Opinions are like assholes, everyone’s got one!

Πριν εμπιστευτείτε κάποιον σύλλογο πρώτα κοιτάξτε αντικειμενικά τις ανάγκες σας! Η σχολή που θα επιλέξετε, πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Μην ασχολείστε με το φαίνεστε, αλλά με την ουσία!

Μεγάλη αλήθεια!

“Opinions are like assholes, everyone’s got one” – Επιθεωρητής Harry Callahan – από την ταινία “Dirty Harry”

Πριν εμπισπευτείτε τυχαία κάποιον σύλλογο, πρώτα κοιτάξτε αντικειμενικά τις ανάγκες σας!

Μην γελιέστε από φίλους, οικογένεια, την γνώμη του γείτονα ή και κάποια εξαιρετική διαφημιστική καμπάνια. Κάντε έναν κατάλογο με αυτά που έχετε αποφασίσει ότι είναι οι «δικές σας ανάγκες» και να είστε ειλικρινείς όσον αφορά αυτές.

Δάσκαλοι αυτοαποκαλούμενοι «ειδικοί» (που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε οποιαδήποτε μάχη επιβίωσης) που διδάσκουν πολίτες την χρήση μαχαιριών και άλλων όπλων, θέτουν τους μαθητές τους σε κίνδυνο να υποστούν ποινή φυλάκισης αν τα χρησιμοποιήσουν ή να σκοτωθούν.

Ξέρω… ακούγεται σέξυ να λες στους φίλους σου ότι έμαθες την χρήση του μαχαιριού από τον Γκραν Μάστερ Fu-Ma-Ra του μυστικού συστήματος Fu-Ma-Ra.

Σε πρακτικό επίπεδο, έχετε σκεφτεί τι σημαίνει σε νομικές κυρώσεις αν χρησιμοποιήσετε μαχαίρι εναντίον άλλου πολίτη, έστω και κακοποιού;

Αυτό που είναι πραγματικά συγκλονιστικό είναι το πόσο εύπιστοι και αδαείς μπορεί να είναι οι άνθρωποι σε σχέση με αυτό το σημείο. Πόσο εύκολα μπορούν να οδηγήσουν τον εαυτό τους να πιστεύουν ότι μαθαίνοντας την χρήση ενός όπλου (από τον Μάστερ  Fu-Ma-Ra ) σημαίνει επίσης και ότι ο νόμος δικαιολογεί ή και επιτρέπει την χρήση του.

Να θυμόμαστε ότι γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα όπλα απαγορεύονται στους πολίτες. Ένα μαχαίρι μάχης ή ακόμη και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι θα τραβήξει σίγουρα την προσοχή της αστυνομίας και θα αφήσει σημάδια στο ποινικό σας μητρώο ή θα επιφέρει φυλάκιση.

Στην τηλεόραση ο (Αμερικάνος κατά κανόνα) ήρωας κυκλοφορεί οπλισμένος σαν αστακός!

Στην πραγματικότητα όμως στην Ελλάδα, δεν είναι και τόσο πρακτικό να φέρει κανείς ξύλινο ή πτυσσόμενο ατσάλινο γκλομπ στο κέντρο της πόλης ή στην γειτονιά του. Ούτε πρόκειται να κυκλοφορήσει φέροντας μαχαίρι ή και πυροβόλο όπλο στον χώρο εργασίας του.

Ποιες είναι οι πιθανότητες να κυκλοφορήσει κανείς με παραδοσιακά όπλα χωρίς να το σχολιάσει κανείς;

Τι λέτε για ένα μακρύ (1,8μ) ξύλινο ραβδί Μπο (Bo) ή το μισό (1,2μ) ραβδί, το Τζο (Jo), ή ακόμη και ένα ρόπαλο σαν του Ηρακλή;

Τι θα λέγατε για τα παραδοσιακά δρεπάνια Κάμα (Kama);

Ίσως ένα σπαθί;

Ένα ρόπαλο του Μπέιζμπολ;

Όπως βλέπετε γρήγορα φαίνονται όλα πολύ γελοία.

Η σχολή που θα επιλέξετε, λοιπόν, πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Θα χρειαστείτε χρόνο για να μπορέσετε να επιλέξετε όχι μόνο το σύστημα που σας ταιριάζει αλλά και τον δάσκαλο που θα σας εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα θαυμάσιο σύστημα πολεμικής τέχνης κατακρεουργείται από ανίκανους ή και επικίνδυνους δασκάλους. Αν θέλετε τα λεφτά σας να «πιάσουν τόπο» και να έχετε ουσιαστικά αποτελέσματα που θα συμβάλλουν στην επιβίωσή σας στη δύσκολη στιγμή, κάντε αυτό που πρέπει.

Κάνοντας τα σωστά βήματα μόνο κέρδος θα έχετε. Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να παίξετε τη ζωή σας κορώνα – γράμματα.

17/05/2013

Καπανταϊδάκης Ζαχαρίας

Μοιράσου το:

Σχετικά άρθρα

Παίζουν ρόλο τα κιλά και το ύψος στη μάχη;

Παίζουν κάποι ρόλο το φύλο και η δύναμη; Είναι πραγματικό ή πλασματικό το θέμα ενός μεγαλόσωμου, δυνατότερο και βαρύτερου επιτιθέμενου; Μήπως η τεχνική τα λύνει αυτά τα προβλήματα; Μήπως κάποιο διαφορετικό σύστημα πολεμικών τεχνών το χειρίζεται πιο επιδέξεια από τα άλλα;

Αυτοάμυνα = Βία

Πρακτικά, η αυτοάμυνα είναι βία, αλλά πόση βία μπορούμε να ασκήσουμε; Τι είναι η Εκτίμηση Κινδύνου; Πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως να πραγματοποιήσουμε σωστή Εκτίμηση Κινδύνου; Τι σχέση έχει αυτό με τη βία;

Αυτοάμυνα Combatives για γυναίκες

Αυτοάμυνα Combatives για γυναίκες

Γιατί οι γυναίκες να είναι σχεδόν πάντα τα μεγάλα θύματα της βίας; Γιατί τα στατιστικά δείχνουν αυξημένα περιστατικά οικογενειακής και εξωγενούς βίας προς γυναίκες; Τι κάνουν οι γυναίκες για αυτό το πρόβλημα; Γιατί δεν λαμβάνουν τα μέτρα τους όπως οφείλουν για να προστατευτούν;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.