Οι θέσεις μας

Μοιράσου το:

Ωριμότητα και Ευθύνη

Η θέση αποτελεί μια δήλωση ή μια θεωρία που προτείνεται ως προϋπόθεση για να διατηρηθεί ή να αποδειχθεί. Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιείται αυτό πρέπει να ακολουθεί την δομημένη πανεπιστημιακή μέθοδο. Δεν αρκεί η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, πρέπει να έχει και ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για να έχει ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ.

Combatives Group και Ρεαλιστική Αυτοάμυνα

Η κοινότητα του Combatives Group ασχολείται με τα θέματα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, της ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και της ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ με αυτή τη σειρά κλιμάκωσης.

Δεν ασχολούμαστε ΚΑΘΟΛΟΥ με τις πολεμικές τέχνες όπως τις αντιλαμβάνεται το ευρύ κοινό.

Γνωρίζουμε ότι η πράξη της αυτοάμυνας για την προστασία της υγείας και της ζωής μας σε ευρύτερες πτυχές, μοιάζει πολύ με την τέχνη του πολέμου (war craft) αλλά με ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Το Σύστημα Αυτοάμυνας μας δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό. Επίσης, ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΡΙΖΙΚΑ από όσα προωθούνται ως πολεμική τέχνη (martial arts) και με την μαχητική άθληση (combat sports), διότι και τα δύο ασκούνται με ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ και ΜΟΡΦΗ και υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η «στείρα» αθλητική προσέγγιση και οι περιορισμοί της ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ για τις καταστάσεις του «δρόμου» όπου είναι αναγκαία μια ΠΟΛΥ ΕΥΡΥΤΕΡΗ προσέγγιση Ρεαλιστικής Αυτοάμυνας με ότι αυτή συνεπάγεται. Στην πραγματικότητα, οι σύλλογοι ασχολούνται με το μικρότερο μέρος του ευρύτερου θέματος. Αυτό των τεχνικών που συνολικά αποτελεί ίσως το 5% του ευρύτερου πεδίου της σύγκρουσης και της συμπλοκής.

Αντιθέτως, η κοινότητά μας καταπιάνεται επιπλέον με το υπόλοιπο 95% του πεδίου της βίας, καλύπτοντας και το ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ της χώρας περί αυτοάμυνας και την ΠΡΟΛΗΨΗ και τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της βίας. Και αυτά, πριν καν ασχοληθούμε με τις τεχνικές. Θεωρούμε ότι όσο περισσότερο ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ορθά τον πολίτη και κατόπιν διδάσκοντάς του ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ που μπορεί να εφαρμόσει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, τόσο περισσότερο τον ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ.

Ποίος ο λόγος να φτάσει στη βία αν μπορεί να την αποφύγει τελείως;

Οι όσες ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ διδάσκουμε, ταιριάζουν σε ευρύ φάσμα ηλικιών, σωματότυπων και φυσικής κατάστασης, δίνοντάς στον καθένα τα ΕΦΟΔΙΑ να προστατευτεί καλλίτερα στο πλαίσια των ικανοτήτων του.

Self Defense Seminar 2018 #03

Δεν ασπαζόμαστε ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ και ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ για διδαχή σε πολίτες που ίσως αντιμετωπίσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. Ειδικά εφόσον δεν είναι φτιαγμένες για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥ. Προτείνουμε ΜΟΝΟ τακτικές και τεχνικές που έχουν ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ από ανθρώπους σε καταστάσεις δρόμου ή πολέμου όπου απειλήθηκε η υγεία και ζωή τους και βγήκαν ζωντανοί.

Women Can Fight Back #02

Combatives Group και όπλα

Δεν διδάσκουμε ούτε ενθαρρύνουμε την χρήση παράνομων όπλων, παρά μόνο όσων είναι άμεσα διαθέσιμα στο άμεσο περιβάλλον (πρόσφορα όπλα) και δεν θεωρούνται όπλα. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην τάση αθλητικών συλλόγων και των προπονητών τους να διδάσκουν δήθεν τακτικές και τεχνικές όπλων (μαχαίρια, τσεκούρια, μαστίγια, μπαλτάδες, κουτάλες, κ.α.) σε αθλητές μέλη του συλλόγου τους. Η πρακτική αυτή είναι κατά την άποψή μας ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ, ΦΑΙΔΡΗ και ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. Ο λόγος για αυτό, πέρα από το γεγονός ότι δεν είναι η θέση ενός αθλητικού συλλόγου να διδάσκει τέτοια, είναι ότι οι προπονητές αυτοί ποτέ δεν έχουν αντιμετωπίσει ποικιλία τέτοιων επιθέσεων ώστε να δοκιμάσουν όσα διδάσκουν.

