combatives
  • Combatives, ασφαλείς πολίτες σε 3 μήνες
  • Combatives, ικανοί πολίτες σε 9 μήνες
  • Combatives, ανίκητοι πολίτες σε 18 μήνες
  • Combatives, η πολεμική τέχνη για πραγματική βία
  • Πολεμικές τέχνες ή Combatives
  • Προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια

Ζαχαρίας Καπανταϊδάκης
Τεχνικός Σύμβουλος Combatives

Ζαχαρίας Καπανταϊδάκης, Τεχνικός Σύμβουλος CombativesΕπώνυμο: Καπανταϊδάκης
Όνομα: Ζαχαρίας
Ημ/νια Γέννησης: 15 Νοεμβρίου 1964
Υπηκοότητα: Ελληνική
Σπουδές: Αρχιτεκτονική
Εκπαίδευση: Ju Jutsu, Hizardut®, Judo, Combatives, Προσωποφύλαξη

1974 Έναρξη σπουδών στην παραδοσιακή πολεμική τέχνη και πρώτη επαφή με τη Φιλοσοφία, Νοοτροπία και Μεθοδολογία Combatives στην Ν. Αφρική Johannesburg.
1982 Sho Dan (Μαύρη ζώνη) Ju Jutsu.
1983 Ανάληψη υποχρεώσεων διδασκαλίας του τμήματος Ju Jutsu - Combatives στην Σχολή Πολεμικών Τεχνών του Michael Davidow (Αντιπρόεδρος της Ν. Αφρικανικής Ομοσπονδίας Judo, αντιπρόσωπος του Ju Jutsu στη Ν. Αφρική της διεθνούς Ομοσπονδίας, αντιπρόσωπος του Ισραηλινού Hisardut® για όλη την Αφρική)
1986 Στρατιωτικές υποχρεώσεις στη Ν. Αφρική.
1988 Μετανάστευση στην Ελλάδα.
1989 Στρατιωτικές υποχρεώσεις στη Ελλάδα ως Έλλην υπήκοος του εξωτερικού.
1989 Διδασκαλία Ju Jutsu και πρώτη συνέντευξη από τις αρχές της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ju Jutsu στην Βιέννη - Vienna Sports Institute.
1989 Νi Dan (Δεύτερη Μαύρη ζώνη) Ju Jutsu.
1989 Προαγωγή σε διεθνούς επιπέδου δάσκαλο και διορισμός Τεχνικού Διευθυντού Ελλάδος in statu nascendi (εν ζωή) από την Ευρωπαϊκή Ένωση JU JUTSU (EJJU). Αντιπρόσωπος του NIPPON SEIBUKAN Ιαπωνίας και U.N.E.S.C.O. (United Nations Education Science and Culture Organization Β151-3).
1990-1995 Διδασκαλία Σεμιναρίων Ju Jutsu κατόπιν προσκλήσεως σε πολλά μέρη της Ανατολικής, Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής.
1990 Πρώτη Σχολή Ju Jutsu.
1992 Δεύτερη Σχολή Ju Jutsu.
1993 Ειδική εκπαίδευση στο Ισραήλ για Προσωποφύλαξη.
1993 Διορισμός αντιπροσώπου εν Ελλάδι του Hizardut® από τον Dennis Hanover.
1993 San Dan (Τρίτη Μαύρη ζώνη) Ju Jutsu.
1994 Τρίτη Σχολή Ju Jutsu.
1994 Πρώτοι πειραματισμοί επιστροφής στο Combatives με Hizardut®.
1997-2011 Καθιέρωση της σταδιακής αλλαγής του κλασσικού Ju Jutsu σε φιλοσοφία, νοοτροπία και μεθοδολογία με Hizardut® και Combatives.
2012 Οριστική επιστροφή στις Ν. Αφρικανικές διδαχές, καθιέρωση του Combatives και οριστική διαγραφή του κλασσικού Ju Jutsu.
2012 Δημιουργία του Combatives Group και έναρξη σχολής - Μελίσσια, Αθήνα.
2013 Έναρξη σχολής Combatives - Βριλήσσια, Αθήνα.
2016 Ίδρυση σχολής Combatives - Αμπελόκηποι, Αθήνα και παραρτημάτων στο Χαλάνδρι και στην Χαλκίδα.

