• Αυτοάμυνα Combatives

    Αυτοάμυνα Combatives

    Ρεαλιστική εκπαίδευση για όλους

Τί είναι το Combatives

Είναι σύστημα αυτοάμυνας που συγκεντρώνει τις 3 βασικότερες αρχές - απλότητα, αμεσότητα, αποτελεσματικότητα - ενός συστήματος μάχης που σαν σκοπό έχει την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας, κάτω από πραγματικές συνθήκες βίας.

ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
Τακτικές και τεχνικές για πραγματικές συνθήκες βίας, σύμφωνα πάντα με τον νόμο, χωρίς κινηματογραφικά σενάρια.
Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΒΙΑ
Αποτελεσματική προστασία του πολίτη για την αστική βία. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση πολεμικών τεχνών.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Κατάλληλο για άνδρες και γυναίκες ανεξάρτητα με την σωματική τους διάπλαση. Κατάλληλο ακόμα και για παιδιά.

Στο Combatives εγγυόμαστε αποτελεσματικότητα μόνο σε εννέα (9) μήνες αφοσιωμένης προπόνησης (2 με 3 φορές την εβδομάδα). Η ψυχοσύνθεση του ασκούμενου αλλάζει σύντομα. Γίνεται ικανός να ανταπεξέλθει σε απροσδόκητη επίθεση ωμής βίας με αμεσότητα και σιγουριά και σε ελάχιστο χρόνο να αναχαιτίσει την απειλή και να διαφύγει με ασφάλεια. Αποτελεί την πρώτη επιλογή στρατών, μυστικών υπηρεσιών, αστυνομικών, επαγγελματιών φύλαξης προσώπων σε όλο τον κόσμο. Εξαπλώνεται ραγδαία και σε ενημερωμένους ιδιώτες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
CIVILIAN COMBATIVES

CIVILIAN COMBATIVES

Για άνδρες και γυναίκες, χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα.

STREET COMBATIVES

STREET COMBATIVES

Για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αστικής βίας του δρόμου για επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες.

ADVANCED COMBATIVES

ADVANCED COMBATIVES

Προηγμένη εκπαίδευση στο ιστορικό παρελθόν της μάχης σώμα με σώμα για άνδρες και γυναίκες.

PROFESSIONAL COMBATIVES

PROFESSIONAL COMBATIVES

Το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης της μάχης σώμα με σώμα. Προετοιμάζει τους μελλοντικούς εκπαιδευτές.

INTENSIVE COMBATIVES

INTENSIVE COMBATIVES

Ιδιαίτερα, εντατικά μαθήματα αυτοάμυνας. Πολύ γρήγορη εκμάθηση. Ατομικά ή σε μικρές ομάδες.

Αυτοάμυνα για γυναίκες

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σεμινάρια και μαθήματα αυτοάμυνας σε τακτικές και τεχνικές, για την γυναίκα σε αστικό περιβάλλον.

COMBAT FITNESS

COMBAT FITNESS

Γυμναστική τύπου Cross-training με κύκλους για ταχύτατη σκληραγώγηση σώματος και πνεύματος.

ANTI-BULLYING

ANTI-BULLYING

Καταπολέμηση bullying σε σχολικό και μη περιβάλλον με τη καθοδήγηση παιδοψυχολόγου, αν χρειαστεί.

Combatives ή «Πολεμικές Τέχνες»;

Τί να επιλέξω και γιατί;

Σκοπός του Combatives Group είναι να διδάξει ανθρώπους τη νοοτροπία της ασφάλειας και της αυτοπροστασίας, μαζί με τις δεξιότητες της αυτοάμυνας και ΟΧΙ του αγώνα ανταλλαγής τεχνικών όπως στις πολεμικές τέχνες και την μαχητική άθληση.

Το σύστημα Combatives είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια γρήγορη εξέλιξη σε ένα ισχυρό και εύκολο να μαθευτεί σύστημα πρωτόκολλων αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας.

