• Ιδρυτές Combatives
    Οι Ιδρυτές του Combatives από τα πρώτα του βήματα, στις πιο βίαιες περιοχές του κόσμου

Eric Anthony Sykes

(1883 - 1945)
Eric Anthony Sykes
Eric Anthony Sykes Sykes και Fairbairn στις ΗΠΑ
Sykes: Τα πρώτα χρόνια Sykes/Fairbairn, το τέλος της φιλίας
Ο Sykes στην Σαγκάη Τα χρόνια της S.O.E.
Sykes και Fairbairn στον 2ο Π.Π. Sykes - Το τέλος

Eric Anthony SykesΟ Έρικ Άντονι Σάικς (Eric Αnthony Sykes) ήταν ένας από τους πραγματικούς πρωτοπόρους αυτού που σήμερα ονομάζουμε Combatives, δηλαδή αυτού που αποτελεί τη σύγχρονη μάχη σώμα-με-σώμα, είτε οπλισμένος είτε άοπλος. Παρ’ ότι οι γνώσεις και εμπειρία του στην ένοπλη μάχη καλύπτουν ολόκληρες δεκαετίες, το πραγματικό σημάδι στην ιστορία το άφησε στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από το 1942 μέχρι το 1945.

Όπως και με πολλούς από τους εκπαιδευτές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν γνωρίζουμε πολλά γι' αυτόν, το έργο του εν καιρώ πολέμου και την προσωπική του ζωή, τουλάχιστον όχι πέρα απ’ όσα έχουν αφεθεί να γίνουν γνωστά δημοσίως.

Η ζωή και τα χρόνια του Σάικς (Sykes) φαίνεται να αρχίζουν και να τελειώνουν καλυμμένα με ένα πέπλο μυστηρίου. Ελάχιστα πράγματα γνωρίζονται για αυτόν τον ξεχωριστό και κρύφιο άνθρωπο. Μερικά όμως γεγονότα είναι σίγουρα:

  • Είχε βαθιά γνώση και εξαιρετικά ανεπτυγμένες ικανότητες σε ότι αφορούσε τα πυροβόλα όπλα.
  • Ήταν συνεργάτης του W.E. Fairbairn (Φέρμπερν) στη Σαγκάη.
  • Ανέπτυξε και δοκίμασε μαζί με τον Φέρμπερν (Fairbairn) την μεθοδολογία και τεχνικές σε πραγματικές καταστάσεις αυτού που θα ονομαζόταν τελικά Combatives.
  • Πιστοποιείται ως συνεργάτης στη σχεδίαση του διάσημου μαχαιριού F/S Combat Knife.
  • Υπήρξε Εκπαιδευτής Ειδικών Δυνάμεων και Μυστικών Πρακτόρων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η κοινή λογική μας υπαγορεύει ότι κανένας από τους εκπαιδευτές στις διάφορες μυστικές βάσεις των συμμάχων ανά τον κόσμο στον Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά για να υπηρετήσει τους Συμμάχους στην ώρα της ανάγκης. Όλοι τους κλήθηκαν βάσει γνώσεις και εμπειρίας. Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι ότι οι υπηρεσίες τους δόθηκαν ελεύθερα, υπήρξαν πολύ χρήσιμες και τελικά, πολλοί από τους γενναίους εκπαιδευόμενους που πέρασαν από τα χέρια τους λαμβάνοντας γνώσεις και δεξιότητες από αυτούς τους ξεχωριστούς ανθρώπους, δήλωσαν ότι όφειλαν τη ζωή τους στις διδασκαλίες τους. Λέμε γενναίοι διότι το προσδόκιμο ζωής αυτών, ειδικά των πρακτόρων, ήταν μέσω όρο μόλις 6 εβδομάδες και, όλοι τους γνώριζαν τους κινδύνους…

Αν και λιγότερο γνωστός απ' ότι ο W.E. Fairbairn (Φέρμπερν – πιθανά λόγω της άκρως μυστικότητας της δράσης του και ότι αποβίωσε πολύ νωρίτερα - προς το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη), οι περιπέτειες του Σάικς (Sykes) κατά τη διάρκεια αυτής ταραχώδους περιόδου της ιστορίας δεν είναι λίγες και η άοπλη κατάρτιση του με τον Φέρμπερν (Fairbairn) του παρείχε την ευκαιρία να θέσει τις τεχνικές που δημιούργησε σε πραγματική χρήση στους δρόμους της Σαγκάη. Είχε αρχικά στενή συνεταιρική σχέση με τον Φέρμπερν (Fairbairn) καθώς ανέπτυσσαν από κοινού τα σημερινό Combatives (την άοπλη και ένοπλη μάχη σώμα-με-σώμα) μέχρι τα πρώτα χρόνια του πολέμου.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