Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Γιατί είναι απαραίτητο στην Αυτοάμυνα να έχει κανείς ένα σχέδιο δράσης; Τι γίνεται αν δεν έχει τέτοιο σχέδιο; Ποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τέτοια προσέγγιση σε θέματα ζωής και θανάτου;

Η Προσέγγιση Τριών Φάσεων

Οι κανόνες αυτοπροστασίας είναι απλοί. Η ύπαρξη μιας κάποιου είδους Στρατηγικής Αυτοπροστασίας είναι απαραίτητη.

Το σύνθημα των Προσκόπων «Έσω έτοιμος» είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε. Όποια και αν είναι η στρατηγική, θα πρέπει να την έχετε ήδη καταστρώσει και να την ακολουθήσετε πιστά σαν να είναι χαραγμένη σε πέτρα. Υποσύνολα της στρατηγικής που ονομάζονται τακτικές, είναι γραμμένες σε άμμο (διότι αυτές αλλάζουν ανά πάσα στιγμή).

Δεν έχετε κανένα λόγο να εμπλακείτε, αν μπορείτε να αποφύγετε την αντιπαράθεση ή σύγκρουση.

Αν ήδη συμμετέχετε αλλά έχετε μια διέξοδο από την αντιπαράθεση ή σύγκρουση, αρπάξτε την! Κάνετε ό, τι μπορείτε για να αποφύγετε την όλη κατάσταση (αν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο βεβαιωθείτε ότι όλοι σας έχουν δει να καταβάλετε κάθε προσπάθεια αποφυγής της βίας). Αν δεν μπορείτε, διατηρείστε κάποια απόσταση δημιουργώντας ένα κενό και προσπαθήστε να κατανοήσετε τη ρίζα του προβλήματος, αλλά μείνετε σε ετοιμότητα και εγρήγορση.

Η επίθεση είναι σπάνια μια καλή επιλογή (νομικά τουλάχιστον). Ωστόσο, ελλείψει οποιασδήποτε άλλης επιλογής, βεβαιωθείτε ότι η όλη συμπλοκή πρόκειται να τελειώσει γρήγορα, εξουδετερώνοντας το περιστατικό με τη λιγότερο δυνατή ζημιά. Πάντα να έχετε κατά νου ότι μια επίθεση ενέχει όχι μόνο κινδύνους αλλά και συνέπειες.

Η προσέγγιση του Combatives Group στη κάθε σύγκρουση είναι μια Προσέγγιση Τριών Φάσεων που έχει μόνο Τρία Σημεία Δράσης σε κάθε Φάση. Αυτά εξηγούνται εν συντομία στις ενότητες που ακολουθούν. Υπάρχουν πολλές σημαντικές λεπτομέρειες που είναι εγγενείς σε κάθε σημείο του σχεδίου δράσης για κάθε φάση και είναι δύσκολο να περιγραφούν.

Στην διδασκαλία λαμβάνονται υπ’ όψιν η ψυχοσύνθεση και ο σωματότυπος του εκπαιδευόμενου και συνεπώς η καταγραφή ενός γενικού κανόνα είναι άτοπη. Είναι, λοιπόν, η πολιτική των Εκπαιδευτών του Combatives Group να διδάσκουν αυτά τα στοιχεία σε βάθος ρυθμισμένα σε προσωπικό επίπεδο.

Για περισσότερες λεπτομέρειες απευθυνθείτε στις Αίθουσες Πρακτικής μας.

23/10/2013

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Απομυθοποίηση των Επιθέσεων με Μαχαίρι

Απομυθοποίηση των Επιθέσεων με Μαχαίρι

Μετά από 44 και πλέον χρόνια της μέχρι σήμερα προσωπικής εμπειρίας και όλες τις προσπάθειές μας, εμείς στο Combatives Group δεν έχουμε βρει ΚΑΝΕΝΑΝ άοπλο τρόπο κατά του μαχαιρού που να λειτουργεί 100%.

Εναντίον Πολλών επιτιθέμενων

Εναντίον Πολλών

Πόσοι ασκούμενοι πολεμικών τεχνών και μαχητικών αθλημάτων ασκούνται σε επιθέσεις ενέδρας; Πόσοι σε επιθέσεις ενέδρας με πολλούς δράστες; Με πόσους επιτιθέμενους μπορεί να τα βάλει κανείς στη πραγματικότητα; Και αν είναι οπλισμένοι; Και τι πρέπει να κάνεις με πολλούς οπλισμένους δράστες;

Εκπαίδευση ελέγχου φόβου

Εκπαίδευση ελέγχου φόβου

Μπορεί κανείς να ελέγξει τον φόβο; Αν όντως μπορεί, πως μπορεί; Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο ή είναι απλά μύθος; Και για να το καταφέρει, τι πρέπει να κάνει κανείς;

Γίνε μέλος της Κοινότητας του Combatives Group, μαθαίνοντας και δοκιμάζοντας ρεαλιστικές δεξιότητες αντιμετώπισης της βίας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.