Η αλήθεια για τις πολεμικές τέχνες

Είναι άραγε καλύτερα ν’ ακολουθείς την σχολή σκέψης «αυτοάμυνα» ή την σχολή σκέψης «αυτοπροστασία»; Κανείς δεν αντιλέγει ότι η θεωρία είναι απαραίτητη. Δεν είναι όμως αρκετή. Είναι η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας που τελικά την επιβεβαιώνει.

Πόσο αποτελεσματικές είναι;

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ν’ αποδείξεις μία τεχνική παρά εφαρμόζοντάς την, την ώρα που η αρτιμέλεια και η ζωή σου βρίσκονται σε κίνδυνο.

Τελικά, κάθε σοβαρός και ανοιχτόμυαλος ασκούμενος συστήματος μάχης σώμα με σώμα καταλήγει στο προφανές αυτό συμπέρασμα.

Κάποιες τεχνικές ΔΕΙΧΝΟΥΝ πολύ ωραίες και εντυπωσιακές. Αλλά, η αλήθεια είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από αυτή που ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι είναι. Μπροστά στο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ οι «ειδικοί» τα καταφέρνουν περίφημα, πουλώντας τα (μαγικά) προϊόντα τους, σε πρόθυμους να μάθουν, αλλά ανυποψίαστους.

Είναι άραγε καλύτερα ν’ ακολουθείς την σχολή σκέψης «αυτοάμυνας» ή την σχολή σκέψης «αυτοπροστασίας»;

Εδώ θα εξετάσουμε λεπτομερώς, αυτές τις δύο έννοιες και τις συνέπειές τους.

Αντίθετα με αυτά που πολλοί άνθρωποι ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ και με αυτά που οι «ειδικοί δάσκαλοι» ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ:

Δεν χρειάζεται να είσαι εξειδικευμένος ασκούμενος πολεμικών τεχνών για να προξενήσεις πόνο οποιονδήποτε όταν παλεύεις για την ζωή σου.

Χρειάζεται, όμως, απαραιτήτως να έχεις την αποφασιστικότητα και καρδιά του μεγαλύτερου και ποιο αιματηρού αρπαχτικού της Αφρικής… την ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ!

Αναζητήστε ακέραιους και ειλικρινείς δασκάλους που διδάσκουν την αλήθεια, τους οποίους σέβονται άλλοι σεβαστοί δάσκαλοι. Δεν έχετε την πολυτέλεια να αμελήσετε ή ν’ αγνοήσετε αυτό το θέμα, γιατί από αυτό μπορεί κάποτε να εξαρτηθεί η επιβίωση σας.

Γιατί;

Γιατί ενώ θα νομίζετε ότι ξέρετε, με πόνο θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι έτσι και ότι εξαπατηθήκατε κατ’ εξακολούθηση.

Η αλήθεια για τις πολεμικές τέχνες

Καθώς γράφεται αυτό το κείμενο (Αύγουστος 2012), έχουν περάσει σχεδόν 38 χρόνια από την πρώτη μου επαφή με τον τομέα των «πολεμικών τεχνών».

Στο διάστημα αυτό έκανα αλλεπάλληλες ερωτήσεις, αναζητήσεις και δοκιμές σε διάφορες θεωρίες και τεχνικές.

Με την πάροδο των ετών κατέληξα στον δρόμο της ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ της ΘΕΩΡΙΑΣ, και όχι της απλής θεωρίας. Ήταν η πρακτική εφαρμογή που έφερε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ. Η γνώση αυτή προέκυψε με πολύ πόνο, μώλωπες και μερικές φορές, σε ακραίες καταστάσεις, με αίμα (ξέρω, ακούγεται μελοδραματικό αλλά αληθεύει).

Κανείς δεν αντιλέγει ότι η θεωρία είναι απαραίτητη. Δεν είναι όμως αρκετή. Είναι η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας που τελικά την επιβεβαιώνει.

Κάποιοι αθλητικοί σύλλογοι διάφορων συστημάτων, ισχυρίζονται ότι φθάνουν σε κατάσταση «αληθινής συμπλοκής». Για να μπορεί κανείς να το ισχυριστεί, πρέπει να υπάρχει αρκετά βαριά επαφή. Όπως και ένα σορό άλλα πράγματα το οποία δεν κάνουν ποτέ για να μη χάσουν μέλη. Η πραγματικότητα είναι ότι όταν οι τεχνικές τους κλιθούν να εκτελεστούν σε πραγματικές συνθήκες, τότε τα μέλη τους ανακαλύπτουν τι πραγματικά συμβαίνει. Φυσικά, αυτή δεν είναι η καλύτερη στιγμή για ν’ ανακαλύψετε τι δουλεύει και τι όχι, καθώς μπορεί στην κυριολεξία να σας στοιχίσει τη σωματική σας ακεραιότητα ή, χειρότερα ακόμα, την ζωή σας.

Παρ’ όλα αυτά, όσο και αν κάποιοι ενοχλούνται, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Δεν είναι κάτι που έχω ανακαλύψει μόνο εγώ, διεκδικώντας ΑΛΑΖΩΝΙΚΑ την αποκλειστικότητα. Είναι η βάναυση, σκληρή και αμετάβλητη αλήθεια, που πολλοί άλλοι, μακράν πιο έμπειροι από εμένα, έχουν ανακαλύψει προ πολλού, μέσα από αμέτρητες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ.

12/02/2013

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Μάχη, μία πραγματικά δύσκολη εξίσωση

Πόσο σημαντική είναι η νοοτροπία σε μια συμπλοκή; Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις δυνατότητες και τις προθέσεις ενός αγνώστου; Πόσο σημαντικό είναι να στήσουμε το πεδίο μάχης; Ποιά είναι τα σημαντικότερα στοιχεία μιας καλά στημένης άμυνας;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.