Οι απαραίτητες δεξιότητες σήμερα

Από την άλλη, για όσους θέλουν να γίνουν πραγματικοί «γνώστες της τέχνης του πολέμου», το Combatives Group προσφέρει επιπλέον μια περίοδο εκπαίδευσης στις ευρύτερες πτυχές μιας πραγματικής κλασικής πολεμικής τέχνης (μιλάμε για βάθος χρόνου και για εκπαιδευτές εδώ).

Για όσους δεν θέλουν να γίνουν «Ειδικοί» της όποιας «Πολεμικής Τέχνης», αλλά απλά θέλουν να ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ και να ΕΙΝΑΙ ασφαλείς, το Σύστημα Αυτοάμυνας του Combatives Group προσφέρει μια τέτοια εναλλακτική λύση. Και λέμε αυτοάμυνας παρότι το σύστημα στηρίζεται καθαρά σε ΠΟΛΕΜΙΚΗ φιλοσοφία, νοοτροπία, μεθοδολογία και εφαρμογή, στρατηγικής, τακτικής και τεχνική. Οι λόγοι που αυτό ισχύει, είναι επειδή η όλη ιδέα του Combatives όπως ασκείται από το Combatives Group και τους εκπαιδευτές του, περιστρέφεται ΠΡΩΤΑ γύρω από την ΠΡΟΛΗΨΗ και μετά την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Είναι μόνο όταν όλα έχουν ΑΠΟΤΥΧΕΙ που καλούμαστε να ασκήσουμε ένα Απλό, Άμεσο και Αποτελεσματικό Σύστημα ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ που παρέχει εξαιρετικά γρήγορη καμπύλη εκμάθησης. Περίπου εννέα έως δεκαοκτώ μήνες αναλόγως τις ανάγκες του καθενός, από δύο έως τρία εβδομαδιαία μαθήματα.

Κάποιοι δυσανασχετούν με τον ισχυρισμό μας όσον αφορά τον χρόνο εκμάθησης. Αυτό είναι κατανοητό μιας και τον συγκρίνουν με το όποιο είδος «πολεμικής τέχνης» ασκούν οι ίδιοι και δεν τους βγαίνει χρονικά. Δεν φταίμε εμείς αν δεν γνωρίζουν ΤΙ κάνουμε, ΓΙΑΤΙ το κάνουμε και, ΠΩΣ το καταφέρνουμε. Αν πραγματικά ενδιαφέρονται, αρκεί να πατάξουν τον εγωισμό τους και να έρθουν να μάθουν πως το καταφέρνουμε.

Από την άλλη, για όσους θέλουν να γίνουν πραγματικοί «γνώστες της τέχνης του πολέμου», το Combatives Group προσφέρει επιπλέον μια περίοδο εκπαίδευσης στις ευρύτερες πτυχές μιας πραγματικής κλασικής πολεμικής τέχνης (μιλάμε για βάθος χρόνου και για εκπαιδευτές εδώ).

Γιατί αναφερόμαστε στο Combatives ως «πραγματική τέχνη του πολέμου»;

Επειδή το Combatives καλύπτει αποτελεσματικά όλες τις σχετικές πολεμικές δεξιότητες μάχης σώμα-με-σώμα, άσχετα με τη πηγή τους (αυτές που εφαρμόζονται για πραγματική πολεμική χρήση). Λέμε δεξιότητες και όχι τεχνικές, επειδή οι ίδιες οι τεχνικές ΔΕΝ συνθέτουν την ΟΥΣΙΑ των Combatives. Πέρα από την δοκιμασμένη επιτυχία των τεχνικών και τις απαιτούμενες δεξιότητες στη μάχη, είναι η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, οι ΑΡΧΕΣ και η ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ που διέπουν το Combatives που το κάνουν να λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά.

Το Combatives ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ αυτομάτως κάθε ψυχική κατάσταση, τεχνική ή δεξιότητα που δεν λειτουργεί αποτελεσματικά σε αστικό ή πολεμικό περιβάλλον. Και τέλος, το Combatives διαφέρει τόσο όσο να είναι ριζικά αντίθετο, διότι αναποτελεσματικές (για μάχη) νοητικές καταστάσεις, τεχνικές και δεξιότητες, τοποθετούν τον άνθρωπο που προσπαθεί να τις εφαρμόσει σε θανάσιμο κίνδυνο.

