Μερικά πράγματα να συλλογιστούμε

Ώριμα και Νηφάλια

Η σωστή ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ πρέπει να είναι ΕΥΕΛΙΚΤΗ και ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΙΜΗ και οι τακτικές και τεχνικές ΑΠΛΕΣ, ΑΜΕΣΕΣ  και πάνω απ’ όλα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ κάτω από πίεση.

Είσαι καταδικασμένος χωρίς έγκυρη εκπαίδευση

Αυτό που θα καλύψουμε κλείνοντας, είναι μερικά από τα “extra” που συζητάμε στις τάξεις για να αυξήσουμε την κατανόηση και την απόδοσή μας καθώς προπονούμαστε.

Οι φυσικές ενέργειες του είδους «επιθετικής-άμυνας» Combatives μας ασκείται διαρκώς στις τάξεις μας. Συχνά, σε σημείο εξάντλησης και σίγουρα της δυσφορίας, γι’ αυτό δεν θα το συζητήσουμε περεταίρω. Όποιος θέλει να τις μάθει ξέρει πού θα μας βρει.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα σε μια κατάσταση επίθεσης και άμυνας με μαχαίρι. Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικά από αυτά έτσι ώστε να τα εξετάσουμε καλλίτερα και να «τριγυρνούν» στο υποσυνείδητό μας.

Συμπεράσματα

Η αντιμετώπιση μιας επίθεσης με μαχαίρι είναι ένα τεράστιο θέμα και η κατανόηση των προαναφερόμενων αρχών, είναι σημαντική. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πρακτική της ρεαλιστικής, σκληρής, έγκυρης και συχνά στρεσογόνας εκπαίδευσης.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ θα πρέπει να είναι ΕΥΕΛΙΚΤΗ και ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΙΜΗ και οι τεχνικές ΑΠΛΕΣ, ΑΜΕΣΕΣ  και πάνω απ’ όλα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ κάτω από πίεση.

Αυτό απαιτεί πολλή δουλειά και γενναιότητα από την πλευρά των ανθρώπων, υπό την έννοια ότι απαιτεί από αυτούς να σπάσουν το ζυγό της συμμόρφωσης και συχνά αυτού που πιστεύουμε ότι είναι το πρότυπο της εκπαίδευσης που προσφέρονται από αυτοαποκαλούμενους μάστερ.

Ακόμη και με τόσο ρεαλιστική εκπαίδευση, δεν υπάρχει καμία εγγύηση επιτυχίας, διότι υπάρχουν απρόβλεπτα και πάρα πολλές παράμετροι που δεν μπορούν να αποδοθούν σε τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα οι παράγοντες της ψυχολογίας και της εκπαίδευσης βοηθούν, αλλά μόνο εάν έχουν δοκιμαστεί εξαντλητικά στο χωνευτήρι της ρεαλιστικής, έγκυρης προετοιμασίας.

23/01/2019

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Οι Κανόνες της Αυτοπροστασίας

Γιατί είναι απαραίτητο στην Αυτοάμυνα να έχει κανείς ένα σχέδιο δράσης; Τι γίνεται αν δεν έχει τέτοιο σχέδιο; Ποιοι άλλοι χρησιμοποιούν τέτοια προσέγγιση σε θέματα ζωής και θανάτου;

Υφαρπαγή φρουρού

Αποκάλυψη μέρος 1 – Ένοπλη Αυτοάμυνα με Μαχαίρι

Οι φαντασιώσεις που πλάθουν στο μυαλό τους τα κομάντο της πολυθρόνας για το πόσο «προετοιμασμένοι» είναι ή πόσο «εύκολο» τους είναι να σκοτώσουν έναν άλλο άνθρωπο από κοντά, βασίζεται ακριβώς εκεί, ΜΟΝΟ στη ΦΑΝΤΑΣΙΑ τους.

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση

Κάλυψη, Κλείσιμο, Αντεπίθεση!

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να κλείσει κανείς την απόσταση μεταξύ συμπλεκόμενων; Είναι απαραίτητο να το κάνει κανείς αυτό ή πιο σωστό να απομακρυνθεί από τον κίνδυνο; Υπάρχει τρόπος να γίνει με ασφάλεια;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.