Τακτικές και τεχνικές για πραγματικές συνθήκες αστικής βίας, σύμφωνα πάντα με τον νόμο, χωρίς κινηματογραφικά σενάρια.

Αποτελεσματική προστασία του πολίτη για την αστική βία. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση πολεμικών τεχνών.

Κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες ανεξάρτητα με την σωματική τους διάπλαση. Κατάλληλο ακόμα και για παιδιά.

Σχετικά με εμάς

Μοιράσου το:

Ποιοί είμαστε

Είμαστε η μοναδική κοινότητα πολιτών και επαγγελματιών στην Ελλάδα που αντιμετωπίζει τα θέματα της ΑσφάλειαςΑυτοπροστασίας και, αν χρειαστεί, Αυτοάμυνας με Ρεαλιστική Προσέγγιση. Το Σύστημα Εκπαίδευσής μας απαρτίζεται από θεωρία και πρακτική που βασίζεται στην αντιμετώπιση της βίας σε πραγματικές καταστάσεις.

Το Combatives Group εκπαιδεύει ΜΟΝΟ σε ρεαλιστικές συνθήκες βίας με θωρακισμένους αντιπάλους ώστε να «δοκιμαστούν» οι ασκούμενοι της κοινότητάς μας σε σημείο που είναι σίγουροι ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Το Σύστημα, η Φιλοσοφία, το Δόγμα η Μεθοδολογία και η Εκπαίδευση που εφαρμόζουμε έχει δοκιμαστεί και αποδειχθεί στους δρόμους και σε πολέμους σε όλον τον κόσμο.

Τί είναι το Combatives

Είναι ολοκληρωμένο Σύστημα που εκπαιδεύει μέσω Θεωρίας και Πρακτικής τα στοιχεία της Ασφάλειας, της Αυτοπροστασίας και της Αυτοάμυνας και σαν σκοπό έχει την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας.

Στηρίζεται στην Απλότητα, την Αμεσότητα και την Αποτελεσματικότητα.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με Ρόλους, Προσομοιώσεις και Σενάρια σε Ρεαλιστικές Συνθήκες Βίας.

Εγγυόμαστε αποτελέσματα σε μόνο εννέα (9) μήνες αφοσιωμένης προπόνησης (2 με 3 φορές την εβδομάδα) για όσους πολίτες ακολουθούν πιστά το πρόγραμμά μας.

Η ψυχοσύνθεση του ασκούμενου αλλάζει σύντομα. Γίνεται ικανός σε ελάχιστο χρόνο να αναχαιτίσει την απειλή και να διαφύγει με ασφάλεια και να ανταπεξέλθει σε απροσδόκητη επίθεση ωμής βίας με αμεσότητα και σιγουριά.

Combatives Group ή «Πολεμικές Τέχνες»;

Τί να επιλέξω και γιατί;

Μπορεί η πραγματική βία του δρόμου να αντιμετωπιστεί με αθλητική νοοτροπία και αθλητισμό ή απαιτεί επαγγελματική προσέγγιση;

Το Σύστημα, η Φιλοσοφία, το Δόγμα η Μεθοδολογία  και η Εκπαίδευση που χρησιμοποιούμε αποτελεί την πρώτη επιλογή στρατών, μυστικών υπηρεσιών, αστυνομικών, επαγγελματιών φύλαξης προσώπων σε όλο τον κόσμο.

Σκοπός του Combatives Group είναι σε πρώτη φάση να διδάξει ανθρώπους (απλούς πολίτες) την νοοτροπία της ασφάλειας και της αυτοπροστασίας (πρόλυψης) και σε δεύτερη φάση, τις δεξιότητες της αυτοάμυνας (καταστολής).

  • ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ οποιεσδήποτε ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΤΥΠΙΚΟΤΗΤΕΣ.
  • ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ την διαδικασία ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ.
  • ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΣΤΕ την νοοτροπία του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΘΕ.
  • ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στην ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
  • ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ με αθλητικούς ΑΓΩΝΕΣ.
  • ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ αθλητικούς ΚΑΝΟΝΕΣ.
  • ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ με ΤΕΛΕΤΟΥΡΙΕΣ.
  • ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ παράνομα ΟΠΛΑ.
  • ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ για ΖΩΝΕΣ.
  • ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΜΕ ΧΟΜΠΥ.