Κι’ αν όντως ισχυρίζονται ότι έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες επιθέσεις, γιατί δεν έμαθαν οι αρχές για αυτές;

Combatives – Umbrella Practice #01

Combatives Group και Ευθύνη

Σε καμία περίπτωση δεν «δίνουμε» τεχνικές στους συνασκούμενούς μας. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να τους ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό υπό συνθήκες ακραίας πίεσης. Θεωρούμε ότι είναι του καθενός μας η προσωπική ευθύνη η σωστή εκπαίδευση και, κατά συνέπεια, η ασφάλεια του συνασκούμενου μας.

Θεωρούμε ότι αν κάποιος ασκούμενος πάθει κακό σε πραγματική επίθεση, είναι επειδή ΕΜΕΙΣ δεν τον πιέσαμε στα όρια του δοκιμάζοντας τις ικανότητές του. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ!

Στην προσπάθεια επίτευξης αυτών, ο κάθε ασκούμενος είναι υπεύθυνος να δοκιμάσει τον συνασκούμενό του σε σημείο εξάντλησης για να σιγουρευτεί ότι μπορεί να ανταπεξέλθει κατά μεγάλο ποσοστό σε πραγματικές συνθήκες.

Combatives – Off the Wall #07

Combatives Group και Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ μας είναι η υποστήριξη της ζωής, της αξιοπρέπειας και της σωματικής ακεραιότητας των μελών μας. Αυτά αποτελούν νομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου σε κάθε πολιτισμένη χώρα. Ωστόσο, μπορούν να εγγυηθούν μόνο από τον ίδιο τον πολίτη και την ενεργή συμμετοχή του σε αυτή τη προσπάθεια. Δεν είναι λογικό να απαιτεί ο κάθε πολίτης από τη πολιτεία να του παρέχει προσωπική προστασία. Αυτό είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ. Στη κοινότητά μας θεωρούμε ότι προς την επιτυχή έκβαση αυτού του σκοπού, πρέπει να παρέχονται και τα ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΦΟΔΙΑ. Ένα μερίδιο από αυτά καλύπτεται από τους εκπαιδευτές της κοινότητάς μας με την μορφή της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης αυτοάμυνας που παρέχουν.

Combatives Group και Στόχος

ΣΤΟΧΟΣ μας είναι η θωράκιση του Έλληνα πολίτη με ΓΝΩΣΕΙΣ και ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ που τον προστατεύουν ενάντια στη απειλή και βία κάθε μορφής.

Αναφέρουμε συγκεκριμένα τον Έλληνα πολίτη, διότι ζούμε στην Ελλάδα και είναι υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη να προστατεύει τον εαυτό του, την οικογένειά του και την πατρίδα του από κάθε απειλή, όπως άλλωστε είναι η υποχρέωση του κάθε πολίτη της κάθε χώρας. Την ΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ παρέχουμε σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να προσφέρει αυτά τα αγαθά στην οικογένειά του, τη χώρα και τη κοινότητα που ζει ειρηνικά.

Combatives Group και Μέθοδος

Η ΜΕΘΟΔΟΣ που εφαρμόζουμε για την επίτευξη του σκοπού και στόχου μας είναι η Αυτοάμυνα Βασισμένη στην Πραγματικότητα, αλλιώς Ρεαλιστική Αυτοάμυνα. Μια μεθοδολογία που επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση πραγματικών συνθηκών απειλής και βίας που αντιμετωπίζουν πολίτες καθημερινά. Χαρακτηριστικό αυτής της μεθόδου εκπαίδευσης είναι οι ρεαλιστικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται μέσω Ρόλων, Προσομοιώσεων και Σεναρίων που καλείται ο ασκούμενος να αντιμετωπίσει με ασφαλή και νομικά θεμιτή έκβαση. Το μεγαλύτερο μέρος των ρεαλιστικών επιθέσεων που πραγματοποιούμε, έχει να κάνει με την ΠΡΟΛΗΨΗ και την ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ από εν δυνάμει κινδύνους, όχι μόνο την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Αυτή αποτελεί το ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ τμήμα του ευρύτερου θέματος.

