Αυτοάμυνα Εναντίων Πολλών – Είμαστε δυο, είμαστε τρεις…

Που είναι οι άλλοι ρε παιδιά;!

Πόσοι μαθητές πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων ασκούνται σε επιθέσεις ενέδρας; Πόσοι σε επιθέσεις ενέδρας με πολλούς δράστες; Πόσοι κάνουν σκληρές προπονήσεις με πολλούς δράστες; Και πόσοι με πολλούς οπλισμένους δράστες;

Οι αριθμοί βοηθούν και εμάς…

Το να αντιμετωπίσουμε ΜΟΝΟΙ μας ομαδικές επιθέσεις, ΣΙΓΟΥΡΑ αποτελεί τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εφιάλτη μας.

Η αλήθεια είναι ότι ΠΑΝΤΑ αισθανόμαστε λίγο πιο ΘΑΡΡΑΛΕΟΙ, όταν μας την «πέφτουν» και βρίσκεται ένας ή μερικοί φίλοι στο πλευρό μας.

Με δύο, τρεις ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ φίλους στο πλευρό μας, ΑΚΟΜΑ κι ‘αν οι επιτιθέμενοι είναι στο ΙΔΙΟ μέγεθος και βάρος με εμάς ή αν ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ και τα πράγματα είναι ΔΥΣΚΟΛΑ και ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ, βρίσκουμε περισσότερο ΘΑΡΡΟΣ από ό,τι θα είχαμε ΜΟΝΟΙ.

Έχοντας κάποιον για να καλύψει την πλάτη μας είναι πιο παρήγορο, έτσι δεν είναι;

Φυσικά τα πράγματα ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΡΙΖΙΚΑ όταν οι επιτιθέμενοι είναι ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ.

Και όπως προαναφέρθηκε:

«…Δεν είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσετε την ΑΛΗΘΕΙΑ και με ειλικρίνεια, θα παραδεχτούμε ότι τα πράγματα πάνε από το κακό στο θανατηφόρο, σε ελάχιστο διάστημα. Το βάρος των αριθμών μας θέτει αυτόματα σε ΠΟΛΥ μειονεκτική θέση…».

Τα «3-Α της Ασφαλείας», οι κανόνες της ΑΠΟΥΣΙΑΣ, ΑΠΟΦΥΓΗΣ και ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ παραμένουν οι ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ που θα πρέπει να εφαρμόσουμε, δεδομένου ότι η αυτοσυντήρηση (και τελικά η επιβίωση) είναι ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

Αν υποθέσουμε ότι αυτές οι επιλογές δεν είναι διαθέσιμες για οποιοδήποτε λόγο, ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Το επόμενο βήμα

Θα έχετε δει την ταινία «300» και ίσως θα θυμάστε μια σκηνή όπου οι Σπαρτιάτες σπάνε το μέτωπο και την παράταξή τους και ορμάνε μπροστά ανάμεσα στον εχθρό, σπέρνοντας τον «όλεθρο». Αν και αυτό έγινε για δραματικούς σκοπούς, στην πραγματική ζωή αυτή η τακτική θα αποτελούσε αυτοκτονία. Η φάλαγγα ήταν ο σχηματισμός μάχης για το βαρύ πεζικό και η διάλυση της παράταξης σήμαινε καταστροφή. Κάθε άνδρας προστάτευε τον άνδρα στα αριστερά του με την ασπίδα του και του δινόταν η ίδια προστασία από τον άνδρα στα δεξιά του.

Το κλειδί σε όλη αυτή την τακτική ήταν να μείνουν ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Έτσι, σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν αφήνουμε τον όχλο να μας ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ και να μας ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ όπως στις ταινίες, γιατί ΔΕΝ μπορούμε να μαχόμαστε σε πολλά μέτωπα.

01/11/2016

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Άρθρα αυτοάμυνας και πολεμικών τεχνών

Αρχές Αυτοάμυνας

Οι Αρχές Combatives δεν είναι ενστικτώδες, διδάσκονται όπως και οι δεξιότητες της Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας. Και αυτό χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια. Όμως, τι είδους προσπάθεια; Με έμφαση σε ποιά στοιχεία; Πως αναπτύσσονται τέτοιες αρετές;

Η σωστή εκπαίδευση της αστυνομίας

Το Ευρωπαϊκό μοντέλο αστυνόμευσης αποτελεί πολύ καλύτερο και πιο πολιτισμένο παράδειγμα από το Αμερικάνικο. Όμως, για τους Αμερικανούς και τώρα ΚΑΙ Ευρωπαίους, γίνονται συζητήσεις σε ΛΑΘΟΣ κατεύθυνση από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από βία.

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.