Εναντίον Πολλών

...ή κοινός "Oh Shit!"

Πόσοι ασκούμενοι πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων ασκούνται σε επιθέσεις ενέδρας; Πόσοι σε επιθέσεις ενέδρας με πολλούς δράστες; Με πόσους επιτιθέμενους μπορεί να τα βάλει κανείς στη πραγματικότητα; Και αν είναι οπλισμένοι; Και τι πρέπει να κάνεις με πολλούς οπλισμένους δράστες;

Αλλοίμονο σε όσους ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι μπορούν!

(Μέρη αυτού του άρθρου είναι κλειδωμένα και προσβάσιμα μόνο με προσωπικό κωδικό.)

Το θέμα των πολλών επιτιθέμενων δεν καλύπτεται καθόλου στις πολεμικές τέχνες ή στα μαχητικά αθλήματα.

Είναι κατανοητό αφού και τα ΔΥΟ είδη διέπονται από κανόνες και αθλητικό ήθος που ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ από μια τέτοιου είδους επίθεση. Άλλωστε, ποτέ σε αγώνες του είδους δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο.

Όμως, η κατάσταση σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις αυτοάμυνας στον δρόμο, ακόμα και με ΕΝΑΝ επιτιθέμενο, είναι ήδη πολύ σοβαρή, λόγο της ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ φύσις και ΕΚΒΑΣΗΣ της. Εκείνη, όμως, που στρέφει ΕΝΤΟΝΑ τις πιθανότητες ΕΝΑΝΤΙΟΝ μας είναι όταν οι επιτιθέμενοι είναι ΠΟΛΛΟΙ και μάλιστα ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ.

Εμείς στο Combatives Group, θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεφύγει κανείς αλώβητος από τέτοιες καταστάσεις.

Οι ταινίες βέβαια δείχνουν μια άλλη ιστορία. Το κάνουν να φαίνεται πάντα τόσο ΕΥΚΟΛΟ εναντίον πολλών. Ο ήρωας αντιμετωπίζει μια ντουζίνα κακούς και φαίνεται να τους δέρνει χωρίς κόπο και να κερδίζει αβίαστα λόγω των ΑΝΩΤΕΡΩΝ δεξιοτήτων του στις πολεμικές τέχνες.

Και έζησαν αυτοί καλά κι’ εμείς καλύτερα!

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι όλα είναι μια άψογα εκτελεσμένη χορογραφία. Όλοι οι ηθοποιοί, κασκαντέρ και κομπάρσοι πάνε μετά στο σπίτι τους, χωρίς να έχει υποστεί κανείς την παραμικρή ζημία, αφού ουσιαστικά κανείς δεν ήθελε να τους κάνει κακό.

Όμως, ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κόσμος είναι ΠΟΛΥ διαφορετικός και μια επίθεση με ΠΟΛΛΟΥΣ επιτιθέμενους είναι μια ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ και συχνά ΜΟΙΡΑΙΑ εμπειρία. Αν ΔΕΝ καταφέρουμε να ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ από τέτοιου είδους επίθεση, είναι ένας ΕΠΩΔΥΝΟΣ και ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟΣ θάνατος. Εναντίον πολλών θυμίζει το ΞΕΣΚΙΣΜΑ ενός θηράματος από μια αγέλη άγριων σκυλιών, όπου το θήραμα τρώγεται κυριολεκτικά ζωντανό. Οι λέξεις που χρησιμοποίησα είναι σκόπιμα πολύ σκληρές. Δεν υπάρχει τίποτα ΕΥΚΟΛΟ ή ΑΒΙΑΣΤΟ εδώ. Πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί εύκολα να γίνει ΕΦΙΑΛΤΗΣ του ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ είδους. Το έχουμε δει στη πράξη στο YouTube ακόμη και στα ΜΜΕ.

