Civilian Combatives

Για άνδρες και γυναίκες, χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Το πρόγραμμα αυτό αναπτύχθηκε για πολίτες (civilians) και βασίζεται στην πολύ απλή και σταθερή αρχή της Πρόληψης, δηλαδή της Απουσίας, Αποφυγής και Απόδρασης από απειλές και κινδύνους και, μόνο αν αυτό είναι αδύνατο…, στην Καταστολή τους.

Αυτοάμυνα για πολίτες

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές συνθήκες. Σκοπός μας είναι να αναπτύξει ο κάθε ασκητής τις απαραίτητες δεξιότητες για την καταστολή περιστατικών αστικής βίας υπό ακραία ψυχοσωματική πίεση, που μόνο η προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες μπορεί να προσφέρει.

Το Combatives δεν αποτελεί Αθλητικό Σύλλογο Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικής Άθλησης, δεν περιέχει ίχνος αθλητικού φρονήματος ή ευγενούς άμιλλας. Δημιουργήθηκε και διαμορφώθηκε ΜΟΝΟ για να εκπαιδεύσει ανθρώπους σε πρακτικές Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας. Συνεπώς, είναι πάγια τακτική σε αυτό το στάδιο της βασικής εκπαίδευσης και η νομική κατάρτιση σε θέματα βίας. Με άλλα λόγια, στο Combatives Group δε διδάσκουμε μόνο το «πώς» γίνεται μια τεχνική, αλλά ταυτόχρονα και το νομικό «γιατί» και το ακόμη πιο σημαντικό «γιατί όχι!».

Πιστεύουμε και διδάσκουμε ότι είναι πάντοτε προτιμότερο να προσπαθήσει κανείς να αποφύγει μία συμπλοκή. Θα κλιθεί να την αντιμετωπίσει μόνο όταν δεν έχει άλλη λύση. Οι λόγοι είναι οδυνηρά προφανείς και, δυστυχώς, ελάχιστοι υπεύθυνοι εκπαιδευτές του τομέα, σε παγκόσμια κλίμακα, τους θίγουν. Ο υπεύθυνος δάσκαλος διδάσκει τους μαθητές του ότι, σε μια κοινωνία με αυστηρούς νόμους για την προστασία του (οποιουδήποτε) πολίτη, η βίαιη δράση είναι άκρως παρακινδυνευμένη. Ότι δεν πρέπει να επιδιώκει να λύσει με βία το κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Γιατί;

Διότι μπορεί εύκολα το θύμα να θεωρηθεί θύτης και να υποστεί εκείνος νομική δίωξη με όλα τα προβλήματα που ακολουθούν σαν αποτέλεσμα της βίας που άσκησε.

Διότι τα προβλήματα που δημιουργούνται κατόπιν αυτού έχουν πολύ συχνά σοβαρές προσωπικές, οικογενειακές και οικονομικές συνέπειες, όπως για παράδειγμα τη φυλάκιση, την οποία κάθε άτομο, με την απαραίτητη κοινή λογική (και τον εξ’ ίσου απαραίτητο έλεγχο του εγωισμού του), θα προτιμούσε να αποφύγει.

Διότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η λύση της βίας θα είναι απαραίτητα η σωστή. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μπήκαν με φόρα και βγήκαν «κουρεμένοι».

Και τέλος, διότι η παροιμία λέει: «Όταν πας να βρεις τον εχθρό, καλά είναι πρωτίστως να σκάψεις δυο λάκκους.».

Έτσι, καθίσταται προφανές ότι:

  • Ο πρώτος στόχος μας είναι να φροντίσουμε ότι ο ασκητής θα κάνει ότι μπορεί να φθάνει σπίτι του σώος και ακέραιος κάθε μέρα.
  • Ο δεύτερος στόχος να μάθουμε τους ανθρώπους να σκέπτονται πριν αντιδράσουν και στη συνέχεια να τους μάθουμε να σκέπτονται σωστά!
  • Ο τρίτος στόχος είναι να ξεκινήσουμε τους μαθητές μας με ένα απλό, απτό και λογικό πρόγραμμα τεχνικών δεξιοτήτων που βασίζεται στην έννοια της «επιθετικής άμυνας». Αυτή είναι εγγενής στην «προληπτική» νοοτροπία της αυτοπροστασίας, σε αντίθεση με την έννοια της παθητικής «άμυνας».

