Η Μεθοδολογία του Combatives Group

Ο τρόπος με τον οποίο η εκπαίδευση γίνεται βίωμα, μέσω της επανάληψης.

Χιλιάδες επαναλήψεις υπό πίεση

Μοιράσου το:

Η επανάληψη είναι ανιαρή,  όλοι το γνωρίζουμε. Όπως και γνωρίζουμε ότι αποτελεί ίσως τη καλύτερη μέθοδος να μάθει κανείς κάτι καλά (βλέπετε αλλαγή ταχυτήτων στην οδήγηση). Είναι το δυσάρεστο και βαρετό της ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ που μας ενοχλεί.

«Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως.» Αρχαίο Ελληνικό Ρητό

Λίγο πολύ, όλοι όσοι ασχολούνται με την πολεμική τέχνη και την μαχητική άθληση, θα επαναλάβουν τις τεχνικές που οφείλουν να γνωρίζουν στο είδος της επιλογής τους. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Όμως, αν έχει κανείς εκατοντάδες τέτοιες τεχνικές και συνδυασμούς να μάθει, ο χρόνος που θα χρειαστεί να αφιερώσει θα είναι ανάλογος. Και αν χρειάζεται να επαναλάβει την έκαστη τεχνική και συνδυασμό μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φορές, όπως δείχνουν οι πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες ότι χρειάζεται να μαθευτούν καλά, τότε θα χρειαστούν ΠΟΛΛΑ χρόνια.

Μόνο οι πολύ ταγμένοι αντέχουν τέτοια διαδικασία. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως δεν διαθέτουν ούτε την όρεξη, ούτε τον χρόνο, ούτε τα χρήματα να κάνουν κάτι τέτοιο. Και μάλιστα η πλειοψηφία του πληθυσμού ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝ.

Όμως, ΟΛΟΙ ενδιαφέρονται για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ τους.

Στο Combatives Group έχουμε ανακαλύψει βάση διαδικασίας, ότι ο κόσμος μαθαίνει πολύ γρήγορα αν υπάρχει και «λίγο» τεχνητό στρες. Ειδικά όταν οι τρόποι αντιμετώπισης της απειλής είναι ενστικτώδεις.

Υπό συνθήκες ψυχοσωματικής πίεσης και σε συνδυασμό με απλές αρχές και τακτικές, οι τεχνικές μαθαίνονται πολύ ταχύτερα και εμφυσούν μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Το σταδιακά αυξανόμενο στρες αναγκάζει όλο και πιο λιτές πρακτικές που ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΕΖΕΣ, αλλά επιφέρουν ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα. Δεν υπάρχει χρόνος για να μπερδεύεται κανείς με σύνθετες ή έντεχνες τεχνικές και θεωρίες. Όλα μειώνονται στα ΒΑΣΙΚΑ στοιχεία. Αυτά που ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ.

Μοιράσου το: