• Αυτοάμυνα Combatives

    Αυτοάμυνα Combatives

    Ρεαλιστική εκπαίδευση για όλους

Τί είναι το Combatives

Είναι ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας που εκπαιδεύει μέσω Θεωρίας και Πρακτικής τα στοιχεία της Ασφάλειας, της Αυτοπροστασίας και της Αυτοάμυνας και σαν σκοπό έχει την την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.

Στηρίζεται στην Απλότητα, την Αμεσότητα και την Αποτελεσματικότητα.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με ρόλους, εξομοιώσεις και σενάρια σε ρεαλιστικές συνθήκες βίας.

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
Τακτικές και τεχνικές για πραγματικές συνθήκες αστικής βίας, σύμφωνα πάντα με τον νόμο, χωρίς κινηματογραφικά σενάρια.
Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΒΙΑ
Αποτελεσματική προστασία του πολίτη για την αστική βία. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση πολεμικών τεχνών.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες ανεξάρτητα με την σωματική τους διάπλαση. Κατάλληλο ακόμα και για παιδιά.

Εγγυόμαστε αποτελέσματα μόνο σε εννέα (9) μήνες αφοσιωμένης προπόνησης (2 με 3 φορές την εβδομάδα) για όσους ακολουθούν πιστά το πρόγραμμά μας.

Η ψυχοσύνθεση του ασκούμενου αλλάζει σύντομα. Γίνεται ικανός να ανταπεξέλθει σε απροσδόκητη επίθεση ωμής βίας με αμεσότητα και σιγουριά και σε ελάχιστο χρόνο να αναχαιτίσει την απειλή και να διαφύγει με ασφάλεια.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
CIVILIAN COMBATIVES

CIVILIAN COMBATIVES

Για άνδρες και γυναίκες, χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα.

STREET COMBATIVES

STREET COMBATIVES

Για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αστικής βίας του δρόμου για επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες.

ADVANCED COMBATIVES

ADVANCED COMBATIVES

Προηγμένη εκπαίδευση στο ιστορικό παρελθόν της μάχης σώμα με σώμα για άνδρες και γυναίκες.

PROFESSIONAL COMBATIVES

PROFESSIONAL COMBATIVES

Το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης της μάχης σώμα με σώμα. Προετοιμάζει τους μελλοντικούς εκπαιδευτές.

INTENSIVE COMBATIVES

INTENSIVE COMBATIVES

Ιδιαίτερα, εντατικά μαθήματα αυτοάμυνας. Πολύ γρήγορη εκμάθηση. Ατομικά ή σε μικρές ομάδες.

Αυτοάμυνα για γυναίκες

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σεμινάρια και μαθήματα αυτοάμυνας σε τακτικές και τεχνικές, για την γυναίκα σε αστικό περιβάλλον.

COMBAT FITNESS

COMBAT FITNESS

Γυμναστική τύπου Cross-training με κύκλους για ταχύτατη σκληραγώγηση σώματος και πνεύματος.

ANTI-BULLYING

ANTI-BULLYING

Καταπολέμηση bullying σε σχολικό και μη περιβάλλον με τη καθοδήγηση παιδοψυχολόγου, αν χρειαστεί.

Combatives ή «Πολεμικές Τέχνες»;

Τί να επιλέξω και γιατί;
Το σύστημα και η μεθοδολογία εκπαίδευσης που χρησιμοποιούμε αποτελεί την πρώτη επιλογή στρατών, μυστικών υπηρεσιών, αστυνομικών, επαγγελματιών φύλαξης προσώπων σε όλο τον κόσμο.

Σκοπός του Combatives Group είναι σε πρώτη φάση να διδάξει ανθρώπους την νοοτροπία της ασφάλειας και της αυτοπροστασίας και, σε δεύτερη φάση, τις δεξιότητες της αυτοάμυνας (μάχης σώμα με σώμα). Δεν ασχολούμαστε με την νοοτροπία ανταλλαγής τεχνικών και τους αγώνες όπως στις πολεμικές τέχνες και την μαχητική άθληση.

Το σύστημα Combatives που διδάσκουμε είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια γρήγορη εξέλιξη σε ένα εύκολο να μαθευτεί, απλό και αποτελεσματικό σύστημα πρωτόκολλων αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας.

Όσοι έχουν εμπλακεί σε διαμάχη με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, ανακάλυψαν (πολλές φορές με οδυνηρό τρόπο) ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την οργανωμένη αθλοπαιδιά της παραδοσιακής σχολής πολεμικών τεχνών. Είναι απείρως πιο άγρια, βίαιη και επικίνδυνη. Υπάρχει η σαφής πρόθεση του επιτιθέμενου να κάνει κακό. Είναι για αυτό το περιβάλλον της ωμής αλήθειας που πρέπει κανείς να προετοιμαστεί με τον κατάλληλο τρόπο.

Γιατί διδάσκουμε Combatives και όχι «πολεμικές τέχνες»

Ο περισσότερος κόσμος στη σύγχρονη κοινωνία δεν διαθέτει το ΧΡΟΝΟ που απαιτείται να μάθει μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη, ούτε τη ΔΙΑΘΕΣΗ, ούτε τη ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και συχνά πλέον, δεν διαθέτει ούτε τους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Αυτά αποτελούν μόνο τέσσερα από τα βασικά κριτήρια που πολλοί άνθρωποι αναφέρουν. Όλα λογικά και φυσικά επιχειρήματα.