Σύντομο ιστορικό

Γεννήθηκα στο Κάιρο της Αιγύπτου και μεγάλωσα στο Γιοχάνεσμπουργκ στην Ν. Αφρική. Η πρώτη μου επαφή με τον χώρο των πολεμικών τεχνών, όπως τις αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι άνθρωποι, ήταν στην ηλικία των 10. Ξεκίνησα με το Τζούντο και μερικούς μήνες αργότερα δοκίμασα και το συγγενικό του Αϊκίντο. Εντοπίζοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι αυτά τα δύο συστήματα ήταν μορφές «μαχητικού αθλητισμού» και «αυτοάμυνας πνευματικού περιεχομένου» αντίστοιχα και όχι καθαρά μαχητικά όπως ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου, σύντομα μεταπήδησα στο Τζού Τζούτσου (Ζίου Ζίτσου).

Οκτώ χρόνια αργότερα, στα 18 μου, έλαβα την μαύρη ζώνη στο Ju Jutsu (Τζού Τζούτσου / Ζίου Ζίτσου). Σε συνεργασία με τον Δάσκαλό μου, ακολούθησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διδασκαλίες μου στο τμήμα του συλλόγου που εκείνος δίδασκε Ju Jutsu (Τζού Τζούτσου / Ζίου Ζίτσου) και άλλα Ιαπωνικά συστήματα (Τζούντο, Αϊκίντο).

Τελειώνοντας το λύκειο ξεκίνησα σπουδές στις ξενοδοχειακές επιστήμες και έναν χρόνο αργότερα, ανακαλύπτοντας ότι δεν μου ταίριαζε αυτός ο τομέας, τις εγκατέλειψα ξεκινώντας σπουδές στην Αρχιτεκτονική. Τελειώνοντας τις Αρχιτεκτονικές μου σπουδές εντάχθηκα στον Ν. Αφρικανικό Στρατό, όπου υπηρέτησα με απόσπαση στις Ε.Δ. μέχρι την μετανάστευσή μου στην Ελλάδα το 1988. Την άνοιξη του 1989 ξεκίνησα την ελληνική στρατιωτική μου θητεία που λόγω του ότι ήμουν Έλληνας του εξωτερικού, κράτησε μόλις 6 μήνες. Με την απόλυσή μου, έβαλα στόχο μέσα σε έναν χρόνο (το 1990) να ξεκινήσω να διδάσκω σε δική μου σχολή στην Ελλάδα.

Από το φθινόπωρο του 1990 ξεκίνησα να διδάσκω στην πρώτη σχολή στο Χαλάνδρι με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης JU JUTSU (EJJU) και ως Αντιπρόσωπος του NIPPON SEIBUKAN Ιαπωνίας και U.N.E.S.C.O. (United Nations Education Science and Culture Organization Β151-3). Στα χρόνια που πέρασαν μέχρι το 1996, όπου έλαβε μέρος ο διχασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης JU JUTSU (EJJU), το πρόγραμμα διδασκαλίας μου περιλάμβανε κυρίως Ju Jutsu και σε μικρότερο βαθμό το Ισραηλινό σύστημα μάχης των ελίτ, Hisardut®.

Το 2012 έγινε η οριστική μου αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση JU JUTSU και ξεκίνησε επίσημα η διδαχή μου στο Combatives.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη

Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες, διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel

Πάνω από 190 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ COMBATIVES

Η ιστορία του William Fairbairn και η σχέση του με το Combatives

Το ξεκίνημα του Combatives

Ερευνώντας το ξεκίνημα και την εξέλιξη του Combatives μέσα από την ιστορία του William Fairbairn, του κύριου ιδρυτή του.

BLOG

Στείλτε τις ερωτήσεις σας

Η ομάδα του Combatives Group απαντάει στις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με το Combatives, τις πολεμικές τέχνες και άλλα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ BLOG

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Για πρόσβαση σε περιοχές με απόκρυψη

Εισάγετε το Password:
ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Φόρμα εγγραφής:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ
27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Για όλα τα επίπεδα
Στο προπονητήριο Αμπελοκήπων. Μόνο για τα μέλη. Λεπτομέρειες:
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ COMBATIVES.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
Φόρμα εγγραφής:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Βιασμοί στην Ελλάδα
27 Νοεμβρίου, 2017