Εκφώνηση

Τι είναι η Εκφώνηση στο Σύστημα Αυτοάμυνας του Combatives Group; Πως πραγματοποιείται; Πώς χρησιμεύει; Γιατί είναι σημαντικό να το χρησιμοποιεί κανείς;

Βρίζε, Γρύλιζε, Φτύνε και Ούρλιαζε!

Η φωνή είναι ένα ισχυρό εργαλείο ενάντια σε έναν μικροεγκληματία που δεν είναι διατεθειμένος να διακινδυνεύσει πάρα πολύ.

Ευτυχώς αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο αριθμό πιθανών επιτιθέμενων. Οι περισσότεροι είναι απλώς καιροσκόποι που επιθυμούν να αρπάξουν ένα πορτοφόλι ή μία τσάντα και να τρέξουν. Όταν κάποιος «μυριίζεται» τι πάει να γίνει, συνιστούμε να φωνάζει δυνατά και συνέχεια στον εν δυνάμει δράστη τον οποίο έχει αντιληφθεί. (π.χ. Τι θες ρε μαλάκα και με ακολουθείς! Πας να με ληστέψεις; Δεν έχω λεφτά! ή, Αϊ στο διάολο από δω ρε κλέφτη! Ή ακόμη, δείξτε τον με το δάχτυλο φωνάζοντας «Προσοχή όλοι σας! Αυτός προσπαθεί να με ληστέψει!»). Αυτό είναι συνήθως αρκετό για να επιστήσει την προσοχή των πλησιεστέρων στην όλη κατάσταση.

Προς τον πιο αποφασισμένο επιτιθέμενο πρέπει κανείς να προσθέσει

Σε άλλες περιπτώσεις π.χ. καβγάδων στον δρόμο, παρεξηγήσεις κλπ. που εμείς στο Combatives Group συνιστούμε αποφυγή, οι αντιπαραθέσεις αρχίζουν συνήθως με την

Εδώ είναι όπου

Θέλουμε να γνωρίζει ότι δεν θα του είμαστε εύκολος στόχος, ότι δε θα είμαστε απλώς ένα θύμα άλλα μπορεί να γίνουμε εμείς οι θύτες (αυτό που φοβάται περισσότερο το κάθε κουραδόμαγκας τραμπούκος ή ακόμη και κοινονικός θηρευτής/αρπακτικό).

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. Πρέπει να μπορεί κανείς να τις υποστηρίξει έμπρακτα με ΒΙΑ αν χρειαστεί, αλλιώς ΧΑΘΗΚΕ αν μυριστεί το αρπακτικό αδυναμία εκπλήρωσης κάποιας απειλής.

18/01/2014

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Η αντιμετώπιση του φόβου

Η αντιμετώπιση του φόβου

Υπάρχει άνθρωπος που να μην βιώνει το αίσθημα του φόβου; Ισχύει αυτό που λένε κάποιοι ότι δεν φοβούνται τίποτα; Υπάρχει τρόπος να μάθεις να ελέγχεις τον φόβο σου;

Βία, πολυσύνθετο θέμα

Μη φοβάσαι! Eγώ έχω τη λύση!

Υπάρχουν εύκολες λύσεις στο θέμα της βίας; Υπάρχει απλή απάντηση σε κάθε πρόβλημα; Γιατί είναι διαφορετικό το κάθε πρόβλημα της βίας; Γιατί η απόκριση στη μία περίπτωση δεν είναι το ίδιο καλή με άλλη περίπτωση;

Ποιές είναι οι φυσικοψυχολογικές επιδράσεις του κινδύνου – Μέρος 2

Οι άνθρωποι ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ να ανταποκριθούν επαρκώς σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις, από επιτιθέμενους που δεν νοιάζονται για τους «κανόνες»! Απλά διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΙ (διαβάστε – ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ) για το ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ των εν λόγω καταστάσεων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.