• Ιδρυτές Combatives
    Οι Ιδρυτές του Combatives από τα πρώτα του βήματα, στις πιο βίαιες περιοχές του κόσμου

Συνεργασία Sykes και Fairbairn

2ος Παγκόσμιος Πόλεμος
Eric Anthony Sykes
Eric Anthony Sykes Sykes και Fairbairn στις ΗΠΑ
Sykes: Τα πρώτα χρόνια Sykes/Fairbairn, το τέλος της φιλίας
Ο Sykes στην Σαγκάη Τα χρόνια της S.O.E.
Sykes και Fairbairn στον 2ο Π.Π. Sykes - Το τέλος

Λόγω των εμπειριών τους στη Σαγκάη και οι δύο άνδρες αντιλήφθηκαν ότι όποιος περιμένει να συμμετέχει σε μάχη θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσει όσα πλεονεκτήματα είναι δυνατόν. Προετοιμάστηκαν λοιπόν για την επιστροφή τους στην Αγγλία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Point ShootingΟι Σάικς (Sykes) και Φέρμπερν (Fairbairn) παραιτήθηκαν από την S.M.P. (Δ.Α.Σ. - Δημοτική Αστυνομία της Σαγκάη) και έφτασαν στη Βρετανία την άνοιξη του 1940, μη γνωρίζοντας τι τους περίμενε.

Λίγο μετά την άφιξή τους όμως και οι δύο έλαβαν τον βαθμό του Λοχαγού από το Υπουργείο Αμύνης (τότε ονομαζόταν Γραφείο Πόλεμου - War Office) αφού πρώτα προσεγγίστηκαν από ένα μικρό και σχετικά σκιώδη τμήμα της S.I.S. - Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (S.I.S. - Secret Intelligence Service - Σήμερα Μ.Ι.6) γνωστό ως Τμήμα “Δ" (Section “D”). Εδώ ξεκινάει το πιο διάσημο έργο των δύο από το 1940 έως το 1942 που ο Φέρμπερν (Fairbairn) έφυγε για τις Η.Π.Α. μέχρι το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.

Στο ζευγάρι ανατέθηκε η εκπαίδευση των Βρετανικών Δυνάμεων Καταδρομών στη χρήση των όπλων και μάχη σώμα-με-σώμα. Ήταν στα Κέντρα Κατάρτισης της Σκωτίας Lochailort (Λοχαιλορτ), Auchinraith (Οχινρεθ), Aston House (Αστον Χαους - Station 12), Inverailort (Ινβερειλορτ) και Achnacarry (Αχναντκαρριντ) που ο Σάικς (Sykes) συνεργάστηκε με τον Φέρμπερν (Fairbairn). Η συγκεκριμένη ειδικότητα του Σάικς (Sykes) ήταν η ένοπλη μάχη και για να βοηθήσει τους συμμάχους ανέπτυξε σκόπευτρα όπλου για νυχτερινή χρήση, σιγαστήρες και διάφορα μυστικά όπλα. Ουσιαστικά ο Σάικς (Sykes) ήταν ο πρωτοπόρος του συστήματος “Point Shooting” παρά ο Φέρμπερν (Fairbairn) και μάλλον ήταν ένα από τα θέματα που οικειοποιήθηκε ο Φέρμπερν (Fairbairn) φέρνοντας αργότερα τους φίλους σε αντιπαράθεση.

Όταν ο Φέρμπερν (Fairbairn) αποσπάστηκε στο O.S.S. (O.S.S.- Office of Strategic Services - Γ.Σ.Υ. Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών, σήμερα C.I.A.) «κατά παραγγελία» του, Μπιλ Ντόνοβαν, (“Wild” Bill Donovan - πατέρας των σύγχρονων αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών) ο Sykes πήγε μαζί του.

Το 1941 οι Φέρμπερν (Fairbairn) και Σάικς (Sykes) σχεδίασαν, ανέπτυξαν και κατασκεύασαν το περίφημο Fairbairn/Sykes μαχαίρι μάχης που χρησιμοποιήθηκε εκτενώς από τα Commando της συμμαχίας κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτό το δίκοπο μαχαίρι φτιάχτηκε ειδικά για να σκοτώνει, Σάικς (Sykes) και Φέρμπερν (Fairbairn) μαζί, ανέπτυξαν μια ολοκληρωμένη μέθοδο τεχνικών μαχαιριού γύρω από αυτό το μαχαίρι που αργότερα αντέγραψε ο Αμερικανός αντίστοιχος και μαθητευόμενός τους Συνταγματάρχης Ρεξ Άπλγκεϊτ (Col. Rex Applegate). Ο Φέρμπερν/Σάικς (Fairbairn/Sykes) τύπος σχεδιασμού εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από πολλούς στρατούς σήμερα.

Ο Σάικς (Sykes) ήταν εμπειρογνώμονας στη μάχη σώμα-με-σώμα με μαχαίρι και ήταν γνωστός για την εκπαίδευση και προπόνηση με γυμνή λεπίδα. Η μέθοδος διδασκαλίας του σε φοιτητές στο πρώτο μάθημα ήταν το πώς να κρατάνε το μαχαίρι. Προκειμένου να αποκτήσουν μια καλή «αίσθηση» για το μαχαίρι, τους έβαζε να το περνάνε από χέρι σε χέρι. Μετά διδασκόταν η τεχνική καρφώματος χρησιμοποιώντας το ελεύθερο χέρι για προστασία ή για να αρπάξει τον αντίπαλο. Μεταφορά και απόκρυψη του μαχαιριού ήταν το επόμενο βήμα. Το τελικό στάδιο της κατάρτισης των τεχνικών ήταν η υφαρπαγή και το πώς να κάνουν σωματική έρευνα σε κρατούμενους, όπως επίσης την διασφάλιση και ασφαλή μετακίνηση ενός κρατούμενου.

Είναι επίσης γνωστό ότι σε αρκετές περιπτώσεις, ο Σάικς (Sykes) εκτέλεσε καθήκοντα σωματοφύλακα για τον Winston Churchill όταν αυτός ταξίδευε στο εσωτερικό ή εξωτερικό.

Δίκοπο μαχαίρι από τους Fairbairn - Sykes

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