Η Αρχή

Δυστυχώς η βία είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ και είναι θέμα ΤΥΧΗΣ, που σε κάποιους δεν χτύπησε ακόμα την πόρτα, αφού ένας στους πέντε, κάποια στιγμή, βάση στατιστικών δεδομένων, πέφτει θύμα βίαιων πράξεων. Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, εφησυχάζετε, με την ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

Θα ήθελα να υπήρχε, μια μόνο λέξη που να περιγράφει τη βία…

Γιατί αυτό;

Γιατί θα ήταν πολύ εύκολο να την αντιμετωπίσουμε!!!

Δυστυχώς η βία είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΗ και είναι θέμα ΤΥΧΗΣ, που σε κάποιους δεν χτύπησε ακόμα την πόρτα, αφού ένας στους πέντε, κάποια στιγμή, βάση στατιστικών δεδομένων, πέφτει θύμα βίαιων πράξεων. Ωστόσο το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, εφησυχάζετε, με την ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

Η βία είναι ΕΔΩ και έχει τις ρίζες της ΠΑΝΤΟΥ, και με την ροή των κοινωνικών εξελίξεων, ενίοτε εκρήγνυται σταδιακά και άλλοτε ανεξέλεγκτα με διάφορες μορφές και πρόσωπα, όπως, φυσική βία, ψυχολογική βία, σεξουαλική βία, συναισθηματική βία, οικονομική βία, λεκτική βία, πολιτιστική βία, πνευματική βία, και την παραμέληση. Αν τις μετρήσουμε, θα

δούμε ότι οι μορφές της βίας, είναι εννέα. Επιστημονικά αποδεδειγμένες, οπότε και νομικά αξιόποινες. Όλες τους, έχουν στόχο… ΕΜΑΣ!!!

Και τα κίνητρα τους είναι:

α) Εξουσία, β) Υπάρχοντα γ) Σώμα, δ) Ζωή.

Εν δυνάμει, ασκείται ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, (κράτος, οικογένεια, φίλοι, γνωστοί και άγνωστοι, gay και straight, θρησκευόμενοι και μη). Αν έδινα έναν ορισμό, για το τι είναι βία, θα έλεγα ότι η βία, αναφέρεται σε πράξεις επιθετικότητας και κατάχρησης, που προκαλεί ή έχει σκοπό, να προκαλέσει τον εγκληματικό τραυματισμό και την διατήρηση του ελέγχου.

Οπότε σιγά σιγά, με τον ορισμό και με όλα τα παραπάνω, απαντάμε σε πολλά ερωτήματα:

α) Τι θεωρείται βία; β) Ποιες μορφές έχει; γ) Ποιοι την ασκούν; δ) Γιατί την ασκούν;

Ο ορισμός τι είναι βία περιέχει μέσα του ένα τρίπτυχο που κλιμακώνεται σταδιακά:

α) Επιθετικότητα, β) Βιαιότητα, γ) Εγκληματικότητα

Σε αυτό το σημείο μου γεννάται ένα ερώτημα:

«Τι πρέπει να κάνω εγώ, για τον εαυτό μου, με όλα αυτά, εναντίον μου;»

«Ευτυχώς» οι κοινωνικές εξελίξεις, μας οδήγησαν στη θεμελίωση της κοινωνικής αντίδρασης και της κοινωνικής άμυνας, πάντα μέσα στα πλαίσια της δικαιοσύνης, (βλέπε άρθρο 22/23, αυτοάμυνα και υπέρβαση αυτής). Δηλαδή… νόμους, αστυνόμους, δικαστήρια, φυλακές.

Ωραία όλα αυτά και «πολιτισμένα»… αλλά τι να κάνω, εγώ για τον εαυτό μου, όταν απειλούμαι άμεσα;

Κατά συνέπεια γεννιούνται ερωτήματα όπως:

«Τι πρέπει να κάνω για μένα μέσω της βίας;»

«Αφού εισπράττω βία, έχω διέξοδο μόνο μέσω της βίας;»

Αντιστρόφως το ερώτημα:

«Τι πρέπει να κάνω εγώ, για τη δίκη μου βία;»

«Να γίνω εγώ ο θύτης, για να σταματήσω τη βία, εναντίον μου;»

Σ’ αυτό το σημείο είναι που αργά ή γρήγορα μαθαίνουμε πως:

Όσο κλιμακώνεται η βία, στενεύουν τα περιθώρια του νόμου.

Ακριβώς εδώ είναι που χρειάζεται σχέδιο δράσης:

Απλό – Άμεσο – Αποτελεσματικό.

Όλα όσα προανέφερα, ήταν οι πρώτες πληροφορίες που πήρα, από την πρώτη, επαφή μου με το COMBATIVES GROUP και τον δάσκαλο μου, Ζαχαρία Καπανταϊδάκη, τον οποίο και ευχαριστώ.

24/05/2018

Ζαμπέτης Θάνος

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Πως με βοήθησε το combatives

Πως με βοήθησε το combatives να αλλάξω τη ζωή μου; Από πού να ξεκινήσω; Σχεδόν όλα πηγαίνουν καλύτερα! Η προσωπική μου ζωή, η ψυχολογική μου ζωή, η σωματική μου εξέλιξη, η αυτοπεποίθησή μου, κι’ άλλα πολλά!

Τέξας γίναμε

Όταν είσαι γονιός και τα παιδιά σου φτάνουν σε ηλικία που κυκλοφορούν μόνα τους ο φόβος και οι προβληματισμοί για το τι μπορεί να συναντήσουν εκεί έξω θεριεύουν, είτε μιλάμε για αγόρι είτε για κορίτσι.  Σε μια τέτοια προσπάθεια να βρω τα καταλληλότερα εφόδια για τα παιδιά μου, για όταν θα βρίσκονται  «εκεί έξω» βρέθηκα να περνάω το κατώφλι της σχολής COMBATIVES του κ. Πέτρου Αργυρακόπουλου.

Ελευθερία

Εμείς στο Σύστημα Combatives μας εκπαιδεύουμε την κοινότητά μας στην πολιτική, τη διπλωματία, την τακτική αλλά και τη στρατηγική. Ο λόγος είναι απλός: στην αυτοάμυνα μετράει πάντα το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.