Όσοι έχουν εμπλακεί σε διαμάχη με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, ανακάλυψαν (πολλές φορές με οδυνηρό τρόπο) ότι η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με την οργανωμένη αθλοπαιδιά της παραδοσιακής σχολής πολεμικών τεχνών. Είναι απείρως πιο άγρια, βίαιη και επικίνδυνη. Υπάρχει η σαφής πρόθεση του επιτιθέμενου να κάνει κακό. Είναι για αυτό το περιβάλλον της ωμής αλήθειας που πρέπει κανείς να προετοιμαστεί με τον κατάλληλο τρόπο.

Γιατί διδάσκουμε Combatives αντί άλλων «πολεμικών τεχνών»

Η προσέγγιση της παραδοσιακής σχολής πολεμικών τεχνών είναι άριστη, όταν ο μαθητευόμενος έχει άφθονο χρόνο στη διάθεσή του για την εκμάθηση των προαπαιτούμενων τεχνικών. Σε βάθος χρόνου (έως και δεκαετίες) θα μάθει πολλές και περίτεχνες τεχνικές, θα γυμνάσει άριστα το σώμα του και θα αποκτήσει μια στωικότητα σε ότι αφορά τη βία και τα επακόλουθά της. Θα λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες όπου με την εποπτεία του εκπαιδευτή του αλλά και του διαιτητή θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν ασκούμενο της ίδιας πολεμικής τέχνης με, κατά προσέγγιση, το ίδιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Και θα είναι ικανός να ανταπεξέλθει.

Φυσικά σε καμία περίπτωση δε θα κληθεί να αγωνιστεί με αντίπαλο που σκοπό έχει να τον ληστέψει ή να του αφαιρέσει τη ζωή. Ο αντίπαλός του δεν θα είναι καν οπλισμένος. Άλλωστε, ο χώρος μας εδώ είναι πάντα αγωνιστικός, ποτισμένος με τις ιδέες της ευγενούς άμιλλας. Και έχει αυστηρούς κανόνες.

Όσοι ασκούμενοι αριστεύσουν μετά από μακροχρόνια εκπαίδευση, ενδέχεται να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε μια πραγματικά βίαιη και απροσδόκητη συμπλοκή. Ο ασκούμενος όμως δεν έχει εκπαιδευτεί για παρόμοιες καταστάσεις. Συνεπώς, η έκβαση μιας τέτοιας συμπλοκής θα έχει αμφίβολο αποτέλεσμα για τη σωματική ακεραιότητά του και τη ζωή του.

Φυσικά, η πιθανότητα συμμετοχής σε πραγματική συμπλοκή δεν είναι ο μόνος λόγος για να εκπαιδευτεί κάποιος σε μια παραδοσιακή ή νέα πολεμική τέχνη. Αρκεί τουλάχιστον να μην έχει αυταπάτες για το είδος των γνώσεων που του έχει προσφέρει η τέχνη που έχει επιλέξει.

Σε ποιούς απευθύνεται το Combatives;

Το Combatives σαν σύστημα είχε αναπτυχθεί για πολίτες (τους μέσους ανθρώπους), αστυνομικούς, μυστικούς πράκτορες και στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων που πήγαν να πολεμήσουν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να τους βοηθήσει να δρουν κάτω από ακραίες συνθήκες «στρες» απειλής και κινδύνου. Οι τεχνικές που καλείται κανείς να ασκήσει είναι όλες πολύ απλές στην εφαρμογή τους. Αυτό τις κάνει ιδανικές για όσους δεν έχουν απολύτως καμία εμπειρία. Έτσι, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι αρχές και τεχνικές διδάσκονταν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο σε γυναίκες και άνδρες με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Με τόσο μοναδικά γνωρίσματα, το σύστημα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί με τεράστια επιτυχία, όχι μόνο σε αστικό περιβάλλον αλλά και σε κατάσταση πολέμου. Απλοί πολίτες μπορούν να γίνουν ασκητές του Combatives και να καταφέρουν με εξαιρετική αποτελεσματικότητα να ανταπεξέλθουν σε πιθανές, απειλές και επικίνδυνες για τη ζωή τους συμπλοκές σε μία πόλη.

Το Combatives είναι, λοιπόν, ιδανικό σύστημα για άνδρες και γυναίκες που νιώθουν ότι χρειάζονται να μάθουν πώς θα πάρουν τον έλεγχο της προσωπικής τους ασφάλειας και να προστατέψουν την οικογένειά τους.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