων συστημάτων. Αυτό που μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά είναι ότι το Combatives είναι η βάση, η πηγή όλων των σύγχρονων συστημάτων καταστολής βίας σε αστικό περιβάλλον αλλά και επιβίωσης για πολεμική χρήση για άνδρες και γυναίκες. Όταν λοιπόν έχεις απαιτήσεις, δεν θα πας στα διάφορα συστήματα, «νόθα τέκνα» μητρικών δήθεν συστημάτων, αλλά θα πας που …που; ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, και μ’ ένα δάσκαλο ο οποίος θα είναι σε θέση ν’ αποδείξει την γενεαλογική σχέση του με το COMBATIVES και τους δημιουργούς του και ο οποίος δεν θα διδάσκει … COMBAT … κάτι ή COMBAT … κάτι άλλο … και δεν συμμαζεύεται, αλλά θα διδάσκει το απλό, άμεσο, βάναυσο και αποτελεσματικό COMBATIVES των σχολών του Combatives Group.

Ποιος  τρομάζει με το βάναυσο;

Είμαι ένας μαθητής σε μία σχολή του Combatives Group.
Παραθέτω την εμπειρία μου, εβρισκόμενος στο δεύτερο από τα τρία επίπεδα εκπαίδευσης του Civilian Combatives. Πρόκειται για μία εκπαίδευση η οποία στο τέλος της, σου επιτρέπει να επικρατήσεις ή ποιο σωστά να επιβιώσεις από επιθέσεις εγκληματιών ή απλώς ηλιθίων τραμπούκων. Μιλάμε για ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το απόλυτο, αρκεί μόνο να …
Αρκεί μόνο να μην ξεχάσεις να θέλεις να ζήσεις!

-Τι ιστορίες είναι αυτές που μας λέει ο τύπος, ποιος ξεχνάει να θέλει να ζει;
Πολλοί περισσότεροι από ότι νομίζουμε!!!

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης είναι πολλοί οι μαθητές που ξεχνούν ότι δεν πρόκειται για μια απλή προπόνηση, αλλά για αγώνα επιβίωσης.

ΟΠΩΣ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΧΕΣΑΙ !
ΟΠΩΣ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΧΕΣΑΙ !!
ΟΠΩΣ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΧΕΣΑΙ !!!

Αυτή είναι η ιαχή του δασκάλου του Combatives (μεταξύ άλλων), ο οποίος «ρυθμίζει» διαρκώς την ένταση της επιθυμίας για επιβίωση. Όσοι το αντιλαμβάνονται βρίσκουν τον εαυτό τους να προχωρά με γοργά βήματα αφομοιώνοντας και εκτελώντας όλες τις ρεαλιστικές τεχνικές, οι οποίες είναι λίγες στον αριθμό και απλές στην εφαρμογή τους.

«Μάθε τις τεχνικές, μάθε ποιες σου ταιριάζουν, επέλεξε τις και γίνε ειδικός σε αυτές. Μάθε να τις κάνεις και στον … ύπνο σου, ανεξάρτητα από πού θα δεχτείς επίθεση».

Ο εκπαιδευτής του Combatives δεν υποβάλει τον ασκούμενο σε αμέτρητες επαναλήψεις τεχνικών με σκοπό την εκτέλεση τους από αυτόν με ακρίβεια χιλιοστού.

Ο εκπαιδευτής του Combatives υποβάλει τον ασκούμενο σε αμέτρητες επαναλήψεις τεχνικών με σκοπό την ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

Εμένα τον ασκούμενο στο Combatives το κύριο μέλημα μου δεν είναι η άρτια εκτέλεση των τεχνικών. Το κύριο μέλημά μου είναι η επίτευξη του στόχου. Θέλω να πονέσει το … τατάμι από την πίεση που θα ασκήσω στο ασκούμενο ταίρι μου που εκείνη την ώρα είναι ο χειρότερος εχθρός μου και ο οποίος κραδαίνει απειλητικά και απόλυτα, ρεαλιστικά ένα ξύλινο ραβδί έχοντας και αυτός τον δικό του στόχο. Το κεφάλι μου!

Τρία πράγματα με χωρίζουν εκείνη την στιγμή από το νοσοκομείο, μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, η σωστή επιλογή ρεαλιστικής, επιθετικής τεχνικής (και όχι αμυντικής), και πάνω από όλα ο ΒΑΝΑΥΣΟΣ και απόλυτος τρόπος εκτέλεσης.

Όταν λέμε βάναυσο εννοούμε για …0-100 σε 0.1”.

Δηλαδή ομιλούμε για ολική δύναμη πυρός την ίδια στιγμή που θα αποκτήσουμε το νομικό δικαίωμα εφαρμογής της.

Ομιλούμε για την δημιουργία τρόμου από το μέγεθος της μάχης στην ψυχή του καθάρματος που τόλμησε να απειλήσει εμένα και την οικογένεια μου, κάνοντας τον με κάθε τρόπο, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, να πονέσει … ή να πονέσει περισσότερο … ή να πονέσει ακόμα περισσότερο, τι από τα τρία θα συμβεί είναι δική του επιλογή, και υποχρέωση δική μας που πηγάζει εκ του νόμου, είναι να ακολουθήσουμε τον βαθμό επιθετικότητας του, αποκλιμακώνοντας την ένταση εάν χρειαστεί.

Το  «σενάριο» που δουλεύεται ξανά και ξανά μέχρι εξαντλήσεως και κατά κανόνα πέραν αυτής, είναι ένα και αφόρητα ρεαλιστικό. Η ζωή σου κινδυνεύει άμεσα. Τώρα! Τι σκοπεύεις να κάνεις γι αυτό;

Στην πράξη μαθαίνουμε να αγκαλιάζουμε τον δόλο για να μας βοηθήσει στην συνέχεια να προκαλέσουμε το «σωτήριο» ΣΟΚ.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