Υπάρχουν μόνο συνέπειες

Μια άλλη πτυχή είναι αυτή των ΨΥΧΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ. Είτε ΚΑΝΕΙΣ είτε ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ κάτι για να σώσεις τον εαυτό σου από το κακό, η πιθανότητα είναι ότι θα το βασανίζεις πολύ στο μυαλό σου στη συνέχεια αν το επιτρέψεις.

Έχοντας φευγαλέα εξηγήσει τη θέση του Combatives Group και των Εκπαιδευτών της σχετικά με την προετοιμασία, τη βία, τα όπλα και τη χρήση αυτών σε προηγούμενα άρθρα, το τελευταίο θέμα που πρέπει να συζητήσουμε είναι τις ΣΥΝΕΠΙΕΣ των ενεργειών μας…

Η βία έχει συνέπειες για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Ο νόμος δεν θέλει πολίτες να διαπράττουν βία μεταξύ τους. Και δικαίως δεν το θέλει!

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι η βία διαπράττεται σε καθημερινή βάση. Με αυτό κατά νου, η αρχική κατάρτιση Combatives, βασίζεται περισσότερο στην ΠΡΟΛΗΨΗ παρά στη «θεραπεία». Από την άποψη νομικής και φυσικής αυτοπροστασίας, αυτή η προσέγγιση είναι πολύ ασφαλέστερη και ρεαλιστική από ό, τι υποστηρίζεται αλλού.

Όμως, έχοντας κάνει ό, τι είναι δυνατόν και έχοντας ΑΠΟΤΥΧΕΙ η ΠΡΟΛΗΨΗ, είναι το καθήκον κάθε ασκούμενου να αγνοήσει τουλάχιστον προσωρινά τις ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ, όταν αγωνίζεται με βία να σώσει τη ζωή του.

Σημείωση: Μιλάμε για ζωή, όχι υπερηφάνεια.

Μια άλλη πτυχή είναι αυτή των ΨΥΧΙΚΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ. Είτε ΚΑΝΕΙΣ είτε ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ κάτι για να σώσεις τον εαυτό σου από το κακό, η πιθανότητα είναι ότι θα το βασανίζεις πολύ στο μυαλό σου στη συνέχεια αν το επιτρέψεις.

Αν ΕΚΑΝΕΣ, πιθανά να σκέπτεσαι όλο το σενάριο, τι έκανες, πως το έκανες κλπ. Αν ΔΕΝ ΕΚΑΝΕΣ, ΠΑΛΙ πιθανά να σκέπτεσαι όλο το σενάριο, ΤΙ ΔΕΝ έκανες, ΓΙΑΤΙ δεν έκανες, πως ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ να το είχες κάνει κλπ. Είναι πράγματα που «μένουν» μαζί σου, ΑΝ το επιτρέψεις…

Η απάντηση μας σε αυτό;

Όσο αφήνεις κάτι τέτοιο να καταλαμβάνει «χώρο» στο μυαλό σου, τόσο θα σε βασανίζει. Έγινε…, τελείωσε…, επιβίωσες…, τα κατάφερες…, ΑΣΤΟ!

Άστο να φύγει!

Τελικά, η «δουλειά» του καθενός είναι να κάνει όσα χρειάζεται γρήγορα και να τραπεί σε φυγή προς το πλησιέστερο ασφαλές σημείο!

Και αυτό στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση.

Στην χειρότερη, να αντέξει όσο μπορεί λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω, ασκώντας όση βία χρειάζεται με λιγότερη φθορά στον εαυτό του, για να δημιουργήσει τις συνθήκες να το κάνει. Το επόμενο βήμα είναι να ενημερώσει αμέσως τον δικηγόρο του για το περιστατικό και να τον κρατήσει σε ετοιμότητα για να προστατεύσει τα δικαιώματά του αν χρειαστεί, επειδή οι πιθανότητες είναι ότι κάποια στιγμή σύντομα, ο νόμος θα έρθει στην πόρτα του…

19/01/2018

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Ο θωρακισμένος αντίπαλος

Η θωρακισμένη στολή παραμένει το καλύτερο εργαλείο εκμάθησης και άσκησης ρεαλιστικής αυτοάμυνας που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής. Έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να ξεπεράσουν τις φοβίες τους.

Ποια τεχνική αυτοάμυνας να εφαρμόσω

Προσφέρει το διαδίκτυο έγκυρες γνώσης γύρω από την πολεμική τέχνη τα μαχητικά αθλήματα ή τα θέματα αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας ή μήπως όχι; Πως μπορεί να σιγουρευτεί κανείς για τέτοιες πληροφορίες αν δεν τις δοκιμάσει με μη συνεργάσιμο αντίπαλο;

Combatives, από το 1 στο 2

Το Combatives με δίδαξε ότι αυτοάμυνα είναι ουσιαστικά επίθεση υπεράσπισης της ακεραιότητάς μου, και στις πράξεις μου αυτό θα πρέπει να καθίσταται σαφές.

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.