Συμπέρασμα για τις τεχνικές και τη μεθοδολογία των πολεμικών τεχνών

Ποιο έρχεται πρώτο ή αυτοπροστασία ή η επιβίωση; Πώς πρέπει να προσεγγίζει κανείς το θέμα της αυτοπροστασίας και πώς της επιβίωσης; Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να καλλιεργήσει κανείς για να μπορέσει να είναι αποτελεσματικός στην αυτοάμυνα;

Η επιβίωση έχει αφετηρία την Αυτοπροστασία

Αυτός που γνωρίζει πραγματικά τι σημαίνει επιβίωση προστατεύει συνέχεια τον εαυτό του.

Είναι ένας προσεχτικός λύκος και ο μόνος λόγος που ζει ανάμεσα στα πρόβατα χωρίς να σπέρνει τον πανικό, είναι επειδή είναι ενδεδυμένος με προβιά.

Έχει πάντα επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω του. Όταν οσμίζεται το πρόβλημα να έρχεται προς το μέρος του, είτε το αποφεύγει ή κάνει κάτι γι’ αυτό πριν εκδηλωθεί. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να αποφύγει το πρόβλημα ή να διαφύγει, το χειρίζεται απλά, γρήγορα, αποφασιστικά, βάναυσα, αποτελεσματικά, εξαλείφοντας πλήρως την απειλή. Οι πράξεις του καθορίζονται όχι μόνο από τον τρόπο που θα τις εκτελέσει αλλά και από την αποφασιστικότητα και την καθαρή πρόθεση με την οποία θα τις πράξει.

Ένα άθλημα, ακόμα κι αυτό που έχει σκληρή επαφή, διέπεται από έναν συγκεκριμένο διανοητικό προσανατολισμό, την νοοτροπία της «ευγενούς άμιλλας». Ο στόχος είναι «το έπαθλο».

Η επιβίωση απαιτεί έναν εντελώς διαφορετικό διανοητικό προσανατολισμό. Η νοοτροπία είναι:

«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και ο στόχος είναι «ΕΠΙΒΙΩΣΗ».

Δεν μπορεί να υπάρξει καμιά σύγχυση με αθλήματα εδώ. Ασχέτως αν κάποιος θέλει να φτιάχνει ωραίες εικόνες ή να διαστρεβλώνει τις έννοιες, αυτή είναι η αλήθεια.

Στις Αίθουσες Άσκησης του Combatives Group παίρνουμε το θέμα της προσωπικής ασφάλειας και αυτοπροστασίας πολύ σοβαρά. Οι προϋποθέσεις για έναν καλό μαχητή επιβίωσης είναι η μαχητική νοοτροπία και μια ακατάλυτη θέληση για επιβίωση. Η εκπαίδευση για ένα χρονικό διάστημα σε οποιαδήποτε Αίθουσα Άσκησης του Combatives Group είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσουν κάποιον να αποκτήσει αυτές τις ιδιότητες.

Είναι σημαντικό να εκτιμήσετε ότι δεν είναι οι τεχνικές που κάνουν ένα σύστημα μαχητικό, αλλά ο συνδυασμός:

  1. της μεθοδολογίας της διδασκαλίας
  2. της νοοτροπίας που καλλιεργούμε
  3. των τακτικών που διδάσκουμε
  4. των δεξιοτήτων που οικοδομούμε
  5. του συναισθηματικού περιεχομένου και
  6. της εργασιακής ηθικής που ενθαρρύνεται κάποιος να καλλιεργήσει

…που μας κάνουν διαφορετικούς.

Αποδεικνύουν έμπρακτα την συνέπεια και τον σεβασμό μας στο σύστημα επιβίωσης που έχει σώσει ζωές και έχει λειτουργήσει ως «πολιορκητικός κριός» σε αστυνομικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.

12/02/2013

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Σταματάς ποτέ να μαθαίνεις;

Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν δουλεύεις με ρεαλιστικά σενάρια, να έχεις τη δυνατότητα να κάνεις εξάσκηση με ανθρώπους που έχουν διαφορετικό σωματότυπο και νοοτροπία.

Η αλήθεια για τις πολεμικές τέχνες

Η αλήθεια για τις πολεμικές τέχνες

Είναι άραγε καλύτερα ν’ ακολουθείς την σχολή σκέψης «αυτοάμυνα» ή την σχολή σκέψης «αυτοπροστασία»; Κανείς δεν αντιλέγει ότι η θεωρία είναι απαραίτητη. Δεν είναι όμως αρκετή. Είναι η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας που τελικά την επιβεβαιώνει.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.