combatives
  • Combatives, ασφαλείς πολίτες σε 3 μήνες
  • Combatives, ικανοί πολίτες σε 9 μήνες
  • Combatives, ανίκητοι πολίτες σε 18 μήνες
  • Combatives, η πολεμική τέχνη για πραγματική βία
  • Πολεμικές τέχνες ή Combatives
  • Προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια

William "Bill" Underwood (1895-1986)

Ο Bill Underwood, γεννημένος στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, διδάχτηκε τα βασικά του Jujutsu (Ζίου Ζίτσου ή Τζου Τζούτσου όπως είναι σωστό να προφέρεται) στο Λίβερπουλ. Οι δάσκαλοί του ήταν οι πρώτοι που εισήγαγαν το Jujutsu (Ζίου Ζίτσου) στη Βρετανία, οι Yukio Tani και Taro Miyake (Γιούκιο Τάνι και Τάρο Μιγιάκε). Και οι δύο δάσκαλοι κατείχαν τα συστήματα Tenjin Shinyo Ryu Jujutsu (Τένσιν Σίνυο Ρίου Τζού Τζούτσου) και Kodokan Judo (Κόντοκαν Τζούντο). Όταν ήταν νέος ο Underwood μετακόμισε στον Καναδά με την οικογένειά του και ξεκίνησε την ανάπτυξη του συστήματός του, που ονόμασε "Combato". Είναι λοιπόν πιστοποιημένος ως ο ιδρυτής του "Combato". Αργότερα «εξευγένισε» το σύστημα αυτό και από το "Combato" προέκυψε, για χρήση από αστυνομία και από πολίτες, το νέο σύστημά του που ονόμασε "Defendo".

Bill Underwood

Underwood τα Πρώτα Χρόνια

Η φιλία του Underwood με τους Yukio Tani και Taro Miyake ξεκίνησε με την παρουσία του στα παρασκήνια του θεάτρου Βόντεβιλ (Vaudeville) στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου οι δύο Ιάπωνες επιδείκνυαν την αποτελεσματικότητα του Jujutsu (Ζίου Ζίτσου) προκαλώντας και μετά ρίπτοντας μεγαλόσωμους και μυώδεις άνδρες επί σκηνής. Ο περιορισμένος χρόνος μεταξύ των παραστάσεων αποτελούσε τον χρόνο μαθημάτων με τους δασκάλους Jujutsu οι οποίοι του έμαθαν τα βασικά. Φαίνεται ότι ο Underwood είχε κλίση προς την μάθηση και, παρ' ότι είχε λίγη τριβή, άρχισε να διαμορφώνει το δικό του σύστημα πάνω σε αυτά τα βασικά που είχε διδαχθεί. Με τα χρόνια το εξέλιξε σε ένα μοναδικό και αποτελεσματικό σύστημα μάχης. Σε αυτή την νεαρή ηλικία όμως η οικογένεια του μετανάστευσε στον Καναδά και εκεί πλέον συνέχισε να αναπτύσσει το σύστημα του.

Underwood και ο 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Στα 19 του χρόνια ο Underwood πήγε στην Ευρώπη, καταταγμένος με τις Καναδικές δυνάμεις στο σώμα των Grenadier Guards of the Royal Montreal Regiment (Γκρεναντίερ του Βασιλικού τάγματος του Τορόντο), για να πολεμήσει τους Γερμανούς όταν ξεκίνησε ο 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Κατά την διάρκεια του πολέμου, λόγω των διάφορων εμπειριών με μάχες σώμα-με-σώμα που βίωσε, ανέπτυξε περισσότερο το σύστημα "Combato". Σε ένα τέτοιο περιστατικό το 1915 αμέσως μετά την πρώτη επίθεση με αέριο στην πόλη Ypres, απέφυγε την αιχμαλωσία από τους Γερμανούς χρησιμοποιώντας το "Combato" και δραπετεύοντας με τα πόδια.

Επειδή ήταν «ανήσυχος», τον επόμενο χρόνο πήρε μετάταξη στην Καναδική βασιλική αεροπορία ως πιλότος, όπου γνώρισε τον Billy Bishop (Μπίλλι Μπίσοπ), έναν Καναδό από τον οποίο έμαθε για πυροβόλα όπλα. Στο διάστημα αυτό έγινε καλός φίλος με τον Roy Brown (Ρόι Μπράουν) τον άνθρωπο που κατέρριψε τον Κόκκινο Βαρόνο, την λαίλαπα των ουρανών, Manfred von Richthofen (Μάνφρεντ φον Ρίχτοφεν).

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη

Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες, διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel

Πάνω από 190 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ COMBATIVES

Η ιστορία του William Fairbairn και η σχέση του με το Combatives

Το ξεκίνημα του Combatives

Ερευνώντας το ξεκίνημα και την εξέλιξη του Combatives μέσα από την ιστορία του William Fairbairn, του κύριου ιδρυτή του.

BLOG

Στείλτε τις ερωτήσεις σας

Η ομάδα του Combatives Group απαντάει στις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με το Combatives, τις πολεμικές τέχνες και άλλα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ BLOG

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Για πρόσβαση σε περιοχές με απόκρυψη

Εισάγετε το Password:
ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Φόρμα εγγραφής:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ
27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Για όλα τα επίπεδα
Στο προπονητήριο Αμπελοκήπων. Μόνο για τα μέλη. Λεπτομέρειες:
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ COMBATIVES.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
Φόρμα εγγραφής:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Βιασμοί στην Ελλάδα
27 Νοεμβρίου, 2017