Σκέψεις περί Combatives για Γυναίκες

Μπορεί μια μικρόσωμη γυναίκα να χτυπήσει με την ίδια δύναμη που χτυπάει ένας άνδρας; Και αν «Ναι» κατά πόσο; Είναι δυνατόν η σωστή κινησιολογία να συμβάλλει στο βάρος και διείσδυση ενός χτυπήματος;

Σχόλια για το Σεμινάριο Combatives για γυναίκες

Μπορεί μια μικρόσωμη γυναίκα να χτυπήσει με την ίδια δύναμη που χτυπάει ένας άνδρας;

Και αν «Ναι» κατά πόσο;

Είναι δυνατόν η σωστή κινησιολογία να συμβάλλει στο βάρος και διείσδυση ενός κτυπήματος;

Στις 24/05/15 πραγματοποιήθηκε ένα κλειστό σεμινάριο για τα μέλη του Combatives Group. Ένα από τα θέματα που αναλύσαμε ήταν η σωστή τοποθέτηση και περιστροφή του σώματος, έτσι ώστε να αυξήσουμε την ισχύ των χτυπημάτων μας.

Ξεκινώντας λοιπόν την ανάλυση της περιστροφικής κίνησης του σώματος, γρήγορα καταλάβαμε ότι χρησιμοποιώντας απλές και φυσικές κινήσεις που κάνει το σώμα μας μπορέσαμε σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και να διπλασιάσουμε την ισχύ του χτυπήματος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, και από προσωπική εμπειρία στο σεμινάριο, να κάνει μια γυναίκα γύρω στα 50 κιλά, να χτυπάει τόσο βαριά και δυνατά που έδινε την εντύπωση ότι σε χτυπάει ένας ενήλικος άνδρας.

Το εντυπωσιακό ήταν ότι καθώς περνούσε η ώρα και αυξανόταν ο αριθμός των χτυπημάτων, η κρούση τους γινόταν όλο και πιο βαριά και με μεγαλύτερη διεισδυτικότητα.

Κανείς δεν περιμένει στη πραγματικότητα μια γυναίκα 50 κιλών να χτυπάει με την ίδια δύναμη ενός μέσου άνδρα 75 κιλών. Είναι σπάνιο και ο μόνος λόγος να γίνει κάτι τέτοιο, είναι ο άνδρας να μην έχει σωστή κινησιολογία εκγύμναση και καθοδήγηση. Το γεγονός ότι μια γυναίκα εκμεταλλεύεται σωστά τα κιλά της και την κινησιολογία του σώματος της, χρησιμοποιώντας την φυσική με την αρχή, μάζα επί επιτάχυνση ίσον δύναμη, είναι καθοριστικός παράγοντας. Ακόμη πιό σημαντικός παράγοντας είναι η άκρως επιθετική νοοτροπία που εφαρμόζεται με λυσσαλέα πρόθεση να κάνει κανείς ζημιά. Η σωστή διδασκαλία είναι αυτό που καθιστά κάτι τέτοιο δυνατό, αλλιώς, μόνο ο πειραματισμός και η εμπειρία που προέρχεται από αυτό. Πράγμα που απαιτεί πολύ χρόνο και όρεξη για μάθηση.

Τελειώνοντας το σεμινάριο, μου έμεινε ένα αίσθημα αυτοπεποίθησης και σιγουριάς, καθώς έμαθα απλά πράγματα αλλά συνάμα και τόσο χρήσιμα, που βοηθούν στην καθημερινή μου ασφάλεια.

24/05/2015

Γαβαθόπουλος Σπύρος

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Τα ίδια τα χαΐρια σου

Λόγια σοφίας από πατέρα σε γιό που ΜΟΝΟ ώριμοι άνθρωποι μπορούν να θέσουν σε όσους είναι ανώριμοι και αφελείς σε θέματα οπλισμένης βίας και, γενικότερα της βίας σε σχέση με τον ΝΟΜΟ και τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ του.

Πως με βοήθησε το combatives

Πως με βοήθησε το combatives να αλλάξω τη ζωή μου; Από πού να ξεκινήσω; Σχεδόν όλα πηγαίνουν καλύτερα! Η προσωπική μου ζωή, η ψυχολογική μου ζωή, η σωματική μου εξέλιξη, η αυτοπεποίθησή μου, κι’ άλλα πολλά!

Tο στοίχημα

Αυτό που πραγματικά σκέφτομαι τώρα είναι πως όλο αυτό ξόδεμα χρόνου της ζωής μου θα έχει κάποια πραγματική χρησιμότητα. Τι θα πει πραγματική; Στα παιδιά μου παραδείγματος χάριν ή στους μαθητές μου. Θα μπορέσουν να περάσουν κάποια από όλα αυτά χωρίς να ξοδέψουν και αυτοί όλο αυτόν τον χρόνο για να τα μάθουν; Εδώ είναι το «τασκ»… το στοίχημα!

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.