combatives
  • Για πολίτες χωρίς εμπειρία σε πολεμικές τέχνες
  • Εκπαιδευση για πραγματικές συνθήκες βίας
  • Σεμινάρια αυτοαμυνας αυτοπροστασιας
  • Μαθηματα αυτοαμυνας

Η αλήθεια για το Combatives

Πολλά λέγονται για κάθε σύστημα Πολεμικής Τέχνης και Μαχητικού Αθλήματος και τις αρετές που προσφέρουν στον μαθητή και ασκούμενό τους. Κάποια σημεία είναι αλήθεια, άλλα μερικώς αλήθεια και άλλα καθόλου.

Ειδικά σε όσα είναι στην ουσία αθλήματα, ακόμη και σκληρά αθλήματα με βαριά επαφή, λείπει ο στοιχείο του ρεαλισμού που συναντά κανείς σε συνθήκες δρόμου και μάχης. Πολλοί είναι οι Αθλητικοί Σύλλογοι Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων, που για να καλύψουν αυτό το κενό και να προσελκύσουν μαθητές, διδάσκουν τεχνικές με όπλα οι οποίες συνήθως δεν έχουν δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες βίας από τους ιδρυτές τους και μάλιστα, ποτέ από τους νυν δασκάλους τους έστω σε πραγματικό περιστατικό του δρόμου. Αυτό δεν ισχύει για το Combatives το οποίο έχει δοκιμαστεί σε σύγχρονο αστικό και πολεμικό περιβάλλον και με σύγχρονα όπλα από το 1915 μέχρι και σήμερα σε όλα τα σημεία του κόσμου.

Τεχνικές combatives

Με απλά λόγια, οι μέθοδος Combatives του Fairbairn, Sykes, Applegate και Underwood και των άλλων συμβαλλόμενων, δοκιμάστηκε σε όλες αυτές τις συνθήκες και δούλευε! Και δουλεύει εξαιρετικά καλά ακόμη και σήμερα! Όσον αφορά τον αριθμό των πραγματικών περιπτώσεων ζωής και θανάτου που αντιμετώπισε π.χ. ο Φέρμπερν (Fairbairn) σε ένα τόσο μακρύ χρονικό διάστημα, κανένας ακόμη και σήμερα, δεν πλησιάζει ούτε στο ελάχιστο σε εμπειρία αυτόν τον άνθρωπο.

Συνολικά 30 ετών στην αστυνομία, 4 ετών στον Β’ΠΠ, και 10 ετών σε αστυνομικές δυνάμεις διάφορων χωρών του κόσμου με 2000 καταγεγραμμένα προσωπικά περιστατικά -  από τα οποία περισσότερα από 666 ήταν ένοπλα - με αμβλύ όπλο, μαχαίρια, πιστόλα και οπλοπολυβόλα. Η απαράμιλλη εμπειρία του σε αυτές τις επιθέσεις είναι μάλλον απίθανο να επαναληφθούν.

Το δικό του σύστημα άοπλης μάχης κατέστησε εφικτό για ένα άτομο μέσου μεγέθους να αντιμετωπίσει και να κερδίσει ακόμη και έναν άριστα εκπαιδευμένο αντίπαλο, έμπειρο στις κλασικές «πολεμικές τέχνες». Επαγγελματίες στους τομείς των μυστικών υπηρεσιών και στρατιωτικών δυνάμεων ή στην αστυνομία, ακόμη και στον υπόκοσμο στην εποχή που ζούμε έχουν ελάχιστη πείρα σε σχέση με αυτή του Fairbairn, (μιας και λίγοι επιδιώκουν να μάθουν στην πράξη όπως έκανε ο ίδιος και επίσης, επειδή δε μπορούμε να αναπαράγουμε σε καιρό ειρήνης πραγματικές συνθήκες ενός παγκοσμίου πολέμου).

Τεχνικές combatives

Οι μέθοδοι έχουν αποδειχθεί ότι αποτελούν μια σταθερή βάση για την εκπαίδευση στη χρήση αιχμηρών όπλων ή την άμυνα κατά επιθέσεων με αιχμηρά όπλα. Οι μέθοδοι του Fairbairn και του Sykes σχετικά με το άοπλο σκέλος τους (Fairbairn), τη χρήση του μαχαιριού (Fairbairn - Sykes) για μάχη σώμα-με-σώμα, του πυροβόλου όπλου χειρός σε μάχη σώμα-με-σώμα (Fairbairn - Sykes), αντιπροσωπεύουν την πρώτη συστηματική προσέγγιση της μεθοδολογίας με πυροβόλο όπλο χειρός (Πιστόλι - Sykes) που επινοήθηκαν ποτέ. Εξακολουθούν, δε, να ισχύουν μέχρι και σήμερα (π.χ. Point shooting - Sykes, Sentry removal – Fairbairn, Sykes). Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την εργασία του σχετικά με τις κοινωνικές ταραχές (Riot Control - Fairbairn), καταστάσεις ομηρίας (S.W.A.T. - Fairbairn), τις ιδέες τους για αντιμετώπιση ελεύθερου σκοπευτή (Counter-sniping - Sykes) και την ανάπτυξη του ρόλου του αστυνομικού έργου σε αστικό περιβάλλον (Fairbairn).

