• Ιδρυτές Combatives
    Οι Ιδρυτές του Combatives από τα πρώτα του βήματα, στις πιο βίαιες περιοχές του κόσμου

William Fairbairn

Η ενεργή συνταξιοδότηση
William Fairbairn
William Ewart Fairbairn Βάλτε φωτιά στην Ευρώπη!
Combatives – Η αρχή Fairbairn, συνεισφορά κατά τον πόλεμο
Combatives, οι πρώτες δοκιμές Fairbairn, ενεργή συνταξιοδότηση
Combatives και 2ος Π.Π.  

Ο Φέρμπερν (Fairbairn) ήταν 60 ετών κατά τη λήξη του πολέμου. Όμως η καριέρα του δεν τελείωσε απότομα καθώς γινόταν με τους περισσότερους επαγγελματίες στρατιώτες επειδή βρέθηκε σύντομα στη Σιγκαπούρη (το 1952), όπου προσελήφθη από την αστυνομία της Σιγκαπούρης για να δημιουργήσει μια ομάδα ΜΑΤ.

Φημολογείται ότι ο Πρόεδρος Τρούμαν, προς μεγάλη δυσφορία των σωματοφυλάκων του, καθόταν μαζί του στο οβάλ γραφείο επί ώρες και τον έβαζε να του μιλήσει για τις εμπειρίες του.

Το 1956, σε ηλικία 71 ετών προσλήφθηκε στην Κύπρο, από την Κυπριακή Αστυνομία, όπου δίδαξε την καταστολή ταραχών, σκοποβολή (point shooting), συνέγραψε ένα εγχειρίδιο για την καταστολή ταραχών, και ανέπτυξε μια αλεξίσφαιρη ασπίδα που αποκάλεσε την «πέτρα» (STONE), του οποίου απόγονος μπορεί να δει κανείς σε χρήση στις ομάδες S.W.A.T. (Special Weapons And Tactics).

Φάνηκε ότι δεν υπήρχε τέλος για την απίστευτη δημιουργικότητα του ανθρώπου δεδομένου ότι ενόσω ακόμη εργαζόταν στην Κύπρο, σχεδίασε και εισήγαγε ένα νέο μαχαίρι (που ήταν για χρήση σε ταραχές) πάνω στο οποίο είχε εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ο Φέρμπερν (Fairbairn) ονόμασε το νέο μαχαίρι του «μαχαίρι μάχης Cobra». Το ενδιαφέρον του για αυτό το όπλο, καθώς και το σύστημα μάχης που το υποστήριζε, συνεχίστηκε και αφότου έφυγε από την Κύπρο και επέστρεψε στην Αγγλία, όπου κατέλαβε το χρόνο του μέχρι το θάνατό του. Στις 20 Ιουνίου το έτος 1960 ο Ουίλιαμ Εουαρτ Φέρμπερν (William Ewart Fairbairn) απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών στο σπίτι του.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