Προστάτευε τοv εαυτό σου διαρκώς

Το να προστατεύεις τον εαυτό σου δεν είναι απλά να είσαι σε επιφυλακή για την σπάνια περίπτωση που θα αντιμετωπίσεις στυγνούς εγκληματίες, αλλά ακόμη και στη πράξη της διάσχισης του δρόμου.

Υπάρχουν πολλές αφηγήσεις ανθρώπων που εκπαιδεύτηκαν στα μυστικά στρατόπεδα εκπαίδευσης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στο Ηνωμένο Βασίλειο (υπό του Sykes) και τις ΗΠΑ και τον Καναδά (υπό του Fairbairn). Αυτοί οι άνθρωποι ανέφεραν ότι βρίσκονταν σε ΣΥΝΕΧΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ για να «προστατεύσουν τα αχαμνά τους».

Αυτό μπορεί να φαίνεται ακραίο ακόμη και για τους μυστικούς πράκτορες της εποχής, αλλά σίγουρα τους δίδαξε να προστατεύουν τον εαυτό τους διαρκώς. Αν και δεν ζούμε πλέον την συχνά επικίνδυνη και σύντομη ζωή του πράκτορα του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, για τους πολίτες σήμερα ο τρόπος ζωής που έχουμε καταντήσει να ζούμε, είναι όλο και πιο αναγκαίο να βρισκόμαστε συνεχώς σε επιφυλακή.

Το να προστατεύεις τον εαυτό σου δεν είναι απλά να είσαι σε επιφυλακή για την σπάνια περίπτωση να αντιμετωπίσεις στυγνούς εγκληματίες, αλλά ακόμη και στη καθημερινή πράξη διέλευσης του δρόμου με τη τρελή κυκλοφορία και τους απείθαρχους οδηγούς που μας χαρακτηρίζουν. Αυτό από μόνο του αποτελεί πλέον έργο που απαιτεί προσοχή.

Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, ένα από τα πρώτα καθήκοντα που θέτουμε στους νέους ασκούμενους Combatives μας, είναι για μια ολόκληρη εβδομάδα να παρακολουθούν τι κάνουν οι άνθρωποι γύρω τους και να αναρωτηθούν διαρκώς για τα κίνητρα και τις πράξεις τους. Στο τέλος της εβδομάδας τους ρωτάμε ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΝ.

Παραδόξως στην πραγματικότητα, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ολοκληρώνει το έργο αυτό και το αποδεικνύει με την εξιστόρηση διάφορων καταστάσεων που αντιλήφθηκαν. ΑΥΤΟΙ είναι οι άνθρωποι που έχουν τις ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ πιθανότητες να δεχτούν επίθεση. Για αυτούς που λαμβάνουν το έργο που θέσαμε στα σοβαρά, η ΑΥΞΗΜΕΝΗ αίσθηση της ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ και εντέλει, της ΕΠΙΓΝΩΣΗΣ του περιβάλλονός τους, τους ενθαρρύνει να την καλλιεργήσουν ακόμη περισσότερο σε βάθος χρόνου. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πιθανότατα ΠΟΤΕ δεν θα χρειαστεί να εμπλακούν σε οποιοδήποτε είδους σωματικής συμπλοκής, απλώς και μόνο επειδή έχουν ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ που μπορεί να οδηγήσει πριν ακόμη συμβεί!! Είναι σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και συνεπώς, γνωρίζουν το περιβάλλον τους. Ερμηνεύουν τα μηνύματα που βλέπουν και ακούν, τα οποία με τη σειρά τους, τους βοηθά να παρακάμψουν με επιτυχία τα πιθανά προβλήματα.

Για εμάς στο Combatives Group αυτό αποτελεί τη πραγματική νίκη.

Η εγρήγορση και παρατήρηση σχηματίζουν την επίγνωση. Αποτελεί τη πρώτη γραμμή άμυνας. – Ζακ Καπανταϊδάκης

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Σχετικά άρθρα Αυτοάμυνας

«Τίμιο παιχνίδι;;» Τι είναι αυτό;;;

Το αρπακτικό αναζητά τον ανήμπορο, τον αδύναμο και τον ηλικιωμένο. Είναι πρόθυμοι να τους κάνουν κακό μέχρι και σε σαδιστικό βαθμό για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τους στόχους τους. Μόνο ένα πράγμα δεν εμποδίζει ένα αρπακτικό απ’ το να μας επιλέξει…

Τι Εστί Επιβίωση = Μηδέν Κανόνες;

Εδώ θίγουμε την παγίδα της λάθος εκπαίδευσης αυτοάμυνας ή τουλάχιστον, το λάθος πνεύμα στην εκπαίδευση της αυτοάμυνας. Θα μάθουμε επίσης τι θα πει και τι πρέπει να κάνεις για να προστατεύεις τον εαυτό σου διαρκώς.

Αποφυγή

Συμβουλεύουμε σε κάθε ανούσια αντιπαράθεση ΑΠΟΦΥΓΗ. Διότι ο κίνδυνος αντιπαράθεσης με παράλογο άνθρωπο εύκολα οδηγεί σε κατάσταση που θα ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ η κατάσταση. Οδηγώντας τελικά σε αντιμετώπιση όπου το τέλος μπορεί να αποδειχθεί ΑΒΕΒΑΙΟ.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.