Περί Μαχαιριού

Ανώτατος Εκπαιδευτής Combatives Group

Είναι η διδασκαλία χρήσης Μαχαιριού σε Αθλητικόυς Συλλόγους θεμιτή; Οι Αθλητές δάσκαλοι που έμαθαν όσα έμαθαν; Πως τα δοκίμασαν; Που τα δοκίμασαν; Σε ποιόν τα δοκίμασαν; Σε ποιες συμπλοκές τα χρησιμοποίησαν; Και τέλος, Γιατί δεν έμαθαν για αυτό οι Αρχές;

Μύθοι και αλήθειες για την αυτοάμυνα με μαχαίρι

Έχουμε ακούσει όλοι όσοι ασχολούμαστε με κάποιο είδος πολεμικής τέχνης τόσα πολλά κι’ έχουμε δει άλλα τόσα για την αντιμετώπιση του μαχαιριού, τρομερές τεχνικές και φοβερούς δασκάλους να λένε και να κάνουνε πράγματα εντυπωσιασμού με μοναδικό σκοπό την προβολή τους και το εφέ, χωρίς να αντιλαμβάνονται πόσο κακό κάνουν σε κάποιους ανθρώπους που τυχόν τους πιστέψουν.

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο δάσκαλοι Πολεμικών Τεχνών (κατά τα άλλα Αθλητικών Συλλόγων) να διδάσκουν την άοπλη ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ή και την ΧΡΗΣΗ του μαχαιριού για την ΘΑΝΑΤΩΣΗ μέχρι και ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ με μαχαίρια. Οι απορίες που εγείρονται είναι εύλογες μιας και συζητάμε για Αθλητικούς Συλλόγους και δασκάλους Άθλησης. Που έμαθαν όσα έμαθαν; Πως τα δοκίμασαν; Που τα Δοκίμασαν; Σε ποιόν τα δοκίμασαν; Σε ποιες συμπλοκές τα χρησιμοποίησαν; Και τέλος, Γιατί δεν έμαθαν για αυτό οι Αρχές;

Στο Combatives Group πιστεύουμε και λέμε πάρα πολύ συχνά το πόσο επικίνδυνο είναι το μαχαίρι και ο τρόπος αντιμετώπισής του. Γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση που βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τόσο αποτελεσματικό όπλο για μάχη κοντινής απόστασης, τότε καταλαβαίνουμε ότι τα χορευτικά και οι θεωρίες δεν έχουν καμία βάση.

Περί Μαχαιριού και πολεμικών τεχνών

Είχαμε την ευκαιρία και την τύχη να φιλοξενήσουμε στην κεντρική Αίθουσα Πρακτικής του Combatives Group και να ακούσουμε την πραγματική εμπειρία ενός ανθρώπου που είχε χτυπηθεί με μαχαίρι πέντε φορές, τέσσερις στο σώμα και μία στο χέρι.

Η μαρτυρία του ήταν συγκλονιστική και συγχρόνως τρομακτική για το πόσο μεγάλη ζημιά μπορεί να κάνει το μαχαίρι και το πόσο αλλάζουν οι κανόνες εμπλοκής όταν κάποιος είναι οπλισμένος.

Η σοκαριστική του ομολογία για το πώς ένιωσε, για το αν κατάλαβε πως χτυπήθηκε ή το σημαντικότερο για τον τρόπο που από τύχη είναι ακόμα ζωντανός, είναι η μεγάλη αλήθεια, είναι για όλα αυτά που λέγονται για την αντιμετώπιση του μαχαιριού.

Να σημειώσω πως ο άνθρωπος ήταν αθλητής μαχητικών αθλημάτων με πολύ καλή σωματική και φυσική κατάσταση. Όσοι ήμασταν παρόντες και ακούσαμε την εμπειρία του, κάναμε όλοι την ίδια διαπίστωση: ότι δεν είχε ακολουθήσει κανένα από τα βήματα αποφυγής και εμπλοκής με μαχαίρι που διδάσκονται συστηματικά στο Σύστημα Αυτοάμυνας Combatives.

Δυστυχώς η αλήθεια δεν πουλάει…, σώζει όμως… και αυτό είναι το σημαντικότερο.

VIDEO – Fight turns to Knife Assault.

Καφφές Θανάσης

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Σωστές εκτιμήσεις και αποφάσεις

Οι προπονήσεις είναι συχνά σκληρές και πολύ ρεαλιστικές όμοιες με τα δεδομένα του δρόμου, άλλοτε χαλαρές. Πέρα από τα χρησιμότατα θεωρητικά μαθήματα, έχω ζοριστεί στη σχολή… Τα λάθη μου, όπως παντού στη ζωή, τα πληρώνω. Χτύπησα τα πλευρά μου και χρειάστηκε να συνεχίσω όπως γίνεται στη πραγματικότητα… Καλύτερα!

Χωρίς ψυχή δεν κάνεις τίποτα!

Τι είναι αυτό που ο μέσος πολίτης υστερείται αλλά ο μέσος εγκληματίας έχει περίσσιο; Τι πρέπει να καλλιεργήσει πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος που θέλει να μπορέσει να αμυνθεί; Πόσο πρέπει να ασχοληθεί κανείς για να το κάνει αυτό;

Όταν ο αντίπαλος είναι οπλισμένος…

Πόσο εφικτό είναι να αντιμετωπίσει κανείς έναν τρελαμένο με μαχαίρι άοπλος ή ακόμη και οπλισμένος; Πραγματικά πιστεύετε ότι ένας οπλισμένος επιτιθέμενος θα σας αφήσει να τον αφοπλίσετε όσο εύκολα δείχνουν οι διάφοροι δάσκαλοι;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.