Civilian Combatives

Για άνδρες και γυναίκες, χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα.

Μοιράσου το:

Το πρόγραμμα αυτό αναπτύχθηκε για πολίτες (civilians) και βασίζεται στην πολύ απλή και σταθερή αρχή της Πρόληψης, δηλαδή της Απουσίας, Αποφυγής και Απόδρασης από απειλές και κινδύνους και, μόνο αν αυτό είναι αδύνατο…, στην Καταστολή τους.

Αυτοάμυνα για πολίτες

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες και τρόπους. Σκοπός μας είναι να αναπτύξει ο κάθε ασκούμενος τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ για την διαχείριση και καταστολή περιστατικών αστικής βίας υπό ακραία ψυχοσωματική πίεση, που μόνο η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ σε σχεδόν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ μπορεί να προσφέρει.

Το Combatives Group δεν αποτελεί Αθλητικό Σύλλογο Πολεμικής Τέχνης ή Μαχητικής Άθλησης. Το σύστημά μας και η κοινότητα μας ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ αθλητικού φρονήματος ή ευγενούς άμιλλας. Δημιουργήθηκε και διαμορφώθηκε ΜΟΝΟ για να εκπαιδεύσει ανθρώπους σε πρακτικές Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας. Συνεπώς, είναι πάγια τακτική σε αυτό το στάδιο της βασικής εκπαίδευσης ΚΑΙ η νομική κατάρτιση σε θέματα βίας. Με άλλα λόγια, στο Combatives Group δε διδάσκουμε μόνο το «πώς» γίνεται μια τεχνική, αλλά ταυτόχρονα και το νομικό πλαίσιο του «γιατί» πρέπει κανείς να ΑΣΚΕΙ ΒΙΑ με συγκεκριμένους τρόπους και, το ακόμη σημαντικότερο, πότε ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ να ασκεί βία!

Πιστεύουμε και διδάσκουμε ότι είναι ΠΑΝΤΟΤΕ προτιμότερο να προσπαθήσει κανείς να αποφύγει μία συμπλοκή. Και για αυτόν τον λόγω εκπαιδεύουμε την κοινότητά μας σε δεξιότητες Αποκλιμάκωσης και Διαπραγμάτευσης. Θα κλιθεί να αντιμετωπίσει την βία μόνο όταν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. Οι λόγοι για αυτή την προσέγγιση είναι οδυνηρά προφανείς και, δυστυχώς, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ υπεύθυνοι εκπαιδευτές του τομέα, σε παγκόσμια κλίμακα, τους θίγουν. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτής διδάσκει τους μαθητές του ότι, σε μια κοινωνία με αυστηρούς νόμους για την προστασία του (οποιουδήποτε) πολίτη, η βίαιη δράση είναι άκρως παρακινδυνευμένη. Ότι δεν πρέπει να επιδιώκει να λύσει με βία το κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Γιατί;

Διότι μπορεί εύκολα το θύμα να θεωρηθεί θύτης και να υποστεί εκείνος νομική δίωξη με όλα τα προβλήματα που ακολουθούν σαν αποτέλεσμα της βίας που άσκησε.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται κατόπιν του όποιου τέτοιου συμβάντος έχουν πολύ συχνά σοβαρές προσωπικές, οικογενειακές και οικονομικές συνέπειες. Όπως για παράδειγμα τη φυλάκιση, την οποία κάθε άτομο, με την απαραίτητη κοινή λογική (και τον εξ’ ίσου απαραίτητο έλεγχο του εγωισμού του), θα προτιμούσε να αποφύγει.

Και διότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η λύση της βίας θα είναι απαραίτητα η σωστή. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μπήκαν με φόρα και βγήκαν «κουρεμένοι».

Η παροιμία λέει:

«Όταν πας να βρεις τον εχθρό, καλά είναι πρωτίστως να σκάψεις δυο λάκκους.»

– Κονφούκιος

Έτσι, καθίσταται προφανές ότι:

Ο ΠΡΩΤΟΣ και κυριότερος στόχος μας είναι να φροντίσουμε ότι ο ασκούμενος θα κάνει ότι μπορεί να φθάνει σπίτι του ΑΣΦΑΛΗΣ κάθε μέρα.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ στόχος να μάθουμε τους ανθρώπους να σκέπτονται πριν αντιδράσουν και στη συνέχεια να τους μάθουμε να σκέπτονται σωστά!

