• Ιδρυτές Combatives
    Οι Ιδρυτές του Combatives από τα πρώτα του βήματα, στις πιο βίαιες περιοχές του κόσμου

Rex Applegate (1914 – 1998)

Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος και οι μυστικές αποστολές

Ο Ρεξ Άπλγκεϊτ (Rex Applegate) γεννήθηκε στο Όρεγκον, όπου ξεκίνησε το κυνήγι και τη σκοποβολή σε νεαρή ηλικία. Έμαθε σκοποβολή από το θείο του Γκας Περετ (Gus Peret), διάσημο σκοπευτή σε εκδηλώσεις και επαγγελματία κυνηγό. Αυτή η εμπειρία έπαιξε σημαντικό ρόλο σε ολόκληρη τη ζωή του. Το 1940 ο Άπλγκεϊτ (Applegate) αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και στη συνέχεια έλαβε αξίωμα στον αμερικανικό στρατό ως Ανθυποσμηναγός. Όμως τον απέκλεισαν από μάχιμο λόγω πάθησης στα πνευμόνια και αρχικά υπηρέτησε στην 209η Μονάδα Στρατιωτικής Αστυνομίας.

Rex Applegate

Rex Applegate, 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ο Αμερικανός ομόλογος του συνταγματάρχη William Fairbairn (Φέρμπερν), ο Ρεξ Άπλγκεϊτ (Rex Applegate) ήταν μια επιπλέον κινητήρια δύναμη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι λόγοι αρκετοί: το ιδιαίτερο τεχνικό υπόβαθρο του Applegate, η σωματική του διάπλαση και ο ατρόμητος χαρακτήρας του. Στον Συνταγματάρχη Άπλγκεϊτ (Applegate) δόθηκε η συγκεκριμένη εντολή από τον Μπιλ Ντόνοβαν, (“Wild” Bill Donovan - πατέρας των σύγχρονων αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών):

«να μάθει τα πάντα για την μάχη σώμα-με-σώμα»

Λόγω αυτού είναι υπεύθυνος για πολλές καινοτομίες σε όλους τους τομείς της μάχης σώμα-με-σώμα, τόσο την άοπλη όσο και την ένοπλη. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, είχε φοιτήσει υπό τον Φέρμπερν (Fairbairn) και τον Σάικς (Sykes) στη Σκοτία στο Λοχαϊλορτ (Lochailort Special Training Centre - S.T.C.) όταν δόθηκε στους δύο (Φέρμπερν και Σάικς) η εντολή κατάρτισης των βρετανικών και συμμαχικών στρατευμάτων. Η δουλειά του αργότερα στο «Στρατιωτικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Πληροφοριών» (M.I.T.C. - Military Intelligence Training Centre) που εφαπτόταν την «Περιοχή-Β'» (Area-B) είναι δικαίως θρυλικών διαστάσεων.

Rex Applegate: Kill or get killedΟ Άπλγκεϊτ (Applegate) ανέπτυσσε προγράμματα ένοπλης και άοπλης μάχης σώμα-με-σώμα για τον αμερικανικό στρατό, όταν προσελήφθη από τον Μπιλ Ντόνοβαν (Bill Donovan) του O.S.S. (πρόγονος της σημερινής C.I.A.) το 1941. Η πρόσληψή του έγινε ειδικά για να δημιουργήσει και να διοικήσει αυτό που ονομάστηκε «Σχολή κατασκόπων και δολοφόνων» (The School for Spies and Assassins) στην περιοχή η οποία είναι τώρα γνωστή ως Καμπ Ντέιβιντ (Camp David). Ο Ντόνοβαν (Donovan) είχε δώσει στον Άπλγκεϊτ (Applegate) την εντολή και την ευθύνη να αποκτήσει γνώσεις σε όλα τα είδη ένοπλης και άοπλης μαχητικής τέχνης, προκειμένου να δημιουργήσει μετέπειτα ένα βάναυσο και αποτελεσματικό σύστημα μάχης.

Επειδή ήταν ο συντονιστής της σώμα-με-σώμα μάχης για όλες τις μυστικές αποστολές, ο ρόλος του τον έφερε σε επαφή με άλλους δοκιμασμένους μαχητές και δασκάλους «πολεμικών τεχνών» της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου (δύο τέτοια παραδείγματα είναι ο Φιλανδός στρατιώτης που σκότωσε 21 Ρώσους με ένα μαχαίρι και ο David Stirling, ο ιδρυτής της βρετανικής S.A.S.).

Υπηρέτησε επίσης στην ομάδα προσωπικής σωματοφυλακής του Προέδρου Ρούσβελτ (Franklin D. Roosevelt) για ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του πολέμου, όταν αυτός φέρεται να είχε μυστικές συναντήσεις με τον Τσόρτσιλ.

Το 1943 έγραψε το πρώτο βιβλίο του “Kill or Get Killed”, ένα κλασικό εγχειρίδιο του δυτικού τρόπου μάχης σώμα-με-σώμα βασισμένο στην εκπαίδευση που έλαβε από τους Φέρμπερν (Fairbairn) και Σάικς (Sykes), που εξακολουθεί ακόμα να έχει ζήτηση. Μια ενημερωμένη επανέκδοση του “Kill or Get Killed” (1976) δόθηκε στη δημοσιότητα από το Σώμα των Πεζοναυτών των Η.Π.Α.

ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΘΛΗΣΗ

Combatives, η πολεμική τέχνη
Δεν διδάσκουμε άθληση, δεν κάνουμε αγώνες, δεν δίνουμε ζώνες. Διδάσκουμε επιβίωση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE

Youtube Channel
Πάνω από 180 βίντεο στο κανάλι του Combatives στο Youtube. Κάνετε την εγγραφή σας τώρα.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΩΝ

Πρόσβαση σε άρθρα με απόκρυψη

Εισάγετε τον κωδικό:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