• Combatives άρθρα

    Blog αυτοάμυνας

    Ερωτήσεις και απαντήσεις

Η σημασία της σωματικής διάπλασης στην αυτοάμυνα και το Combatives

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μ.Π.| Λάρισα | 28/04/2016
Πρέπει οι άνθρωποι που κάνουν combatives να έχουν σωματική διάπλαση ή κάποια άλλα προσόντα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Φίλε Μ.Π.,

Εδώ και αρκετό καιρό που ασκούμε το Combatives στην Ελλάδα, έχουμε διαπιστώσει ότι μας έχουν έρθει κάθε «τύπος» ανθρώπου αν θέλεις. Βάσει αυτού έχουμε βγάλει κάποια συμπεράσματα που σε ορισμένες περιπτώσεις μας έχουν κάνει έκπληξη.

Έχουμε νεαρές κοπέλες μέχρι και οικογενειάρχες που φθάνουν τα 65 τους, όλοι με διαφορετική προσωπικότητα, σωματότυπο και διαφορετικό τρόπο σκέψης, εν ολίγοις αντικατοπτρίζουμε στις τάξεις μας την ίδια την κοινωνία. Το κύριο στοιχείο όμως που μας κάνει εντύπωση, είναι το πώς και πόσο γρήγορα αλλάζει η ψυχοσύνθεσή τους. Κακά τα ψέματα, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, κάποιοι μας ήρθαν πολύ επιθετικοί και «ηρέμησαν» άλλοι μας ήρθαν σχεδόν «πρόβατα» και αγρίεψαν. Για τους προηγούμενους, θαρρούμε πως κατάλαβαν ότι δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα και ηρέμησαν, για τους τελευταίους πιστεύουμε ότι κατάλαβαν ότι αν δεν διεκδικήσουν το δίκιο τους θα ποδοπατηθούν και έμαθαν να επιβάλλονται. Όλοι έχουν βρει την «θέση» και το «μέτρο» τους.

Τώρα αν εννοείς σωματικές αρετές, Ναι! Χρειάζονται και κάποιες σωματικές αρετές, ή «βελτιώσεις». Κατά κανόνα, σε μια σύγκρουση είτε είναι άοπλη είτε ένοπλη, σίγουρα θα τα πάνε καλύτερα οι άνθρωποι που έχουν τις σωματικές ιδιότητες να ενισχύσουν τις πιθανότητες επιβίωσης τους. Ειδικά κάτω από ακραίο κίνδυνο. Ένα γερό κορμί με αντοχές είναι πάντα καλύτερο από αυτό που δεν ασκείται τακτικά και έντονα. Για αυτό έχουμε δημιουργήσει το Combat Fitness, μέρος του οποίου πραγματοποιείται πριν την κάθε προπόνηση, με σκοπό την άμεση ενδυνάμωση και τόνωση του μυϊκού συστήματος.

Combat Fitness Training

Ψυχικά έχουμε δει όλους τους εκπαιδευόμενους μας να αλλάζουν ανεξαιρέτως φύλου, ηλικίας κτλ. Η «ιδιαίτερη» προσέγγισή μας στο θέμα της βίας και την αντιμετώπισή της, σίγουρα αλλάζει τον ψυχισμό των ανθρώπων μας. Έχουμε διαπιστώσει να αναπτύσσεται περισσότερο «τσαγανό» εκεί που δεν το περιμέναμε και συνεπώς περισσότερη σιγουριά σε συγκεκριμένους ανθρώπους που πιστεύαμε ότι δεν θα μας έμεναν λόγω της «βαριάς» μας προσέγγισης.

Πνευματικά επίσης έχουμε δει σημαντικές αλλαγές διότι όλοι όσοι περνάνε από τα χέρια των δασκάλων μας, έχουν λάβει και εκπαίδευση που τους αναγκάζει να σκέπτονται πολύ πριν αποφασίσουν να πράξουν βία. Είναι πολύ καλά ενημερωμένοι σε νομικά θέματα, με αποτέλεσμα να γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν ή όχι (δηλαδή χωρίς αυταπάτες για τις πραγματικές τους ικανότητες) και, μέχρι πού μπορούν να το φθάσουν. Εν ολίγοις τους μαθαίνουμε πρώτα να σκέπτονται και να ζυγίζουν προσεκτικά τα πράγματα και μετά να πράττουν, παρά να πράττουν και μετά να μετανιώνουν και να προσπαθούν να «μαζέψουν» την κατάσταση με όλες τις συνέπειες που ακολουθούν…

Διάβασε επίσης τα σχετικά άρθρα:

Ευχόμαστε να απαντήθηκε η ερώτησή σου επαρκώς,

Με εκτίμηση

Η ομάδα του Combatives Group

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