COMBATI… τι;

Τι είναι το Combatives; Άλλο ένα σύστημα πολεμικών τεχνών; Αν όχι, πώς διαφέρει; Μάθετε περισσότερα σε αυτό το άρθρο, μην αφήσετε τίποτα! Διαβάστε όλα τα κεφάλαια από την αρχή μέχρι το τέλος!

COMBATI… τι;

Αυτή είναι η πρώτη φράση κάθε φίλου και γνωστού όταν απαντώ στο ερώτημα:

-Τι είναι αυτό που κάνεις;
-COMBATIVES.
-Combati… τι;

Πρόκειται συνήθως για γυναίκες και άνδρες που δεν έχουν ειδική ενημέρωση και οι γνώσεις τους στις «πολεμικές τέχνες» και στα  «μαχητικά αθλήματα» περιορίζονται στα «παραδοσιακά» και δημοφιλή.

Κάποιοι ποιο  «ψαγμένοι» απαντούν:

-Μήπως εννοείς κάτι σαν αυτό ή σαν εκείνο;

-Κοίταξε να δεις φίλε, δεν είναι δικιά μου δουλειά να συγκρίνω ή να αξιολογήσω το ένα και το άλλο σύστημα. Υπάρχουν δάσκαλοι, ελάχιστοι οφείλω να ομολογήσω, που έχουν την διεθνή εμπειρία της πραγματικής αξίας των πολυδιαφημισμένων συστημάτων. Αυτό που μπορώ όμως να σου πω με σιγουριά είναι ότι τα Combatives είναι η βάση, η πηγή όλων των σύγχρονων συστημάτων καταστολής βίας σε αστικό περιβάλλον αλλά και επιβίωσης για πολεμική χρήση για άνδρες και γυναίκες. Όταν λοιπόν έχεις απαιτήσεις, δεν θα πας στα διάφορα συστήματα, «νόθα τέκνα» μητρικών δήθεν συστημάτων, αλλά θα πας που… που;

ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ, και μ’ ένα δάσκαλο ο οποίος θα είναι σε θέση ν’ αποδείξει την γενεαλογική σχέση του με τα πρωταρχικά COMBATIVES και τους δημιουργούς του και ο οποίος δεν θα διδάσκει… COMBAT… κάτι ή COMBAT… κάτι άλλο… και δεν συμμαζεύεται, αλλά θα διδάσκει το απλό, άμεσο, και βάναυσα αποτελεσματικό COMBATIVES των σχολών του Combatives Group.

Ποιος  τρομάζει με το βάναυσο;

Είμαι ένας μαθητής σε μία σχολή του Combatives Group.

Παραθέτω την εμπειρία μου, εβρισκόμενος στο δεύτερο από τα τρία επίπεδα εκπαίδευσης του Civilian Combatives. Πρόκειται για μία εκπαίδευση η οποία στο τέλος της, σου επιτρέπει να επικρατήσεις ή ποιο σωστά να επιβιώσεις από επιθέσεις εγκληματιών ή απλώς ηλιθίων τραμπούκων. Μιλάμε για ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το απόλυτο, αρκεί μόνο να …
Αρκεί μόνο να μην ξεχάσεις να θέλεις να ζήσεις!

-Τι ιστορίες είναι αυτές που μας λέει ο τύπος, ποιος ξεχνάει να θέλει να ζει;
Πολλοί περισσότεροι από ότι νομίζουμε!!!

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης είναι πολλοί οι μαθητές που ξεχνούν ότι δεν πρόκειται για μια απλή προπόνηση, αλλά για αγώνα επιβίωσης.

ΟΠΩΣ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΧΕΣΑΙ!
ΟΠΩΣ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΧΕΣΑΙ !!
ΟΠΩΣ ΠΡΟΠΟΝΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΧΕΣΑΙ !!!

Αυτή είναι η ιαχή του δασκάλου του Combatives (ρητό του Στρατηγού Τζόρτζ Πάττον), ο οποίος «ρυθμίζει» διαρκώς την ένταση της επιθυμίας για επιβίωση. Όσοι το αντιλαμβάνονται βρίσκουν τον εαυτό τους να προχωρά με γοργά βήματα αφομοιώνοντας και εκτελώντας όλες τις ρεαλιστικές τεχνικές, οι οποίες είναι λίγες στον αριθμό και απλές στην εφαρμογή τους.

