• Ιδρυτές Combatives
    Οι Ιδρυτές του Combatives από τα πρώτα του βήματα, στις πιο βίαιες περιοχές του κόσμου

William Fairbairn

Το Combatives στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο
William Fairbairn
William Ewart Fairbairn Βάλτε φωτιά στην Ευρώπη!
Combatives – Η αρχή Fairbairn, συνεισφορά κατά τον πόλεμο
Combatives, οι πρώτες δοκιμές Fairbairn, ενεργή συνταξιοδότηση
Combatives και 2ος Π.Π.  

William Ewart "Dan" FairbairnΤο 1940 η καριέρα του Φέρμπερν (Fairbairn) με την Δ.Α.Σ. (Δημοτική Αστυνομία της Σαγκάη - S.M.P.) τελείωσε και συνταξιοδοτήθηκε με το βαθμό του Υπαρχηγού Αστυνομίας. Μια ανασκόπηση των υπηρεσιών του που διήρκησαν πάνω από τρεις δεκαετίες, αποκαλύπτει ότι είχε εμπλακεί προσωπικά σε εκατοντάδες βίαιες συγκρούσεις από οικιακές διαμάχες, μάχες στους δρόμους πολλές φορές ακόμα και με τους Tong, καθώς και συγκρούσεις ανάμεσα στον κομμουνιστικό «Κόκκινο» στρατό του Μαο Τσε Τουνγκ (Mao Tse Tung) και του στρατού “Kumontong” του Τσιανγκ Και Σεκ (Chiang Kai Shek).

Είχε δει επίσης την εισβολή της Κίνας από τους Ιάπωνες και την επακόλουθη βίαιη και αιματηρή πολιορκία της Σαγκάη και των γύρω επαρχιών της από τον ιαπωνικό αυτοκρατορικό στρατό.

Επίσης, είχε συνεργαστεί στενά με το «Ειδικό Τμήμα» (Special Branch) της Δ.Α.Σ. (Δημοτική Αστυνομία της Σαγκάη - S.M.P.) που ουσιαστικά ήταν μονάδα συλλογής πληροφοριών για τους Βρετανούς που λειτουργούσαν κρυφά σε ολόκληρη τη Σαγκάη.

Ήταν με αυτό το τεράστιο όγκο γνώσεων και την εμπειρία βγαλμένη από τον πραγματικό κόσμο της βίας, που ο Φέρμπερν (Fairbairn) μπήκε στην επόμενη φάση της ζωής του και τέθηκε στην υπηρεσία της πατρίδας του. Το 1940 ο Φέρμπερν (Fairbairn) επέστρεψε στην Αγγλία, που ήταν σε πόλεμο με τη ναζιστική Γερμανία και μόλις κρεμόταν από μια κλωστή. Η διάσωση και η επακόλουθη κατάρρευση της Δουνκέρκης, οι επαναλαμβανόμενες ήττες στα χέρια του στρατάρχη Ρόμελ (Field Marshall Rommel) στον τομέα της Βόρειας Αφρικής και η επικείμενη ήττα στην Άπω Ανατολή από τις ιαπωνικές δυνάμεις, θα καθιστούσε την τότε Μεγάλη Βρετανία απροετοίμαστη και σχεδόν ανίκανη να μάχεται σε συμβατικό πόλεμο.

Η Βρετανική Αυτοκρατορία είχε φτάσει στα όριά της. Ήταν ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ (Sir Winston Churchill) με την ατσάλινη αποφασιστικότητά του, την γεωπολιτική του ιδιοφυΐα και διορατικότητα που θα άνοιγε έμμεσα τον δρόμο για τον Φέρμπερν (Fairbairn) τον Σάικς (Sykes) και του άλλους συμβαλλόμενους να εκμεταλλευτούν το ταλέντο, τις γνώσεις και την εμπειρία τους που θα χρησιμοποιείτο στην υπηρεσία των συμμάχων.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