Επειδή στο Combatives Group έχουμε αναγνωρίσει ακριβώς αυτά τα θέματα, έχουμε δημιουργήσει οικονομικά, ταχύρυθμα, τρίμηνα σεμινάρια. Σε αυτά εκπαιδεύουμε τον κόσμο μας με ΑΠΛΕΣ, ΑΜΕΣΕΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ που μπορούν όλοι οι ΜΕΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ να εκτελέσουν. Από την ΕΦΗΒΗ, μέχρι και τους ΩΡΙΜΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ που συνήθως έχουν πολλές υποχρεώσεις και δεν είναι πια σε φυσική κατάσταση να εκτελέσουν δύσκολα εφαρμόσιμες τεχνικές.

Η εκπαίδευση του Combatives Group ΞΕΚΙΝΑΕΙ πάντα με την ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ περί αυτοάμυνας όπου ενημερώνουμε και για τις ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. Ακολουθεί ενημέρωση στις ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στη βία και κλείνει με λογικούς, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ. Ο λόγος που ξεκινάμε με το «ΓΙΑΤΙ;», είναι επειδή γίνεται πολύ δύσκολο να πιαστούν εξαπίνης όσοι μάθουν τη δυναμική της βίας πρώτα. Μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί αυτά ξεκινάμε με το «ΠΩΣ;».

Η διαδικασία μας είναι δηλαδή ΠΡΩΤΑ η ΠΡΟΛΗΨΗ και, μόνο αν δεν πιάσει τόπο, ακολουθεί η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Πως διαφέρουν οι «πολεμικές τέχνες» από το Combatives

Η προσέγγιση της παραδοσιακής σχολής πολεμικών τεχνών είναι άριστη, όταν ο μαθητευόμενος έχει άφθονο χρόνο (δεκαετίες) στη διάθεσή του για την εκμάθηση των προαπαιτούμενων τεχνικών. Θα λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες όπου με την εποπτεία του εκπαιδευτή του αλλά και του διαιτητή θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν ασκούμενο της ίδιας πολεμικής τέχνης με, κατά προσέγγιση, το ίδιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δε θα κληθεί να αγωνιστεί με αντίπαλο που σκοπό έχει να τον ληστέψει ή να του αφαιρέσει τη ζωή. Ο αντίπαλός του δεν θα είναι καν οπλισμένος. Άλλωστε, ο χώρος μας εδώ είναι πάντα αγωνιστικός, ποτισμένος με τις ιδέες της ευγενούς άμιλλας και έχει αυστηρούς κανόνες.

Όσοι ασκούμενοι αριστεύσουν μετά από μακροχρόνια εκπαίδευση, ενδέχεται να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια πραγματικά βίαιη και απροσδόκητη συμπλοκή. Ο ασκούμενος όμως δεν έχει εκπαιδευτεί ειδικά για παρόμοιες καταστάσεις. Άλλο ο αθλητισμός, άλλο ο δρόμος. Συνεπώς, η έκβαση μιας τέτοιας συμπλοκής θα έχει αμφίβολο αποτέλεσμα για τη σωματική ακεραιότητά του και τη ζωή του.

Φυσικά, η πιθανότητα συμμετοχής σε πραγματική συμπλοκή δεν είναι ο μόνος λόγος για να εκπαιδευτεί κάποιος σε μια παραδοσιακή ή νέα πολεμική τέχνη. Αρκεί τουλάχιστον να μην έχει αυταπάτες για το είδος των γνώσεων που του έχει προσφέρει η τέχνη που έχει επιλέξει.

Σε ποιούς απευθύνεται το Combatives;

Ακρογωνιαίος λίθος στην εφαρμογή των τακτικών και τεχνικών είναι η αρχή:

Αν μια γυναίκα μπορεί να εφαρμόσει το σύστημα μας, τότε σίγουρα μπορεί και ένας άνδρας.

Συνεπώς, το σύστημα του Combatives Group απευθύνεται στο ΜΕΣΟ άνθρωπο. Όλες οι τακτικές και τεχνικές είναι ειδικά μελετημένες και επιλεγμένες, για να μπορεί ο κάθε μέσος άνθρωπος να τις εφαρμόσει.

Με τόσο μοναδικά γνωρίσματα, το σύστημα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί με τεράστια επιτυχία. Απλοί πολίτες μπορούν να γίνουν ασκητές του Combatives και να καταφέρουν με εξαιρετική αποτελεσματικότητα να ανταπεξέλθουν σε πιθανές, απειλές και επικίνδυνες για τη ζωή τους συμπλοκές σε μία πόλη.

Το Combatives είναι, λοιπόν, ιδανικό σύστημα για άνδρες και γυναίκες που νιώθουν ότι χρειάζονται να μάθουν πώς θα πάρουν τον έλεγχο της προσωπικής τους ασφάλειας και να προστατέψουν την οικογένειά τους.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