Αποκλιμάκωση

Είναι αξιοπερίεργο ότι το μοναδικό όν στον πλανήτη που έχει δημιουργήσει τόσο ανεπτυγμένη ικανότητα επικοινωνίας, γενικά ΑΔΥΝΑΤΕΙ να την χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά. Ειδικά όταν υπάρχει ΕΝΤΑΣΗ μεταξύ των ανθρώπων.

Αποκλιμάκωση

Είναι αξιοπερίεργο ότι το μοναδικό όν στον πλανήτη που έχει δημιουργήσει τόσο ανεπτυγμένη ικανότητα επικοινωνίας, γενικά ΑΔΥΝΑΤΕΙ να την χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά. Ειδικά όταν υπάρχει ΕΝΤΑΣΗ μεταξύ των ανθρώπων.

Θαρρεί κανείς ότι ένας ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος εύκολα και γρήγορα υποβιβάζεται σε ανθρωποειδή αν θεωρήσει ότι έχει θιχθεί. Δηλαδή, ποζάροντας σαν γορίλας 200 κιλών και εκφέροντας ακαταλαβίστικες εκφράσεις και βρυχηθμούς, καθώς προσπαθεί να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ την γνώμη και θέλησή του.

Μια ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΠΑΥΣΗ για ΛΙΓΗ ΣΚΕΨΗ, γρήγορα μπορεί να ΜΕΙΩΣΕΙ την πιθανότητα ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΕΝΤΑΣΗΣ. Ταυτόχρονα, δίνει την δυνατότητα ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ και ΨΥΧΙΚΗΣ ΗΡΕΜΙΑΣ ώστε να επικρατήσει η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ. Αν όχι του άλλου, τουλάχιστον η δική μας. Αυτός είναι ο χρόνος ανάπαυλας που μας δίνει την ευκαιρία να ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Μια δεξιότητα που χρειάζεται εκπαίδευση. Μπορεί να αντιταθείτε σε αυτό σκεπτόμενοι ότι ίσως ο άλλος να μην το θέλει αυτό διότι έχει ΑΠΩΤΕΡΟ ΣΚΟΠΟ. Κάποιον που δεν έχει σχέση με τις συνθήκες που προκάλεσαν την κλιμάκωση (π.χ. ληστεία). Πράγματι, αλλά αυτό είναι πολύ λιγότερο δυνατό από την απλή αντιπαράθεση και θα το εξετάσουμε στη συνέχεια.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Στη πραγματικότητα, συγκριτικά με κοινές αντιπαραθέσεις (πραγματικές ή ανούσιες), ο μέσος πολίτης ΣΠΑΝΙΑ βρίσκεται σε αντιπαραθέσεις/συμπλοκές τύπου μάχης επιβίωσης. Αναρωτηθείτε, πότε ήταν η τελευταία φορά που χρειάστηκε να τραυματίσετε άσχημα ή να σκοτώσετε κάποιον και πότε μια που ανταλλάχτηκαν βρισιές; Ένας άνθρωπος μπορεί κάλλιστα και να περάσει ολόκληρη τη ζωή του χωρίς να γνωρίσει την αχαλίνωτη βία. Είναι πολύ πιο δυνατό να αντιμετωπίσει απλώς αντιπαραθέσεις που ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ. Και κλιμακώνονται κυρίως επειδή μπαίνουν οι ΕΓΩΙΣΜΟΙ του καθενός στη μέση ΤΥΦΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ. Εδώ είναι που χρειάζεται κανείς να αναπτύξει ΑΝΟΧΗ σε ανωριμότητες και ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ώστε τα γρανάζια της κοινωνίας να λειτουργούν πιο στρωτά και ανώδυνα.

Αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να χρειάζεται κανείς να μάθει και πώς να χειρίζεται ή και να αντιμετωπίσει και την απόλυτη κατάρρευση της επικοινωνίας που ΙΣΩΣ καταλήξει σε βία.

Στη πραγματικότητα, η δεξιότητες της ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ χρειάζονται πολύ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΟΠΟ να ΜΑΘΕΥΤΟΥΝ και να ΑΣΚΗΘΟΥΝ, από τον ΧΡΟΝΟ και την ΕΝΕΡΓΕΙΑ που χρειάζεται να μάθει να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ κανείς την βία αποτελεσματικά.

Ναι, μπορεί κανείς να ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ με τη βία, αλλά αυτό έχει ΑΒΕΒΑΙΟ ΤΕΛΟΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΧΘΡΕΣ που ΑΝΑΛΩΝΟΥΝ τους ανθρώπους. Οι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ από την άλλη, επιτρέπουν σε όλους να αποχωρίσουν ΓΛΙΤΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ και προσφέροντας και την ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

Σκληρός ή έξυπνος;

Πρέπει να είσαι σκληρός ή έξυπνος στην αυτοάμυνα;

Με τα χρόνια θεσπίσαμε αλλαγές στη νοοτροπία της κλασσικής πολεμικής τέχνης που ασκούσαμε (Ju Jutsu), όπου κύριος σκοπός είναι η μάχη για την εξόντωση του εχθρού και, κινηθήκαμε καθαρά προς την αυτοάμυνα όπου Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ και ο στόχος είναι κυρίως Η ΔΙΑΦΥΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.

Η Τέχνη του Δόλου

Η Τέχνη του Δόλου

Είναι σωστό να εκμεταλλευτούμε την εξαπάτηση; Μήπως είναι άδικο να χρησιμοποιούμε δόλιο χτύπημα; Τι είναι αυτό που ίσως το δικαιολογήσει; Υπάρχουν συγκεκριμένες απαγορευμένες και νόμιμες τεχνικές; Ποιές είναι οι συνέπειες χρήσης τους;

Προστάτευε τοv εαυτό σου διαρκώς

Το να προστατεύεις τον εαυτό σου δεν είναι απλά να είσαι σε επιφυλακή για την σπάνια περίπτωση που θα αντιμετωπίσεις στυγνούς εγκληματίες, αλλά ακόμη και στη πράξη της διάσχισης του δρόμου.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.