Η προσωπική μου γνώμη για το combatives

Πόσο σημαντικό είναι να ασχοληθεί κανείς με ένα σύστημα αυτοάμυνας που να είναι απλό και απτό; Γιατί τα πολύπλοκα συστήματα πολεμικών τεχνών δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα; Πόσα πράγματα χρειάζεται κανείς να μάθει στη πραγματικότητα;

Ένα σύστημα ρεαλιστικό

Η εμπειρία μου με τις τέχνες «αυτοάμυνας» δεν είναι πολύ μεγάλη θα έλεγα. Ασχολούμαι τα τελευταία 4 περίπου χρόνια. Δεν με απασχολούσε να ασχοληθώ με κάποια πολεμική τέχνη να δίνω αγώνες να μπω σε κάποιο ρινγκ ή να ασχοληθώ επαγγελματικά. Ήθελα να ασχοληθώ με ένα ρεαλιστικό σύστημα αυτοάμυνας ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω σε περίπτωση που μου συμβεί οτιδήποτε στο δρόμο. Ζούμε σε δύσκολες εποχές όπου οι ΚΙΝΔΥΝΟΙ έχουν ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ τα τελευταία χρόνια, αν και στη Χαλκίδα όπου ζω, οι κίνδυνοι είναι πολύ λιγότεροι από μεγάλες πόλεις.

Δοκίμασα τους πρώτους 6 μήνες το D.A.S. Street Fight, ένα σύστημα όπου μου άρεσε αρκετά στην αρχή, αλλά από ένα σημείο και μετά μου φαινόταν κάπως ΒΑΡΕΤΟ και αποφάσισα να το παρατήσω. Μετά ασχολήθηκα για 2 χρόνια περίπου με το Wing Tsjun (ή Wing Chun). Η γνώμη μου είναι ότι είναι αρκετά ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ με πολλές ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. Έχει και ΠΟΛΥ και ΔΥΣΚΟΛΗ ύλη και για να προχωρήσεις θα πρέπει να κάνεις αρκετή ΥΠΟΜΟΝΗ γιατί πρέπει να δώσεις πολύ βάση στις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, κάτι που θεωρώ ότι δεν είναι τόσο απαραίτητο ώστε να αντιμετωπίσεις ένα κίνδυνο στο δρόμο που κρατάει δευτερόλεπτα.

Έψαχνα πάντα να βρω κάτι ΕΥΚΟΛΟ, πιο ΑΠΛΟ και συνάμα πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. Αυτό το βρήκα ιδανικά εδώ και 1 χρόνο στο Combatives για τους εξής λόγους:

Από την αρχή έμεινα έκπληκτος από τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, τόσο στο ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ κομμάτι του, επειδή είναι ΛΟΓΙΚΟ, όσο και στο κομμάτι της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ επειδή είναι ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ. Το κομμάτι της εξειδικευμένης ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ είναι επίσης εκπληκτικά αποτελεσματικό.

Μου αρέσει που οι προπονήσεις είναι ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ σε σχέση με τον δρόμο, ΣΚΛΗΡΕΣ όσο πρέπει, και υπάρχει ΕΠΑΦΗ με τον αντίπαλο, με αποτέλεσμα να ΝΙΩΘΩ και να ΕΙΜΑΙ σίγουρος ότι αν μου τύχει οτιδήποτε έξω, να μην εκπλαγώ στο πως να το αντιμετωπίσω.

Δε χρειάζεται σε κάθε επίπεδο να μάθουμε πολλά πράγματα, λίγα και καλά δουλεμένα, γιατί έχει ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ότι σε μια δύσκολη κατάσταση, ο εγκέφαλος ΚΟΜΠΛΑΡΕΙ και, τελικά, μπορεί να μη καταφέρουμε ΤΙΠΟΤΑ. Έτσι, σε κάθε επίπεδο, μαθαίνουμε λίγα πράγματα τα οποία ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ συνέχεια στη προπόνηση με ΕΝΤΑΣΗ, ώστε σε μια αληθινή, δύσκολη κατάσταση, να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε έχοντας και τη κατάλληλη αντίδραση.

Σε αυτό το χρόνο που έχει περάσει, αυτή είναι η γνώμη μου για το combatives.

Αυτοάμυνα combatives, ένα σύστημα ρεαλιστικό

15/05/2017

Τσεργής Αντώνης

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Η Προετοιμασία δεν είναι Επιλογή

To Combatives Group είναι η ΜΟΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ στην Ελλάδα που εκπαιδεύει τους ανθρώπους στις Επικοινωνιακές Δεξιότητες, την Αυτοπροστασία και την Αυτοάμυνα με Ρεαλιστική Αυτοάμυνα και Βαριά Θωρακισμένους Αντιπάλους.

Πιεσμένη Ζωή Πιεσμένη Εκπαίδευση Αυτοάμυνας

Όταν έχουμε απέναντί μας έναν άνθρωπο (ή ανθρώπους) του οποίου η βίαιη συμπεριφορά δεν θυμίζει τίποτε από ό,τι έχουμε συνηθίσει, ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνουμε σώοι και αβλαβείς είναι να έχουμε μπει στο παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις, έστω και πλασματικές αλλά όμοιες.

Μια ζωή τιμής

Michael Davidow 6/12/1933 – 8/8/2022 – Η κληρονομιά ενός αόρατου γίγαντα και το μέγεθος της σκιάς που έριξε.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.