• Ιδρυτές Combatives
    Οι Ιδρυτές του Combatives από τα πρώτα του βήματα, στις πιο βίαιες περιοχές του κόσμου

Σάικς (Sykes): Τα πρώτα χρόνια

Η γερμανική καταγωγή του και η αρχική του πορεία
Eric Anthony Sykes
Eric Anthony Sykes Sykes και Fairbairn στις ΗΠΑ
Sykes: Τα πρώτα χρόνια Sykes/Fairbairn, το τέλος της φιλίας
Ο Sykes στην Σαγκάη Τα χρόνια της S.O.E.
Sykes και Fairbairn στον 2ο Π.Π. Sykes - Το τέλος

Ακόμη και η γέννηση του Έρικ Άντονι Σάικς (Eric Anthony Sykes) έχει έναν αέρα μυστηρίου καθώς στην πραγματικότητα γεννήθηκε με το Γερμανικό όνομα “Eric Anthony Schwabe” (Ερρίκος Αντώνιος Σβάμπε) στις 5 Φεβρουαρίου, 1883 στο Barton on Irwill στο Lancashire. Ήταν ο πρωτότοκος γιος του Lawrence Schwabe (Λαυρεντίος Σβάμπε) και της Octavia Schwabe (Οκτάβια Σβάμπε).

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο πατέρας του ήταν γερμανικής καταγωγής, υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας στο Ηνωμένο Βασίλειο (και στο εξωτερικό), στο εμπόριο του βαμβακιού της εποχής το οποίο άκμαζε.

Η μητέρα του Octavia Ermen (Οκτάβια Έρμεν) προερχόταν και αυτή από μια οικογένεια εμπόρων βαμβακιού που κάποια στιγμή στο παρελθόν, είχαν επιχειρηματικό εταίρο τον πατέρα του Friedrick Engels (Φρειδερίκο Ένγκελς) τον συν-συγγραφέα του βιβλίου «Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο» με τον Karl Marx (Κάρολο Μαρξ).

Ευλογήθηκαν με άλλο γιο δύο χρόνια αργότερα από τη γέννηση του Έρικ (Eric), ο οποίος ονομάστηκε Randolph (Ροδόλφος). Αν και ο Randolph (Ροδόλφος) δημιούργησε το δικό του πολύ διαφορετικό μέλλον και πεπρωμένο μέσα από τα δικά του ταλέντα, παρέμεινε πάντα πολύ κοντά στον αδελφό του τον Έρικ (Eric).

Λίγα είναι γνωστά για την σχολική παιδεία των αδελφών Schwabe (Σβάμπε), αλλά περίπου το 1907 πιστεύεται ότι ο Eric Schwabe (Ερρίκος Σβάμπε) βρήκε τον δρόμο του προς το εξωτερικό για να ζήσει και να εργαστεί για την Reiss & Co. στην πόλη της Σαγκάη στην Κίνα. Αυτή ήταν η λεγόμενη Μεγάλη Εποχή της Βρετανικής Αυτοκρατορίας όπου η αποικιοκρατία ήταν στο αποκορύφωμά της.

Η οικογένεια Schwabe (Σβάμπε) και άλλα μέλη της διευρυμένης οικογένειας, ήδη διεξήγαν επιχειρηματικές δραστηριότητες για κάποιο χρονικό διάστημα στην Άπω Ανατολή (στη Μανίλα, στο Χονγκ Κονγκ, στη Σιγκαπούρη και στη Σαγκάη), αλλά δεν είναι βέβαιο ότι ο Ερικ (Eric) είχε πάει εκεί με σκοπό να γίνει μέρος της οικογενειακής επιχείρησης.

Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι υπήρχε μια εκτεταμένη οικογενειακή επιχειρηματική επιρροή στην ευρύτερη περιοχή της βρετανικής αποικιοκρατίας για μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου από το 1835), είναι κάπως περίεργο ότι ο Eric (Ερρίκος) επέλεξε να μην ενταχθεί στις οικογενειακές επιχειρήσεις εκεί. Δεν είναι λοιπόν άξιο απορίας τότε, ότι υπήρξε αργότερα η υποψία πολλών ότι συνεργαζόταν με τις Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βρετανίας (S.I.S. - Secret Intelligence Service) και, ότι ορισμένοι ερευνητές έχουν επίσης συνδέσει το περίεργο αυτό γεγονός με το μεταγενέστερο έργο του.

Αυτό το συμπέρασμα δικαίως το έχουν κάνει ιστορικοί ερευνητές βάσει των γεγονότων που διαδραματίστηκαν, αλλά οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βρετανίας ήταν πάντα ιδρύματα κεκλιμένων των θυρών και βιβλίων. Συνεπώς είναι αδύνατον να αποδείξει κανείς αυτό το γεγονός.

Αυτό που είναι γνωστό, είναι ότι στις 31 του Μαΐου του 1917 ενώ στη Σαγκάη, άλλαξε το γερμανικό επώνυμό του σε αγγλική έκδοση και έγινε γνωστός ως Σάικς (Sykes). Η αλλαγή του ονόματος δεν ήταν ασυνήθιστο για την περίοδο.

Σημείωση:
Στην πραγματικότητα, η Βρετανική βασιλική οικογένεια τότε είχε το όνομα Saxe-Coburg (Σάξε-Κόμπουργκ – Γερμανικό όνομα διότι σχεδόν όλες οι βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης είναι συνδεδεμένες οικογενειακά, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ είναι Ελληνικής καταγωγής) και την ίδια περίπου περίοδο το άλλαξε σε Windsor (Ουίντσορ). Αυτό οφείλεται κυρίως στο πρόβλημα του αντι-γερμανικού συναισθήματος που κυριαρχούσε τότε, λόγω κυρίως του δαπανηρού, αιματηρού και συνεχιζόμενου πόλεμου με τη Γερμανία υπό τον τότε ηγέτη Kaiser Wilhelm.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