Ο ΤΡΙΤΟΣ στόχος είναι να ξεκινήσουμε τους μαθητές μας με ένα ΑΠΛΟ, ΑΠΤΟ και ΛΟΓΙΚΟ πρόγραμμα τεχνικών δεξιοτήτων που βασίζεται κυρίως στην ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, στην ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και μόνο αν χρειαστεί, την ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ και αυτήν με την έννοια της «Επιθετικής Άμυνας». Αυτή είναι εγγενής στην «προληπτική» νοοτροπία της ενεργητικής ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, σε αντίθεση με την έννοια της παθητικής «ΑΜΥΝΑΣ».

Στο πλαίσιο αυτό πιστεύουμε όταν έχει γίνει ότι είναι δυνατόν για την ΑΠΟΦΥΓΗ ή την ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ή και την ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ αποτροπής πιθανών συγκρούσεων, όταν έχει αποτύχει η λογική και έχουμε φτάσει σε σημείο της ΜΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, είναι σαφώς προτιμότερο να μην επιτρέψουμε στον επιτιθέμενο κανένα περιθώριο για να εκδηλώσει την επίθεσή του. Και μόνο αν στη συνέχεια αυτή εκδηλωθεί, θα χρειαστεί να ΚΑΝΟΥΜΕ κάτι γι’ αυτό. Εναλλακτικά, ο στόχος μας είναι να τελειώσει η συμπλοκή πριν καν ξεκινήσει ή τουλάχιστον, πριν κερδίσει ο επιτιθέμενος το πλεονέκτημα. Με απλά λόγια, αντί να έχουμε μια «ανταλλαγή» της μορφής «εσύ-εγώ-εσύ-εγώ», προλαμβάνουμε κάθε ένδειξη επιθετικής ενέργειας και αντ’ αυτού έχουμε «εγώ-εγώ-εγώ-εγώ», μέχρι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να μπορέσουμε να διαφύγουμε.

Μοιράσου το:

Civilian

Αυτοάμυνα για πολίτες
Για άνδρες και γυναίκες, χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα.
Περισσότερα

Street

Αυτοάμυνα δρόμου
Για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αστικής βίας του δρόμου για επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες.
Περισσότερα

Advanced

Για προχωρημένους
Προηγμένη εκπαίδευση στο ιστορικό παρελθόν της μάχης σώμα με σώμα για άνδρες και γυναίκες.
Περισσότερα

Αυτοάμυνα για γυναίκες

Ποτέ ξανά θύμα!
Σεμινάρια και μαθήματα αυτοάμυνας σε τακτικές και τεχνικές, για την γυναίκα σε αστικό περιβάλλον.
Περισσότερα

ISM-BSM-ASM

Ταχύρυθμα Σεμινάρια Αυτοάμυνας Γυναικών
Μια σύντομη σειρά σεμιναρίων θεωρητικής και πρακτικής, ιδανικά για γυναίκες που έχουν να διαθέσουν περιορισμένο χρόνο.
Περισσότερα

Anti-bullying

Για παιδιά και έφηβους
Καταπολέμηση bullying σε σχολικό και μη περιβάλλον με τη καθοδήγηση παιδοψυχολόγου, αν χρειαστεί.
Περισσότερα

Professional

Για μελλοντικούς εκπαιδευτές
Το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης της μάχης σώμα με σώμα. Προετοιμάζει τους μελλοντικούς εκπαιδευτές.
Περισσότερα

Intensive

Εντατική Εκπαίδευση
Ιδιαίτερα, εντατικά μαθήματα αυτοάμυνας. Πολύ γρήγορη εκμάθηση. Ατομικά ή σε μικρές ομάδες.
Περισσότερα

Combat fitness

Γρήγορη σκληραγώγηση
Γυμναστική τύπου Cross-training με κύκλους για ταχύτατη σκληραγώγηση σώματος και πνεύματος.
Περισσότερα

Kettlebell Fitness

Γυμναστική με Kettlebells
Γύμνασε όλο το σώμα σου με kettlebells. Ελάχιστος εξοπλισμός, online μαθήματα, γρήγορα αποτελέσματα, άριστη φυσική κατάσταση.
Περισσότερα

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.