Θέλω να μάθω αυτοάμυνα αλλά…

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Θέλω να μάθω αυτοάμυνα αλλά και τεχνικές μάχης σώμα με σώμα από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Δύστυχος ζω στο Ηράκλειο Κρήτης και δεν έχω βρει μια κατάλληλη σχολή που να διδάσκει αυτά που θέλω. Από τότε που βρήκα το βιβλίο του Fairbairn “Get Tough” έχω ενθουσιαστεί αφού πολλές από τις τεχνικές που περιγράφει είναι πάρα πολύ αποτελεσματικές, βέβαια υπάρχουν και κάποιες άλλες που δεν θεωρώ αποτελεσματικές. Είμαι διατεθειμένος να έρχομαι και Αθήνα αν είναι να μάθω WW2 Combatives. Σας παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου το συντομότερο δυνατό.

Αξιότιμε κύριε Ν. Σ.

Κατ’ αρχάς να σας συγχαρώ που αποφασίσατε να ασχοληθείτε με μια πραγματική Τέχνη του Πολέμου με την κάθε έννοια της λέξεως.

Δεν έχουμε επεκταθεί στην Κρήτη, το έχουμε υπόψη μας με τον κατάλληλο δάσκαλο εν καιρώ.

Το βιβλίο του κυρίου Fairbairn είναι πολύ περιεκτικό και χωρίς περιττά για αυτούς που ξέρουν από προσεκτική μελέτη. Παρότι οι φωτογραφίες του φαίνονται παλαιομοδίτικες, η ουσία των τεχνικών που απεικονίζουν δεν είναι. Οι τεχνικές αυτές είχαν δοκιμαστεί στους δρόμους της Σαγκάης σε περισσότερες από 2000 καταγεγραμμένες συμπλοκές με πάνω από 660 ένοπλες προσωπικές περιπτώσεις του ιδίου, αριθμός ανήκουστος οπουδήποτε στον κόσμο ακόμη μέχρι και σήμερα.

Οι κύριοι Fairbairn και Sykes είχαν καταλάβει πολύ νωρίς ότι μια αστυνομία, ένας σύγχρονος στρατός ή μια μυστική υπηρεσία δεν είχε ανάγκη να ασκείται σε μία τέχνη που ταίριαζε στον μεσαίωνα όπου φοριόταν πανοπλία. Επέλεξαν τις τεχνικές τους πολύ προσεκτικά ώστε να μπορούν να ασκούν βία με κλιμακούμενο τρόπο (αν χρειαστεί), για αστυνομική μέχρι και στρατιωτική εφαρμογή, δηλαδή από τεχνικές ελέγχου μέχρι και θανατηφόρες. Και ενώ υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι παγκοσμίως οι οποίοι ασκούν το κλασσικό Combatives με παρόμοιες αρχές και τρόπο, δεν έχουν εκτιμήσει ότι και αυτές οι τεχνικές που οι ίδιοι πιστεύουν ότι δεν λειτουργούν, λειτουργούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ξεχνάνε ότι η εφαρμογή τους είναι εφικτή, αν δηλαδή, γνωρίζουν υπό ποίες συνθήκες πρέπει να εφαρμόζονται. Αυτό είναι διότι τους λείπει η κλασσική παιδεία της ιστορικής ρίζας αυτής της τέχνης, κάτι το οποίο κατέχουμε καλά στο σύνολο των Εκπαιδευτών του Combatives Group.

Όσον αφορά την πρόθεσή σου να ταξιδεύεις συχνά στην Αθήνα για να μάθεις το κλασσικό Combatives από πρώτο χέρι, είναι μια μεγάλη απόφαση που απαιτεί και πολύ δέσμευση διότι σίγουρα θα είναι και δαπανηρό. Παρά ταύτα, είμαστε σίγουροι ότι άνθρωπος που δείχνει τέτοια δέσμευση, δεν μπορεί παρά να πετύχει τον σκοπό του!

Φιλικά,

Combatives Group

Όνομα: Ν. Σ.
Ημ/νία: 23/04/2015
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Κάνε την ερώτησή σου

Η απάντηση θα αναρτηθεί σύντομα στην ενότητα Q&A (Ερωτήσεις & Απαντήσεις) και θα λάβεις σχετική ενημέρωση στο email που θα δηλώσεις.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.