combatives
  • Combatives, ασφαλείς πολίτες σε 3 μήνες
  • Combatives, ικανοί πολίτες σε 9 μήνες
  • Combatives, ανίκητοι πολίτες σε 18 μήνες
  • Combatives, η πολεμική τέχνη για πραγματική βία
  • Πολεμικές τέχνες ή Combatives
  • Προσωπική και οικογενειακή ασφάλεια

William Ewart "Dan" Fairbairn (1885-1960)
ο βασικός ιδρυτής του Combatives

Η βαθιά γνώση του Συνταγματάρχη Φέρμπερν (Fairbairn) στο άοπλο και ένοπλο Combatives είναι αδιαμφισβήτητη. Ποτέ στα χρονικά των καταγεγραμμένων σώμα-με-σώμα μαχών μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει άνθρωπος με περισσότερες συμπλοκές σε πραγματικές συνθήκες με απειλή της ζωής του. Τα εγγεγραμμένα μόνο περιστατικά της Δ.Α.Σ. (Δημοτική Αστυνομία της Σαγκάη) αναφέρουν άνω των 2000 περιστατικών εκ των οποίων τα 665 ήταν ένοπλα, με μαχαίρι, πιστόλια και οπλοπολυβόλα (ο Fairbairn συμμετείχε σε όλα αυτά, φίλοι του ανέφεραν ότι έφερε πολλαπλά τραύματα και ουλές σε όλο του το σώμα).

William Fairbairn, ο βασικός ιδρυτής του Combatives

Ξεκινάμε την μακρά ιστορία του Φέρμπερν (Fairbairn) όταν απέπλευσε με τους βρετανικούς πεζοναύτες ως έφηβος, όπου οι τοπικοί στρατολόγοι πλαστογράφησαν τα χαρτιά του διότι ο Fairbairn ήταν ανήλικος (1901).

Κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των καθηκόντων του αγωνίστηκε με επιτυχία στους ετήσιους διεθνής στρατιωτικούς διαγωνισμούς οι οποίοι περιελάμβαναν τη χρήση της ξιφολόγχης. Όπως τεκμηριώνεται από στρατιωτικά αρχεία, πειραματίστηκε αναπτύσσοντας νέες μεθόδους για την μάχη με ξιφολόγχη.

Η περιοδεία του περιελάμβανε επίσης την υπηρεσία ως μέλος της φρουράς της πρεσβείας στη Σεούλ για τον Βρετανό πρόξενο στην Κορέα. Είναι σε αυτό το χρονικό διάστημα που μάλλον έθεσε τις βάσεις για τη μάχη σώμα-με-σώμα με κλομπ. Τεχνικές τις οποίες χρησιμοποιούν ακόμη και σήμερα Αστυνομίες του κόσμου.

Το 1907, μετά την απόλυση του (είχε εξαγοράσει την θητεία του) από το Βασιλικό Ναυτικό προκειμένου να παντρευτεί, ο Fairbairn ταξίδεψε στην Κίνα και στον διεθνή οικισμό της Σαγκάη, όπου εντάχθηκε στη Δ.Α.Σ. (Δημοτική Αστυνομία της Σαγκάη - Shanghai Municipal Police S.M.P.). Οι περισσότερες διεθνείς αρχές θεωρούσαν την Σαγκάη την «σκληρότερη» περιοχή στον κόσμο για αστυνόμευση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ο Διεθνής Οικισμός της Σαγκάη εκείνη την εποχή ήταν ένα «ανοιχτό λιμάνι» όπου κάθε λογής εγκληματική δραστηριότητα ήταν ασυγκράτητη.

Λαθρεμπόριο ναρκωτικών, απαγωγές, δολοφόνοι για ενοικίαση, πολιτικές δολοφονίες, πορνεία και οι ατελείωτοι πόλεμοι «περιοχών» των Tong (Κινέζικες συμμορίες), αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο. (Αξίζει να σημειωθεί ότι η πληθώρα των παράνομων δραστηριοτήτων του υποκόσμου έκανε την Σαγκάη απολύτως το πιο επικίνδυνο μέρος στη γη, όμοιο με το Γιοχάνεσμπουργκ της Ν. Αφρικής τις τελευταίες δεκαετίες.)

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη

Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες, διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel

Πάνω από 190 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ COMBATIVES

Η ιστορία του William Fairbairn και η σχέση του με το Combatives

Το ξεκίνημα του Combatives

Ερευνώντας το ξεκίνημα και την εξέλιξη του Combatives μέσα από την ιστορία του William Fairbairn, του κύριου ιδρυτή του.

BLOG

Στείλτε τις ερωτήσεις σας

Η ομάδα του Combatives Group απαντάει στις ερωτήσεις του κοινού σχετικά με το Combatives, τις πολεμικές τέχνες και άλλα.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ BLOG

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Για πρόσβαση σε περιοχές με απόκρυψη

Εισάγετε το Password:
ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Φόρμα εγγραφής:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ
27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Για όλα τα επίπεδα
Στο προπονητήριο Αμπελοκήπων. Μόνο για τα μέλη. Λεπτομέρειες:
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ COMBATIVES.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
Φόρμα εγγραφής:
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ
Η εγγραφή είναι υποχρεωτική για όσους θέλουν να λάβουν μέρος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Βιασμοί στην Ελλάδα
27 Νοεμβρίου, 2017