Ο Β’ Π.Π. ήταν η περίοδος όπου το Combatives ως μέθοδος μάχης σώμα-με-σώμα ήταν στο αποκορύφωμά του. Αυτό συνέβαινε επειδή οτιδήποτε άλλο (σαφώς λιγότερο αποτελεσματικό) είχε υπερβολικό κόστος σε ζωές αφοσιωμένων και άρτια εκπαιδευμένων μαχητών που για να βρεθούν, να εκπαιδευτούν, να προετοιμασθούν και να εισαχθούν σε εχθρικό έδαφος, φόρτωναν βαριά την δαπάνη των δημοσιονομικών πόρων. Η συνεισφορά στην έκβαση του Β’ Π.Π. των Fairbairn, Sykes, Applegate και Underwood και των υπόλοιπων συνεισφερόντων είναι ανυπολόγιστης αξίας ακόμα και σήμερα.

Η μεθοδολογία των Combatives έχει δοκιμαστεί και έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό σε συνθήκες πραγματικής σύγχρονης μάχης αλλά και σε αστικό περιβάλλον. Περιέχει δοκιμασμένες τεχνικές για όσους αναζητούν ρεαλιστική και αποτελεσματική εκπαίδευση σε στρατιωτικό επίπεδο, στην αστυνόμευση και την αυτοπροστασία και αυτοάμυνα του πολίτη. Ουσιαστικά με την συνεισφορά των δημιουργών του Combatives έχει δοθεί στους ασκούμενους του η ευκαιρία και το προνόμιο να σταθούν στους ώμους γιγάντων.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη

Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες, διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel

Πάνω από 190 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ COMBATIVES

Η ιστορία του William Fairbairn και η σχέση του με το Combatives

Το ξεκίνημα του Combatives

Ερευνώντας το ξεκίνημα και την εξέλιξη του Combatives μέσα από την ιστορία του William Fairbairn, του κύριου ιδρυτή του.

BLOG

Στείλτε τις ερωτήσεις σας

Η ομάδα του Combatives Group απαντάει στις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με το Combatives, τις πολεμικές τέχνες και άλλα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ BLOG

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Για πρόσβαση σε περιοχές με απόκρυψη

Εισάγετε το Password:
ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Φόρμα εγγραφής:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ
27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Για όλα τα επίπεδα
Στο προπονητήριο Αμπελοκήπων. Μόνο για τα μέλη. Λεπτομέρειες:
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ COMBATIVES.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
Φόρμα εγγραφής:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Βιασμοί στην Ελλάδα
27 Νοεμβρίου, 2017
COMBATIVES SCHOOLS
CIVILIAN COMBATIVES

CIVILIAN COMBATIVES

Για πολίτες (άνδρες και γυναίκες), χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες.

STREET COMBATIVES

STREET COMBATIVES

Για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αστικής βίας. Για πολίτες, άνδρες και γυναίκες.

ADVANCED COMBATIVES

ADVANCED COMBATIVES

Αντιμετώπιση σύγχρονης αστικής βίας σε προηγμένο επίπεδο, για άνδρες και γυναίκες.

PROFESSIONAL COMBATIVES

PROFESSIONAL COMBATIVES

Το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης Combatives που προετοιμάζει και τους μελλοντικούς εκπαιδευτές.

INTENSIVE COMBATIVES

INTENSIVE COMBATIVES

Εντατικά μαθήματα Combatives. Εκμάθηση Combatives σε σύντομο χρονικό διάστημα, για άνδρες και γυναίκες, σε μικρές ομάδες.

WOMEN'S COMBATIVES

WOMEN'S COMBATIVES

Τεχνικές Combatives ειδικά προσαρμοσμένες για γυναίκες, για ασφάλεια, αυτοπροστασία και αυτοάμυνα σε αστικό περιβάλλον.

COMBAT FITNESS

COMBAT FITNESS

Στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση με κύκλους, για άμεση σκληραγώγηση πνεύματος και σώματος με άμεσα αποτελέσματα.

ANTI-BULLYING

ANTI-BULLYING

Αντίμετρα καταπολέμησης bullying σε σχολικό και εξω-σχολικό περιβάλλον. Για παιδιά και εφήβους, με τη συνδρομή παιδοψυχολόγου.