Ασφάλεια στην οδήγηση για γυναίκες

Το αυτοκίνητο μπορεί να περιέχει πολλά σωτήρια αντικείμενα και βοηθήματα. Για να είναι όμως χρήσιμα, πόσα περισσότερα πρέπει να μάθετε για αυτά; Είναι σκόπιμο να μαθαίνει κανείς εκατοντάδες τεχνικές αυτοάμυνας για επιθέσεις εντός του αυτοκινήτου; Γιατί δεν αναρωτιέται κανείς πως βρέθηκε το κακό μέσα σε αυτό;

Το αυτοκίνητο δεν είναι μόνο μέσο μεταφοράς.

Ασφαλίστε το αυτοκίνητό σας με συναγερμό, immobilizer και κρυφό σύστημα εντοπισμού GPS, φροντίζοντας να γνωρίζουν για το τελευταίο, μόνο άτομα πολύ έμπιστα σε σας.

Κρατήστε ένα δυνατό φακό, λίγα χρήματα σε μη εμφανές σημείο, πέντε έως δέκα ευρώ και έναν χάρτη της πόλης που βρίσκεστε στο αυτοκίνητό σας ή ένα GPS (χωρίς να έχετε περάσει την δική σας διεύθυνση σε αυτό) και αυτό σε μη εμφανές σημείο μέχρι να το χρειαστείτε. Ο φακός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φως ή και όπλο (μάθετε την σωστή χρήση του και άλλων αντικειμένων σε σεμινάρια που προσφέρονται από την Kοινότητα του Combatives Group). Τα χρήματα που έχετε κρύψει στο αυτοκίνητο είναι μόνο για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ. βενζίνη ή ταξί).

Ασφάλεια στην οδήγηση για γυναίκες

Τα αναφερόμενα στην παρακάτω παράγραφο αποτελούν διαδικασία ασφαλείας.

 • Όταν κατευθύνεστε προς το αυτοκίνητό σας, κοιτάξτε κάτω από αυτό από απόσταση καθώς πλησιάζετε. Να έχετε το κλειδί έτοιμο στο χέρι πριν βγείτε από το κτίριο που βρισκόσασταν, μην το ψαχουλεύετε στο βάθος της τσάντας σας (είναι και όπλο αν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε και, όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε ή σας έμαθαν). Πριν μπείτε στο αυτοκίνητό σας, ελέγξτε τα πίσω καθίσματα και το δάπεδο του αυτοκινήτου κοιτάζοντας και τριγύρω. Ξεκλειδώστε την πόρτα του αυτοκινήτου και μπείτε χωρίς καθυστέρηση κλειδώνοντας αμέσως αφού καθίσετε. Ακολουθεί ένας έλεγχος τριών καθρεπτών καθώς βάζετε το κλειδί στο τιμόνι. Βάζετε μπροστά τον κινητήρα, προσδεθείτε και ακολουθεί ξανά ένας έλεγχος τριών καθρεπτών καθώς βάζετε ταχύτητα να φύγετε.
 • Κρατήστε τις πόρτες του αυτοκινήτου κλειδωμένες και τα παράθυρά σας κλειστά από την στιγμή που θα μπείτε μέχρι την στιγμή που θα βγείτε από το αυτοκίνητο.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετή βενζίνη (τουλάχιστον μισό ντεπόζιτο) για να φτάσετε στον προορισμό σας και διατηρείτε πάντα το όχημά σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας.
 • Εάν είναι δυνατόν, μετακινηθείτε μόνο σε καλά φωτισμένους δρόμους και αποφύγετε τους απομονωμένους δρόμους.
 • Εάν ακολουθείστε, οδηγείστε προς την πλησιέστερη ανοιχτή επιχείρηση για βοήθεια ή οδηγείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό τμήμα ή Πυροσβεστικό Σταθμό και πατήστε παρατεταμένα την κόρνα σας. Μην αφήσετε το αυτοκίνητό σας εκτός αν είστε βέβαιες ότι μπορείτε να μπείτε μέσα στο κτίριο με ασφάλεια. Προσπαθήστε να καταγράψετε τον αριθμό πινακίδας κυκλοφορίας και να είστε σε θέση να περιγράψετε το αυτοκίνητο που σας ακολουθεί.
 • Ποτέ μην αφήνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας μαζί με τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας σε ένα πρατήριο ή ένα παρκινγκ.
 • Οι γυναίκες που οδηγούν μόνες τους δεν θα πρέπει ποτέ να σταματήσουν για να βοηθήσουν έναν ξένο με ακινητοποιημένο όχημα. Αναφέρετε το σταματημένο όχημα στην αστυνομία με το κινητό σας τηλέφωνο.
 • Αν έχετε μηχανικό πρόβλημα, πάρτε τηλέφωνο έμπιστο άτομο ή την αστυνομία και σηκώστε το καπό παραμένοντας στο όχημά σας. Αν δεν έχετε κινητό τηλέφωνο, όταν κάποιος προσφέρει βοήθεια, ανοίξτε ελάχιστα παράθυρο προς τα κάτω αρκετά για να μιλήσετε μαζί τους. Ζητήστε τους να τηλεφωνήσουν από το δικό τους κινητό τηλέφωνο ή να σταματήσουν στο πρώτο τηλέφωνο για να καλέσουν έναν συγγενή, έναν φίλο, ένα γκαράζ ή την αστυνομία για εσάς. Ποτέ μην μπείτε στο αυτοκίνητο ενός ξένου.
 • Να σταθμεύετε σε καλά φωτισμένες περιοχές και κλειδώστε τις πόρτες, ακόμα κι’ αν θα αποβιβαστείτε μόνο για λίγο.
 • Εάν σας κλατάρει ένα ελαστικό, συνεχίστε να οδηγάτε αργά μέχρι να φτάσετε σε μια ασφαλή, καλά φωτισμένη και πολυσύχναστη περιοχή με κίνηση.
 • Προσέξτε ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείτε υπόγειους και κλειστούς χώρους στάθμευσης. Προσπαθήστε να μην βρίσκεστε εκεί μόνες σας.
 • Και τέλος, το προφανές, ποτέ μην σταματήστε ή προσφέρετε σε αγνώστους να τους πάτε πιο πέρα με το αυτοκίνητό σας.

14/12/2017

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Σχετικά άρθρα

Βιασμός - Πρόληψη, Καταστολή, Αντιμετώπιση

Βιασμός – Πρόληψη, Καταστολή, Αντιμετώπιση

Αισθάνεσαι ευάλωτη στην κάθε σου έξοδο, φοβάσαι να γυρίσεις αργά το βράδυ στο σπίτι σου, νιώθεις ότι η κατοικία σου δεν σε προστατεύει από εισβολείς; Μάθε τί μπορείς να κάνεις για να αλλάξει αυτό.

Βιασμός, συνέπειες και αντιμετώπιση

Βιασμός, συνέπειες και αντιμετώπιση

Πόσοι βιασμοί πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα; Σε τι ποσοστά βρίσκεται σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο; Γιατί δεν καταγγέλονται όλα τα περιστατικά; Πόσα φθάνουν στη δικαιοσύνει και πόσα καταδικάζονται; Ποίοι βιάζουν συχνότερα παιδιά;

Τύποι βιαστών

Τύποι βιαστών

Οι τύποι βιαστών και πως λειτουργεί ο καθένας. Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για την δράση των βιαστών, ανάλογα με τον τύπο τους.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.