Η αναγκαιότητα της αυτοάμυνας

Επειδή ψυχολογικά πολλοί άνθρωποι τείνουν να φαντάζονται τα πράγματα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ό, τι στην πραγματικότητα. Αν προτείνετε ότι ο κόσμος είναι επικίνδυνος ή το υπαινίσσεται, οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν.

Ο Μύθος

Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο. Οι κακοποιοί κρύβονται σε κάθε σκιά, σοκάκι, ασανσέρ, σκάλες, παρκινγκ, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου,  στη παραλία, στο μπαρ, στο ρεστοράν στο παγωτατζίδικο, κατω από τη καρέκλα σου, μέσα στο ψυγείο, στο ντουλάπι της κρεβατοκάμαρας κάτω από το κρεβάτι… και μπορούν να επιτεθούν ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να γραφτείτε σε σύλλογο πολεμικών τεχνών να μάθετε αυτοάμυνα.

Η Πραγματικότητα

Ναι, εντάξει ο κόσμος έχει αλλάξει, αλλά εδώ δεν είναι ζώνη πολέμου, ούτε περιμένουν ορδές κακοποιών τον καθένα μας.

Όμως, οι πραγματικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνει κανείς είναι:

Κατά ποια έννοια είναι αυτοί οι σύλλογοι ειδικοί στην αυτοάμυνα μιας και η ιδιότητά τους είναι αθλητική;

Δηλαδή τι…, υπάρχει και αθλητική αυτοάμυνα εναντίων πορτοφολάδων, ληστών, βιαστών, φονιάδων, σατανιστών, ψυχωτικών, ανθρωποφάγων κτλ;;;

Και γιατί χρειάζεται να δώσει κανείς ΤΟΣΗ έμφαση στην ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ;

Γιατί όχι στο να ΜΗ ΦΘΑΣΕΙ ΠΟΤΕ σε τέτοια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και ΑΒΕΒΑΙΗ κατάσταση μαθαίνοντας ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και ΑΣΦΑΛΕΙΑ πρώτα;

Το 99% της επιτυχημένης «αυτοάμυνας» είναι να ΑΠΟΦΥΓΕΙ κανείς τα «Τρία Χ»:

  • Χαζές επιλογές.
  • Χαζές τοποθεσίες.
  • Χαζούς ανθρώπους.

Οτιδήποτε από αυτά αποτελεί κίνδυνο. Συνδυάστε τα και ο κίνδυνος εκσφενδονίζεται. Αντιθέτως, μπορείτε να μείνετε σχετικά ασφαλείς ολόκληρη τη ζωή σας μαθαίνοντας ΜΟΝΟ τις δεξιότητες να ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ αυτές τις καταστάσεις.

Θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας περισσότερο;

Πρώτον: Εγγραφείτε σε οργάνωση που διδάσκει ΣΥΝΤΟΜΟ αλλά ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟ και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ σύστημα αυτοάμυνας βασισμένο στη πραγματικότητα. Φροντίστε να δίνει έμφαση πρώτα σε δεξιότητες ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Δεύτερον: Κάντε ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ γυμναστική (η βαριά είναι επιλογή).

Τρίτον: Έχετε ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΑΣ όταν βγαίνετε έξω στο κοινό.

Οι θηρευτές ψάχνουν για ΕΥΚΟΛΗ λεία και όταν δεν ταιριάζετε στο προφίλ, ψάχνουν κάποιον άλλο. (Κανένας θηρευτής δεν επιλέγει τους δυνατούς.)

Γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό στο μάρκετινγκ;

Επειδή ψυχολογικά πολλοί άνθρωποι τείνουν να φαντάζονται τα πράγματα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ό, τι στην πραγματικότητα. Αν προτείνετε ότι ο κόσμος είναι επικίνδυνος ή το υπαινίσσεται, οι περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνήσουν. Και μάλιστα, υποδεικνύοντας και ΦΟΥΣΚΩΝΟΝΤΑΣ κάθε είδους στοιχεία για να υποστηρίξουν την περίπτωσή τους.

27/06/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Τέλειες Τεχνικές Αυτοάμυνας

Τεχνικές Αυτοάμυνας – Τέλειες ή Λειτουργικές

Η τελειότητα αφορά αυτούς που θέλουν εμβαθύνουν σε μία ΤΕΧΝΗ και όχι αυτούς που θέλουν ν’ αποκτήσουν μία ΔΕΞΙΟΤΗΤΑ. Υπό συνθήκες αυτοάμυνας μετράει η αποτελεσματικότητα όχι η τελειότητα ούτε η ομορφιά

Τι είναι combatives

COMBATI… τι;

Τι είναι το Combatives; Άλλο ένα σύστημα πολεμικών τεχνών; Αν όχι, πώς διαφέρει; Μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο, μην αφήσετε τίποτα! Διαβάστε όλα τα κεφάλαια από την αρχή μέχρι το τέλος!

Γιατί μαθαίνουμε αυτοάμυνα;

Πιστεύω ότι τα μαθήματα αυτοάμυνας στοχεύουν κυρίως στο να σε διδάξουν μια ολόκληρη νοοτροπία. Η νοοτροπία αυτή είναι πολύ απλή και βασικά σου δίνει μόνο σκοπό την ασφάλειά σου.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.