Για κάθε σύστημα μάχης να είναι πραγματικά αποτελεσματικό σε πραγματικές συνθήκες (αυτοάμυνας για πολίτες), θα πρέπει πρώτα να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι οι πραγματικές, αχαλίνωτες, βίαιες συγκρούσεις στους δρόμους δεν έχουν κανόνες. Τουλάχιστον όχι για τους δράστες. Μοιάζουν πολύ με τον πραγματικό πόλεμο όπου δεν υπάρχουν απαγορευμένες C.Q.C. ή C.Q.B. τεχνικές. Ως εκ τούτου, ποτέ δεν είναι σοφό να προσεγγίζει κανείς τέτοιες κρίσιμα επικίνδυνες καταστάσεις με αθλητικό πνεύμα. Ωστόσο, σε έναν αγώνα για επιβίωση, ενώ εφαρμόζουμε Civilian Combatives και Street Combatives, ως πολίτες πρέπει να είμαστε σε θέση να ρυθμίζουμε την ΠΟΣΟΤΗΤΑ της βίας που εφαρμόζουμε. Εμείς σίγουρα δεν θέλουμε να βρεθούμε σε ρήξη με τον νόμο, είναι συνεπώς απαραίτητο να έχουμε κατά νου τα λόγια:

«Το μόλις αρκετό αρκεί.»

Συμπέρασμα

Αν και είναι καλό να έχει κανείς ευρύτατο πεδίο γενικής γνώσης, είναι όμως ελάχιστη η πιθανότητα να δηλώνει «ειδικός ή μάστερ» σε μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη η ακόμη και σε σύγχρονο μαχητικό άθλημα ακόμη και σε μια τριακονταετία. Υπάρχουν άνθρωποι στον Ελλαδικό και παγκόσμιο χώρο που δηλώνουν ότι είναι «ειδικοί ή μάστερ» σε διάφορα συστήματα που είναι και άσχετα μεταξύ τους. Πολύ καλλίτεροι από αυτούς δεν το τολμούν να το κάνουν αυτό και, είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένοι από ικανότατους τεχνίτες και πραγματικούς γνώστες.

Σήμερα βλέπουμε αυτοαποκαλούμενους ειδικούς στον κόσμο της πολεμικής τέχνης που έχουν υψηλούς βαθμούς σε δύο, τρία, τέσσερα ή και περισσότερα τέτοια συστήματα. Για τους αδαής αυτό μπορεί να φαντάζει ένα εντυπωσιακό φάσμα δεξιοτήτων και ευρύτατης γνώσης αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί μόνο καλό εργαλείο μάρκετινγκ. Οι επιμελής ερευνητές και κυνηγοί της αυθεντικής γνώσης και, οι πραγματικοί γνώστες δεν πιάνονται τόσο εύκολα κορόιδο.

Πολλοί θα προσπαθήσουν να αντιγράψουν τον τύπο της εκπαίδευσης με τον οποίο ασκούμαστε στα Σχολεία Combatives, διαβάζοντας αυτό και άλλα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί. Θα προωθήσουν αυτή τη γνώση ως δική τους χρησιμοποιώντας ρητά, ιδέες και θέσεις που έχουμε θεσπίσει, θα τα οικειοποιηθούν καθώς διδάσκουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι αυθεντικό Combatives και εξειδικευμένη Αυτοάμυνα υπό τον γενικό όρο της «Αυτοπροστασίας» (όρο που χρησιμοποίησε πρώτο το Combatives Group σε συνδυασμό με την Αυτοάμυνα στον Ελλαδικό χώρο) και της «Αυτοάμυνας».

Αυτό που αποτυγχάνουν να συνειδητοποιήσουν είναι ότι υπάρχουν πολλές εγκεφαλικές και ψυχικές περιπλοκές, διεργασίες και μικρά μυστικά που συνθέτουν αυτό το είδος της εκπαίδευσης. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι θεμελιώδους σημασίας για την επιτυχή προετοιμασία των συμμετεχόντων στην Κοινότητα Combatives.

23/02/2018

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Μια ζωή τιμής

Michael Davidow 6/12/1933 – 8/8/2022 – Η κληρονομιά ενός αόρατου γίγαντα και το μέγεθος της σκιάς που έριξε.

Η Αυτοπεποίθηση ως Αντεστραμμένος Εγωισμός

«Τα αίτια της λανθασμένης αλλά πάνω απ’ όλα επικίνδυνης προσέγγισης βρίσκονται στη συνεργατική προπόνηση. Όταν προπονείσαι με έναν συναθλητή σου και αυτός συνεργάζεται και σε βοηθάει να εκτελέσεις την άσκηση, τότε αγνοείς τον κίνδυνο της αποτυχίας.»

Οι πρώτες μου εντυπώσεις

Ποιός είναι ο πρώτος κανόνας της αυτοάμυνας; Πόσοι τον γνωρίζουν; Πόσοι άνθρωποι τον διδάσκουν; Πόσοι κατατάσσουν τα πρωτόκολλα αυτοάμυνας ως κύριο στοιχείο της διδασκαλίας τους; Πόσοι δοκιμάζουν τους μαθητές τους τακτικά στα πρωτόκολλα αυτοάμυνας;

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.