Οι σωματικές ικανότητες δεν μετράνε

το άλλο ανέκδοτο το μάθατε;

Αυτές είναι οι φυσικές δεξιότητες που πρέπει να εκτελούνται υπό συνθήκες ακραίας φυσιο-ψυχολογικής πίεσης, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τις εξασκηθείτε ΠΟΛΥ και ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Και αυτό πριν φτάσετε σε οποιοδήποτε επίπεδο επάρκειας.

Ο Μύθος

Αν χτυπήσετε κάποιον επιτιθέμενο με μερικά εύκολα χτυπήματα στα «ζωτικά σημεία» – τη βουβωνική χώρα, τα μάτια, τη μύτη, τα αυτιά, το λαιμό, τα γόνατα και ούτω καθεξής, θα τον ΣΥΝΤΡΙΨΕΤΕ. Επίσης, δεν χρειάζεται να είστε σε καλή φυσική κατάσταση να αντιμετωπίσετε έναν επιτιθέμενο γιατί η αυτοάμυνα είναι για όλους.

Η Πραγματικότητα

Πολλοί αθλητικοί σύλλογοι πολεμικών τεχνών, στην προσπάθειά τους να πλαισιώσουν την ευρύτερη αγορά, προωθούν συνέχεια αυτή την άποψη σε αδαείς ανθρώπους.

Εξάλλου, ποιος βολεμένος θέλει πραγματικά να ξεβολευτεί;

Η πλήξη των «ζωτικών σημείων» έχουν μεγάλη αξία κάτω από ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ συνθήκες και με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σκοπό. Αλλά…, όσοι διδάσκουν ότι πρέπει απλώς να χτυπήσετε αυτά τα σημεία όταν υποστείτε επίθεση, για να μπορείτε να εξουδετερώσετε τον επιτιθέμενο και να ξεφύγετε, πιθανά δεν το έχουν κάνει ποτέ οι ίδιοι.

ΟΛΑ παίζουν ρόλο σε πραγματικές επιθέσεις! Οι ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΙ παράγοντες είναι ατελείωτοι… τα ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ επίσης ατελείωτα…

«Όταν ο αντίπαλος συνεργάζεται, ΌΛΑ λειτουργούν!» – Ζακ Καπανταϊδάκης

Αυτές είναι οι φυσικές δεξιότητες που πρέπει να εκτελούνται υπό συνθήκες ακραίας φυσιο-ψυχολογικής πίεσης, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τις εξασκηθείτε ΠΟΛΥ και ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Και αυτό πριν φτάσετε σε οποιοδήποτε επίπεδο επάρκειας. Στην πράξη, πρέπει να μάθετε να ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΤΕ τον επιτιθέμενο και στη συνέχεια, να τον ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΤΕ με μια ΑΓΡΙΑ και ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗ επίθεση. Ακόμη και αυτές οι δεξιότητες πρέπει να προπονηθούν. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν πιαστήκατε ΕΣΕΙΣ στον ύπνο!

Κάνοντας μόνο μερικά μαθήματα ή παρακολουθώντας ένα σεμινάριο είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από το να μην κάνετε τίποτα.

Ο λόγος είναι ότι εύκολα δημιουργούνται αυταπάτες όπως:

«Αν κάνεις ΑΥΤΑ τα ΛΙΓΑ και ΕΥΚΟΛΑ πράγματα, θα σωθείς!»

Διατρέχετε τον κίνδυνο να πιστεύετε ότι είστε ΙΚΑΝΟΙ και αν κάποιος προσπαθήσει να σας κάνει κακό…, θα τον ΛΙΩΣΕΤΕ!

Επίσης, δεν βοηθά το γεγονός ότι το Χόλυγουντ προωθεί την ιδέα ότι μια γυναίκα των 50 κιλών μπορεί να ξυλοκοπήσει έναν ή και περισσότερους άνδρες 100 κιλών ο καθένας. Εάν αυτό ήταν εφικτό, δεν θα είχαμε ανδρικές και γυναικείες κατηγορίες σε μαχητικά αθλήματα ούτε κατηγορίες κιλών. Η όποια γυναίκα συναγωνίζεται στα ΙΣΙΑ εναντίον ανδρών σε τέτοιες δραστηριότητες είναι πραγματικά μια ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. (Και μπράβο τους!!)

Η πραγματικότητα είναι ότι για να γίνει κανείς αρκετά ικανός να αμυνθεί, θα πρέπει να εκπαιδευτεί για πολύ περισσότερο ΧΡΟΝΟ και πολύ πιο ΕΝΤΟΝΑ υπό συνθήκες ακραίας ψυχοφυσικής ΠΙΕΣΗΣ και πολύ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ από ότι ΝΟΜΙΖΕΙ.

Επίσης, ίσως χρειαστεί να τρέξει ή να ανέβει/κατέβει τρέχοντας πολλές σκάλες ή να σκαρφαλώσει τοίχους για να απομακρυνθεί. Αυτά σαφώς χρειάζονται μια «καλούτσικη» φυσική κατάσταση.

Μέχρι τότε, ίσως είναι καλύτερα να φτιάξτε μια τέτοια φυσική κατάσταση. Ταυτόχρονα, να παρακολουθήσετε πώς γίνονται επιθέσεις στο δρόμο στο YouTube, για να μη σας παραμυθιάζουν περί την ευκολία των τεχνικών υπό συνθήκες ακραίας πίεσης.

Σαφώς δεν είναι ΜΟΝΟ οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε, θα χρειαστείτε κι’ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ να αναπτύξετε επιπλέον. Όλα θέλουν τον ΧΡΟΝΟ και την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ τους.

Γιατί είναι τόσο αποτελεσματικό στο μάρκετινγκ;

Είμαστε μια ΒΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Τα θέλουμε όλα γρήγορα και εύκολα. Μας αρέσει η σκέψη ότι με μόνο ένα ή δύο μαθήματα μπορούμε να κάνουμε αρκετά για να προστατέψουμε τον εαυτό μας και να αισθανόμαστε ασφαλείς.

Θέλουμε επίσης να πιστέψουμε ότι μπορούμε πραγματικά να είμαστε σαν τους σκληροτράχηλους “deadly m***********” χαρακτήρες στις ταινίες.

Πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι η χορογραφία της βίας στην οθόνη δεν πλησιάζει καν τη πραγματικότητα.

27/06/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Η Ενασχόλησή μου με το Combatives

«Η Ενασχόλησή μου με το Combatives μου έχει δείξει κάποιες μεγάλες αλήθειες που δεν περίμενα αρχικά. Άρχισα να παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου με άλλο μάτι. Το combatives μπήκε στην καθημερινότητα μου.»

Combatives, από το 1 στο 2

Το Combatives με δίδαξε ότι αυτοάμυνα είναι ουσιαστικά επίθεση υπεράσπισης της ακεραιότητάς μου, και στις πράξεις μου αυτό θα πρέπει να καθίσταται σαφές.

Μάχη, μία πραγματικά δύσκολη εξίσωση

Πόσο σημαντική είναι η νοοτροπία σε μια συμπλοκή; Είναι δυνατόν να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις δυνατότητες και τις προθέσεις ενός αγνώστου; Πόσο σημαντικό είναι να στήσουμε το πεδίο μάχης; Ποιά είναι τα σημαντικότερα στοιχεία μιας καλά στημένης άμυνας;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.