Role Play in Self Defence #02

Combatives Group και Εκπαίδευση

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του συνόλου του Combatives Group γίνεται υπό συνθήκες ρεαλιστικής ψυχοσωματικής πίεσης όπου οι ασκούμενοι, άνδρες και γυναίκες, υποβάλλονται σε σκληρές δοκιμασίες. Σκοπός είναι να σιγουρευτούμε ότι ο κάθε ασκούμενος μας μπορεί να αντεπεξέλθει στη πραγματικότητα του δρόμου από κάθε είδους «βρώμικης» τακτικής και τεχνικής. Η ΒΩΜΟΛΟΧΙΑ, η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, η ΤΡΑΧΥΤΗΤΑ και η ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ που πιθανά να αντιμετωπίσει ο καθένας σε πραγματικές συνθήκες δρόμου, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εκπαίδευσης μας.

Combatives – Eddie vs Everyone #10

Άλλος λόγος που πραγματοποιείται με αυτόν τον τρόπο η εκπαίδευση, είναι για να ΑΠΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ο ασκούμενος στις αρνητικές επιπτώσεις αυτών των πράξεων. Με αυτή τη ρεαλιστική εκπαίδευση μαθαίνουν να παρακολουθούν τι ΚΑΝΕΙ ο επιτιθέμενος και όχι τι ΛΕΕΙ.

Κανένας αθλητικός σύλλογος δεν τα καλύπτει αυτά, ούτε εκπαιδεύει τα μέλη του εκτενώς στην αποτελεσματική εφαρμογή τους. Είναι φυσιολογικό, έχουν άλλο σκοπό.

Applied Techniques – Εφαρμοσμένες τεχνικές #19

Το γενικότερο πλαίσιο της ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ και ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ εκπαιδευτικής μεθοδολογίας μας, ακολουθεί αυτή της πανεπιστημιακής μόρφωσης. Και πέρα από την περισυλλογή πληροφοριών και την μελέτη τους, συμπεριλαμβάνει:

  • Κατεύθυνση
  • Αλληλεπίδραση
  • Ανάλυση
  • Έρευνα

Αυτά αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της μόρφωσης γενικότερα και όχι οι γνώμες.

Combatives Group και Αποτελέσματα

Τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που αναζητούμε ως κοινότητα είναι η αλλαγή και ενίσχυση της ψυχοσύνθεσης του ασκούμενου μας και, η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του να ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ σε απροσδόκητη επίθεση ωμής βίας με ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ και ΣΙΓΟΥΡΙΑ εντός των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτά δεν είναι δυνατά για το μεγαλύτερο μερίδιο του πληθυσμού, διότι δεν έχει αναζητήσει εκπαίδευση επί τούτου στο πώς να ανταπεξέλθει σε τέτοιες καταστάσεις.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ΑΓΝΟΟΥΝ το θέμα της βίας ή ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι δεν θα γίνουν ποτέ θύμα τέτοιας περίπτωσης. Άλλοι ΕΥΧΟΝΤΑΙ και ΕΛΠΙΖΟΥΝ να μην γίνουν θύματα αλλά ταυτόχρονα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ για αυτό.

Το αποτέλεσμα είναι να μην λαμβάνουν τα μέτρα τους. Χρειάζεται προσωπική βούληση να ξεκινήσει αυτή η ενέργεια και, συγκεκριμένη εκπαίδευση σε κάθε τομέα στο γενικότερο θέμα της βίας.

Women Can Fight Back #01

Μοιράσου το:

Τα πλέον δημοφιλή άρθρα

Πώς να Αποφύγεις τον Βιασμό
Βιασμός

Αποφυγή βιασμού: Βασικές οδηγίες ασφάλειας

Πότε πρέπει να έχεις το νου σου; Πρέπει να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου; Πότε πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή; Πότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για διαφυγή ή αυτοάμυνα; Πότε είσαι πιο ευάλωτη;

Πόσο Combative είσαι;

Χρειάζεται να είναι κανείς ψηλός και δυνατός ή μήπως χρειάζεται πολλές τεχνικές για να είναι Combative; Τι σημαίνει ο όρος “Combative” και τι ο όρος “Combatives” Ποιά η διαφορά και γιατί χρειάζεται να την γνωρίζουμε. Εδώ θα δώσουμε σαφείς απαντήσεις στους όρους και έννοιες που συνδέονται με αυτό.

Τα κίνητρα εφαρμογής bullying
Bullying

Τα κίνητρα εφαρμογής bullying

Ποιά είναι τα κίνητρα εφαρμογής του Bullying; Είναι το άτομο που το πράττει προβληματικό; Μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι για αυτή τη συμπεριφορά;

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.