Σε πολίτες Διδάσκουμε, Εκπαιδεύουμε και Ασκούμε ΜΟΝΟ Νόμιμη Αυτοάμυνα.

Το Σύστημα Αυτοάμυνας Combatives που διδάσκουμε είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια ταχύτατη εξέλιξη σε ένα εύκολο να μαθευτεί, απλό και αποτελεσματικό σύστημα πρωτόκολλων αυτοπροστασίας,  τακτικών και τεχνικών αυτοάμυνας για Πολίτες και Ένοπλα σώματα.

Όσοι έχουν εμπλακεί σε διαμάχη με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, ανακάλυψαν (πολλές φορές με οδυνηρό τρόπο) ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την οργανωμένη αθλοπαιδία της παραδοσιακής σχολής πολεμικών τεχνών. Είναι απείρως πιο άγρια, βίαιη και επικίνδυνη. Υπάρχει η σαφής πρόθεση του επιτιθέμενου να κάνει κακό. Είναι για αυτό το περιβάλλον της ωμής αλήθειας που πρέπει κανείς να προετοιμαστεί με τον κατάλληλο τρόπο.

Γιατί διδάσκουμε Combatives και όχι «πολεμικές τέχνες»

Ο περισσότερος κόσμος στη σύγχρονη κοινωνία δεν διαθέτει το ΧΡΟΝΟ που απαιτείται να μάθει μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη. Και μάλιστα δεν έχει ούτε τη ΔΙΑΘΕΣΗ, ούτε τη ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και συχνά πλέον, δεν διαθέτει ούτε τους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ. Αυτά αποτελούν μόνο τέσσερα από τα βασικά κριτήρια που πολλοί άνθρωποι αναφέρουν.

Όλα λογικά και φυσιολογικά επιχειρήματα.

Επειδή στο Combatives Group έχουμε αναγνωρίσει ακριβώς αυτά τα θέματα, έχουμε δημιουργήσει Οικονομικά, Ταχύρυθμα, Τρίμηνα Σεμινάρια για άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Σε αυτά εκπαιδεύουμε τον κόσμο μας με ΑΠΛΕΣ, ΑΜΕΣΕΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ που μπορούν όλοι οι ΜΕΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ να εκτελέσουν. Από την ΕΦΗΒΗ ηλικία, μέχρι και τους ΩΡΙΜΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.

Ακολουθούμε αυτή τη τακτική διότι γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν όλοι να εκτελέσουν δύσκολες και εντυπωσιακές τεχνικές.

Η εκπαίδευση του Combatives Group ΞΕΚΙΝΑΕΙ πάντα με την ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ περί αυτοάμυνας όπου ενημερώνουμε και για τις ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. Ακολουθεί ενημέρωση στις ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ στη βία και κλείνει με λογικούς, ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ. Ο λόγος που ξεκινάμε με το ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ του «ΓΙΑΤΙ;», είναι επειδή γίνεται πολύ δύσκολο να πιαστούν εξαπίνης όσοι μάθουν πως λειτουργεί η Δυναμική της Βίας όπως και τις τυχόν Συνέπειες της Βίας πρώτα. Μόνο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί αυτά ξεκινάμε με το «ΠΩΣ;».

Η διαδικασία μας είναι δηλαδή ΠΡΩΤΑ η ΠΡΟΛΗΨΗ και, μόνο αν δεν «πιάσει τόπο», ακολουθεί η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Πως διαφέρουν οι «πολεμικές τέχνες» από το Σύστημα του Combatives Group

Η προσέγγιση της παραδοσιακής σχολής πολεμικών τεχνών είναι άριστη, όταν ο μαθητευόμενος έχει άφθονο χρόνο (δεκαετίες) στη διάθεσή του για την εκμάθηση των πολλών προαπαιτούμενων τεχνικών. Θα λάβει μέρος σε πολλούς αθλητικούς αγώνες όπου με την εποπτεία του εκπαιδευτή του αλλά και του διαιτητή θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν ασκούμενο της ίδιας πολεμικής τέχνης με, κατά προσέγγιση, το ίδιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο.

Φυσικά σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δε θα κληθεί να αγωνιστεί με αντίπαλο που σκοπό έχει να τον ληστέψει, να τον τραυματίσει ανεπανόρθωτα ή να του αφαιρέσει τη ζωή. Ο αντίπαλός του δεν θα είναι καν οπλισμένος. Άλλωστε, ο χώρος μας εδώ είναι πάντα αγωνιστικός, ποτισμένος με τις ιδέες και τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας και έχει αυστηρούς κανόνες.