Στο πλαίσιο αυτό πιστεύουμε ότι, όταν έχει γίνει οτιδήποτε είναι δυνατόν για την αποφυγή ή την αποκλιμάκωση πιθανών συγκρούσεων, όταν έχει αποτύχει η λογική και έχουμε φτάσει σε σημείο της μη επιστροφής, είναι σαφώς προτιμότερο να μην επιτρέψουμε στον επιτιθέμενο κανένα περιθώριο για να εκδηλώσει την επίθεσή του. Και μόνο αν στη συνέχεια αυτή εκδηλωθεί, θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Εναλλακτικά, ο στόχος μας είναι να τελειώσει η συμπλοκή πριν καν ξεκινήσει ή τουλάχιστον, πριν κερδίσει ο επιτιθέμενος το πλεονέκτημα. Με απλά λόγια, αντί να έχουμε μια «ανταλλαγή» της μορφής «εσύ-εγώ-εσύ-εγώ», προλαμβάνουμε κάθε ένδειξη επιθετικής ενέργειας και αντ’ αυτού έχουμε «εγώ-εγώ-εγώ-εγώ», μέχρι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να μπορέσουμε να διαφύγουμε.

Μοιράσου το:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

Civilian

Αυτοάμυνα για πολίτες
Για άνδρες και γυναίκες, χωρίς προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες και μαχητικά αθλήματα.
Περισσότερα

Street

Αυτοάμυνα δρόμου
Για την αντιμετώπιση της σύγχρονης αστικής βίας του δρόμου για επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες.
Περισσότερα

Advanced

Για προχωρημένους
Προηγμένη εκπαίδευση στο ιστορικό παρελθόν της μάχης σώμα με σώμα για άνδρες και γυναίκες.
Περισσότερα

Αυτοάμυνα για γυναίκες

Ποτέ ξανά θύμα!
Σεμινάρια και μαθήματα αυτοάμυνας σε τακτικές και τεχνικές, για την γυναίκα σε αστικό περιβάλλον.
Περισσότερα

ISM-BSM-ASM

Ταχύρυθμα Σεμινάρια Αυτοάμυνας Γυναικών
Μια σύντομη σειρά σεμιναρίων θεωρητικής και πρακτικής, ιδανικά για γυναίκες που έχουν να διαθέσουν περιορισμένο χρόνο.
Περισσότερα

Anti-bullying

Για παιδιά και έφηβους
Καταπολέμηση bullying σε σχολικό και μη περιβάλλον με τη καθοδήγηση παιδοψυχολόγου, αν χρειαστεί.
Περισσότερα

Professional

Για μελλοντικούς εκπαιδευτές
Το ανώτατο επίπεδο εκπαίδευσης της μάχης σώμα με σώμα. Προετοιμάζει τους μελλοντικούς εκπαιδευτές.
Περισσότερα

Intensive

Εντατική Εκπαίδευση
Ιδιαίτερα, εντατικά μαθήματα αυτοάμυνας. Πολύ γρήγορη εκμάθηση. Ατομικά ή σε μικρές ομάδες.
Περισσότερα

Combat fitness

Γρήγορη σκληραγώγηση
Γυμναστική τύπου Cross-training με κύκλους για ταχύτατη σκληραγώγηση σώματος και πνεύματος.
Περισσότερα

Kettlebell Fitness

Γυμναστική με Kettlebells
Γύμνασε όλο το σώμα σου με kettlebells. Ελάχιστος εξοπλισμός, online μαθήματα, γρήγορα αποτελέσματα, άριστη φυσική κατάσταση.
Περισσότερα

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.