Μύθοι και Αλήθειες

για όσους θέλουν να νιώθουν και να είναι ασφαλείς

Υπάρχει κάποιος στον κόσμο που να μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι είναι ικανός να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο; Πόσο σημαντική είναι η πρακτική στην εκπαίδευση της αυτοάμυνας με μη συνεργαζόμενους αντιπάλους;

Άραγε υπάρχει κάποιος άνθρωπος στον κόσμο που να μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι είναι ικανός να αντιμετωπίσει τον οποιονδήποτε αντίπαλο;

Σίγουρα όχι.

Τότε γιατί στις περισσότερες σχολές πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων καλλιεργείται το αίσθημα της απόλυτης γνώσης, των «θανατηφόρων» κινήσεων που μας εξασφαλίζουν την νίκη χωρίς όμως να μας ενημερώνουν για τις συνέπειες που ακολουθούν;

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, ας ασχοληθούμε όμως με το «δικό μας σπίτι».

Τί είναι το Combatives;

Είναι το στρατιωτικό σύστημα μάχης σώμα με σώμα προσαρμοσμένης στο αστικό περιβάλλον για την αντιμετώπιση της ασύμμετρης βίας και των πολλαπλασιαστών ισχύος της.

Αυτό επιτυγχάνεται με την προσήλωση του ασκούμενου σε δύο βασικά θέματα:

ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ στον νόμο του κράτους σε θέματα σχετικά με το θέμα της αυτοάμυνας (γίνονται συζητήσεις – σεμινάρια) και
ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ στην πρακτική εκπαίδευση όπου μαθαίνει να αντιμετωπίζει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις όντας ο ίδιος σε μειονεκτική θέση και υφιστάμενος πίεση.

Σκηνή πραγματικής βίας υπό ακραία πίεση

Αυτή η μέθοδος εκπαιδεύσεως έχει πολλά οφέλη. Κάποια από αυτά είναι τα εξής:

  • Ο ασκούμενος αποκτά έλεγχο των αρνητικών συναισθημάτων (φόβος, άγχος) και ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα παγιδευόταν από τη σύγχυση που επικρατεί όταν δεχθεί μία ξαφνική επίθεση, στο Combatives μέσα από την μέθοδο της ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ καταφέρνει να επιβιώσει ακριβώς επειδή έχει εξοικειωθεί με τις δυσκολίες της συμπλοκής (είτε ένοπλης, άοπλης είτε με περισσότερους από έναν αντιπάλους).
  • Υπερέχει των αντιπάλων του, όχι γιατί «φοράει» απλά μία «μαύρη ζώνη» αλλά επειδή έχει μάθει να χρησιμοποιεί σωστά την δύναμή του.
  • Προσαρμόζεται ταχύτατα από την ηρεμία στην καίρια και άμεση εξουδετέρωση της απειλής διότι η εκπαίδευσή του δεν βασίζεται σε σενάρια και συνθήκες συνεργασίας που επικρατούν σε ένα dojo ή στους κανόνες ενός ρινγκ, όπου οι ασκούμενοι είναι πομποί και δέκτες της εκάστοτε τέχνης ή μαχητικού αθλήματος (“enjoying the art form”, όπως είχε πει κάποιος).
  • Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα τα πράττει με ΣΕΒΑΣΜΟ στον ΝΟΜΟ και όχι νομίζοντας πως η ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ επιδέχεται ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.

Λοιπόν…

Καθόλου μύθοι, μόνο αλήθειες για όσους θέλουν να νιώθουν και να είναι ασφαλείς.

08/02/2017

Χαμαλάκης Διονύσης

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Σκέψεις περί Combatives για Γυναίκες

Μπορεί μια μικρόσωμη γυναίκα να χτυπήσει με την ίδια δύναμη που χτυπάει ένας άνδρας; Και αν «Ναι» κατά πόσο; Είναι δυνατόν η σωστή κινησιολογία να συμβάλλει στο βάρος και διείσδυση ενός χτυπήματος;

Τι είναι combatives

COMBATI… τι;

Τι είναι το Combatives; Άλλο ένα σύστημα πολεμικών τεχνών; Αν όχι, πώς διαφέρει; Μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο, μην αφήσετε τίποτα! Διαβάστε όλα τα κεφάλαια από την αρχή μέχρι το τέλος!

Ένας ακόμη λόγος «Γιατί Combatives»

Πώς διαφέρει το Combatives Group από τους ερασιτέχνες; Γιατί είναι η Αυτοάμυνα Combatives του Combatives Group τόσο διαφορετική από όλες τις άλλες που προσφέρονται στην αγορά;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.