Όσοι ασκούμενοι αριστεύσουν μετά από μακροχρόνια εκπαίδευση (πιθανά δεκαετίες), ενδέχεται να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια πραγματικά βίαιη και απροσδόκητη συμπλοκή. Όμως, λόγο της αθλητικής προσέγγισης, ο ασκούμενος δεν έχει εκπαιδευτεί ειδικά για τις «βρώμικες» ή ασύμμετρες καταστάσεις που πιθανά να αντιμετωπίσει στον δρόμο.

«Άλλο ο αθλητισμός, άλλο ο δρόμος.» – Ζακ Καπανταϊδάκης

Συνεπώς, η έκβαση μιας τέτοιας συμπλοκής θα έχει ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ για τη σωματική ακεραιότητά του και τη ζωή του.

Φυσικά, η πιθανότητα συμμετοχής σε πραγματική συμπλοκή δεν είναι ο μόνος λόγος για να εκπαιδευτεί κάποιος σε μια παραδοσιακή ή νέα πολεμική τέχνη. Αρκεί τουλάχιστον να μην έχει αυταπάτες για το είδος των γνώσεων που του έχει προσφέρει η τέχνη που έχει επιλέξει.

Σε ποιούς απευθύνεται το Combatives Group Σύστημα;

Ακρογωνιαίος λίθος στην εφαρμογή των τακτικών και τεχνικών του εκπαιδευτικού προγράμματός μας είναι η αρχή:

Αν μια γυναίκα μπορεί να εφαρμόσει το σύστημα μας, τότε σίγουρα μπορεί και ένας άνδρας.

Συνεπώς, το Σύστημα του Combatives Group απευθύνεται στον ΜΙΚΡΟ και ΜΕΣΟ σωματότυπο.

Μέσο άνθρωπο θεωρούμε οποιονδήποτε ενήλικα μεταξύ 50 και 90 κιλών και ηλικίας 16 με 65 σε σχετικά καλή κατάσταση για την ηλικία του. Οποιοσδήποτε ελαφρύτερος, νεότερος ή γηραιότερος από αυτά τα όρια θα αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις απέναντι σε έναν αποφασισμένο επιτιθέμενο.

Οι τακτικές και τεχνικές της ύλης μας είναι απλές σε σημείο να μπορεί οποιοσδήποτε σε αυτές τις ηλικίες να τις εφαρμόσει.

Το βασικότερο αναγκαίο στοιχείο σε κατάσταση αυτοάμυνας είναι ο ΨΥΧΙΣΜΟΣ με τον οποίο εφαρμόζονται οι τακτικές και τεχνικές. Και αυτός μπορεί να ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΕΙ  με την κατάλληλη εκπαίδευση.

Με τόσο μοναδικά γνωρίσματα, το σύστημα αυτό έχει εφαρμοστεί με τεράστια επιτυχία. Πολίτες και Επαγγελματίες ήδη έχουν ασκήσει το Σύστημα Combatives μας και κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε απειλές και επικίνδυνες για την υγεία και ζωή τους συμπλοκές αποτελεσματικά.

Το Σύστημα Combatives του Combatives Group είναι ιδανικό για άνδρες και γυναίκες που νιώθουν ότι έχουν την ανάγκη να μάθουν πώς θα αποκτήσουν τον έλεγχο της προσωπικής τους ασφάλειας προστατεύοντας ταυτόχρονα και την οικογένειά τους.

Μοιράσου το:

Τα πλέον δημοφιλή άρθρα

Πώς να Αποφύγεις τον Βιασμό
Βιασμός

Αποφυγή βιασμού: Βασικές οδηγίες ασφάλειας

Πότε πρέπει να έχεις το νου σου; Πρέπει να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου; Πότε πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή; Πότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για διαφυγή ή αυτοάμυνα; Πότε είσαι πιο ευάλωτη;

Τα κίνητρα εφαρμογής bullying
Bullying

Τα κίνητρα εφαρμογής bullying

Ποιά είναι τα κίνητρα εφαρμογής του Bullying; Είναι το άτομο που το πράττει προβληματικό; Μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι για αυτή τη συμπεριφορά;