«Μάθε τις τεχνικές, μάθε ποιες σου ταιριάζουν, επέλεξε τις και γίνε ειδικός σε αυτές. Μάθε να τις κάνεις και στον… ύπνο σου, ανεξάρτητα από πού θα δεχτείς επίθεση».

Ο εκπαιδευτής του Combatives δεν υποβάλει τον ασκούμενο σε αμέτρητες επαναλήψεις τεχνικών με σκοπό την εκτέλεση τους από αυτόν με ακρίβεια χιλιοστού.

Ο εκπαιδευτής του Combatives υποβάλει τον ασκούμενο σε αμέτρητες επαναλήψεις τεχνικών με σκοπό την ΕΠΙΒΙΩΣΗ.

Εμένα τον ασκούμενο στο Combatives το κύριο μέλημα μου δεν είναι η άρτια εκτέλεση των τεχνικών. Το κύριο μέλημά μου είναι η επίτευξη του στόχου. Θέλω να πονέσει το… τατάμι από την πίεση που θα ασκήσω στο ασκούμενο ταίρι μου που εκείνη την ώρα, είναι ο χειρότερος εχθρός μου και ο οποίος κραδαίνει απειλητικά και απόλυτα, ρεαλιστικά ένα ξύλινο κλομπ έχοντας και αυτός τον δικό του στόχο. Το κεφάλι μου!

Τρία πράγματα με χωρίζουν εκείνη την στιγμή από το νοσοκομείο, μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου, η σωστή επιλογή ρεαλιστικής, επιθετικής τεχνικής (και όχι αμυντικής), και πάνω από όλα ο ΒΑΝΑΥΣΟΣ και απόλυτος τρόπος εκτέλεσης.

Όταν λέμε βάναυσο εννοούμε για …0-100 σε 0.1”.

Δηλαδή ομιλούμε για ολική δύναμη πυρός την ίδια στιγμή που θα αποκτήσουμε το νομικό δικαίωμα εφαρμογής της.

Ομιλούμε για την δημιουργία τρόμου από το μέγεθος της μάχης στην ψυχή του καθάρματος που τόλμησε να απειλήσει εμένα και την οικογένεια μου, κάνοντας τον με κάθε τρόπο, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, να πονέσει … ή να πονέσει περισσότερο… ή να πονέσει ακόμα περισσότερο, τι από τα τρία θα συμβεί είναι δική του επιλογή, και υποχρέωση δική μας που πηγάζει εκ του νόμου, είναι να ακολουθήσουμε τον βαθμό επιθετικότητας του, αποκλιμακώνοντας την ένταση εάν χρειαστεί.

Το  «σενάριο» που δουλεύεται ξανά και ξανά μέχρι εξαντλήσεως και κατά κανόνα πέραν αυτής, είναι ένα και αφόρητα ρεαλιστικό.

Η ζωή σου κινδυνεύει άμεσα. Τώρα! Τι σκοπεύεις να κάνεις γι’ αυτό;

Στην πράξη μαθαίνουμε να αγκαλιάζουμε την παραπλάνηση, τον δόλο αν θέλετε για να μας βοηθήσει στην συνέχεια να προκαλέσουμε το «σωτήριο» ΣΟΚ

14/05/2013

Ρονιώτης Κώστας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Χωρίς φυσική κατάσταση και σκληραγώγηση δεν πας πουθενά. Είναι σαν να πηγαίνεις στον πόλεμο χωρίς όπλα. Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα αγάλματα της αρχαιότητας ήταν μυώδη. Έτσι λοιπόν μπορεί στο σύστημα του combatives να μην διδάσκεται άθληση, η εκγύμναση όμως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι από την εκπαίδευση.

Χωρίς ψυχή δεν κάνεις τίποτα!

Τι είναι αυτό που ο μέσος πολίτης υστερείται αλλά ο μέσος εγκληματίας έχει περίσσιο; Τι πρέπει να καλλιεργήσει πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος που θέλει να μπορέσει να αμυνθεί; Πόσο πρέπει να ασχοληθεί κανείς για να το κάνει αυτό;

Πολεμικές τέχνες κατηγορία Open

Ποιά είναι η κατηγορία “Open”; Ποίοι είναι οι πιθανοί αντίπαλοι και ποίοι οι κανόνες; Πόσο σημαντικές είναι οι Μαλακές Δεξιότητες; Γιατί είναι τόσο σημαντικό να τις μάθουμε; Γιατί διαφέρει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Combatives Group από οποιοδήποτε άλλο;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.