Συμβαίνει και στην Ελλάδα

Ακούστηκε ότι ένα συμβάν έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας σε ένα δημόσιο λεωφορείο. Δύο νεαροί ενήλικες παρενοχλούσαν μια νεαρή γυναίκα και αφού είχε δει και ακούσει αρκετά ένας 50χρονος επιβάτης απαίτησε να αφήσουν την δύστυχη γυναίκα ήσυχη. Όταν κατέβηκε στη στάση του, οι δύο άνδρες κατέβηκαν μαζί του και τον ακολούθησαν στο δρόμο, όπου του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. Μία περαστική μονάδα δίκυκλων της αστυνομίας έγινε μάρτυρας της σκηνής. Μέχρι να κατέβουν οι αστυνομικοί από τα οχήματά τους ο 50χρονος ήταν ήδη θανάσιμα τραυματισμένος. Δεν πιστεύω ότι αυτός ήταν ο σκοπός τους, αλλά ΕΓΙΝΕ… Αυτό δείχνει πόσο εύκολο είναι να συμβεί το κακό σε έναν άνθρωπο, όταν βρεθεί σε ενέδρα από αποφασισμένους επιτιθέμενους.

Ακούω ήδη τους δασκάλους Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων να φωνάζουν ότι ο 50χρονος μάλλον ποτέ δεν είχε λάβει εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες.

Απαντώ στο εύκολο αυτό σχόλιο με τα εξής ερωτήματα:

  • Πόσοι ασκούμενοι πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων ασκούνται σε επιθέσεις ΕΝΕΔΡΑΣ;
  • Πόσοι αθλητές πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων ασκούνται σε επιθέσεις ενέδρας με ΠΟΛΛΟΥΣ αντιπάλους;
  • Πόσοι αθλητές κάνουν ΈΣΤΩ σκληρές ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ με πολλούς αντιπάλους ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ;
  • Και πόσοι κάνουν σκληρές προπονήσεις με πολλούς ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ αντιπάλους ταυτόχρονα;

Σοβαρότατοι κίνδυνοι ελλοχεύουν από πλευρικές επιθέσεις

Κατά την άποψή μου, αν σε τέτοιες καταστάσεις καταφέρουμε να ξεφύγουμε ΜΟΝΟ με ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ, μπορούμε να θεωρούμε τον εαυτό μας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΥΧΕΡΟ. Ο λόγος που το λέω αυτό είναι ότι εναντίον ΠΟΛΛΩΝ δραστών είναι το ΣΩΡΕΥΤΙΚΟ αποτέλεσμα του αριθμού των χτυπημάτων στο κορμί και το κεφάλι μας που κάνουν τη ζημιά.

Εναντίον πολλών ΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ δραστών η πιθανότητα επιβίωσης, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι σχεδόν ΜΗΔΑΜΗΝΗ.

Η συμβουλή των Εκπαιδευτών του Combatives Group, ΑΝ ποτέ βιώσετε περιστατικό με πολλούς επιτιθέμενους, είναι να πάτε κατόπιν αμέσως στο νοσοκομείο να σας κάνουν έλεγχο, γιατί υπάρχει ΣΟΒΑΡΗ πιθανότητα να έχετε ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ και να ΜΗΝ το γνωρίζετε. Το επισημαίνουμε αυτό διότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που μαχαιρώθηκαν και λόγω της αδρεναλίνης που κυλούσε στις φλέβες τους, αγνόησαν αυτό που φαινόταν να είναι ένα ΜΙΚΡΟ τραύμα εισόδου, ενώ στην πραγματικότητα αργοπέθαιναν χωρίς να το γνωρίζουν. Σκεφτείτε τραύμα από κατσαβίδι.

Για μια ΑΚΟΜΗ φορά, όπως έχουμε δηλώσει και όπως ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ πάντα στα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα

Η παρατήρηση του περιβάλλοντος είναι η πρώτη γραμμή αυτοπροστασίας μας και ΑΝ μπορούμε να αποφύγουμε ΤΕΛΕΙΩΣ το πρόβλημα… ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ!!

01/11/2016

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Άοπλος ή Ένοπλος

Άοπλος ή Ένοπλος – Το Δίλημμα

Ανάμεσα στα θέματα που ζυγίζει ένας υπεύθυνος πολίτης όταν εξετάζει την αυτοάμυνα είναι και το δίλημμα «άοπλος ή ένοπλος;».

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κλείσει κανείς την απόσταση μεταξύ συμπλεκόμενων; Είναι απαραίτητο να το κάνει κανείς αυτό ή πιο σωστό να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο; Υπάρχει τρόπος να γίνει με ασφάλεια;

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.