Η λύση στη βία

Η βία υπήρχε πάντα και πάντα θα υπάρχει. Κανείς δεν επιθυμεί να γίνει θύμα της. Παρά ταύτα, στο σύνολο των πολιτών μιας χώρας, λίγοι συγκριτικά είναι αυτοί οι οποίοι λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για να προστατευτούν. Τα μέτρα της πολιτείας παραμένουν ελλιπή γιατί δεν μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα παντού.

Το μέτρο που η κοινή λογική υποδεικνύει και ο εγωισμός απεχθάνεται.

Όσα χρειάζεται κανείς να ξέρει για να μη φθάσει στην αυτοάμυνα.

Όσα μπορεί να κάνει κανείς, για να μη γίνει άλλο ένα θύμα στατιστικής.

Δεν είναι αυτή που νομίζετε...

Μοιράσου το:

Όλοι ΜΠΟΡΟΥΝ, αρκεί να το ΘΕΛΟΥΝ

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι για τον εαυτό τους, εμείς επιμένουμε ότι ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ να μάθουν και να κάνουν όσα διδάσκουμε, αρκεί να το θέλουν.

Στο Combatives Group προσφέρουμε την λύση για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εμπειρίας και σωματότυπου. Με πολύ ενημέρωση και απτές εφαρμογές, σε ελάχιστα μαθήματα θα δείτε την διαφορά.

Όσο σκληρό και αν ακούγεται, η απάντησή μας στα ελλιπή μέτρα προστασίας κατά της βίας είναι πως:

Ένας άνθρωπος που κλαίγεται για όσα του συνέβησαν χωρίς πρωτίστως να έχει λάβει μέτρα να ΚΑΝΕΙ κάτι για αυτό, δεν έχει δικαίωμα να κλαίγεται.

Οι δυνάμεις των αρχών δεν επαρκούν να βρίσκονται πάντα παρόν και παντού. Είναι προφανές ότι την άμεση ευθύνη για την δική μας ασφάλεια και της οικογένειάς μας πρέπει να την αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι.

Αλλά πώς;

Με τόσα που ισχυρίζονται οι διάφοροι, ποιοί είναι εκείνοι που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά;

Τι είναι στη πραγματικότητα αυτό που θα μας εξασφαλίσει ότι θα είμαστε ασφαλείς;

Δύσκολα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν υπεύθυνα.

Η λύση που προτείνουμε στο Combatives Group είναι ΠΡΩΤΑ η ΠΡΟΛΗΨΗ μέσω ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ και, σε ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ, η ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ για να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επιτύχουμε την ΔΙΑΦΥΓΗ μας ή και την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Το Combatives Group πάντα ξεκινάει με τρόπους που ελλοχεύουν τον λιγότερο δυνατό κίνδυνο. Μόνο όταν είναι αδύνατον να αποφευχθεί αυτό, μπαίνουν οι ασκούμενοι της κοινότητάς μας στη διαδικασία να κινδυνεύουν μέσω καταστολής.

Κατά την γνώμη μας, αυτή η μετρημένη προσέγγιση αποτελεί ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ και, μια ΩΡΙΜΗ και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ στη βία γενικότερα.

Δεν θεωρούμε ότι όλοι πρέπει σώνει και καλά να μάθουν να χτυπιούνται κινδυνεύοντας στους δρόμους αν μπορούν να το ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ. Ούτε χρειάζεται να γίνουν μάστερ των πολεμικών τεχνών για να σωθούν αν ω μη γένοιτο χρειαστεί.

Λίγες και σίγουρες τακτικές και τεχνικές, καλά δουλεμένες και εκτελεσμένες με περίσσια επιθετικότητα, αρκούν συνήθως για να δημιουργηθούν οι συνθήκες διαφυγής.

Αυτή αποτελεί την κυριότερη στρατηγική μας. Δεν βλέπουμε τον λόγο να κινδυνεύουμε σωματικά και νομικά προσθέτοντας χρόνο στη συμπλοκή εφόσον δεν χρειάζεται. Σκοπός μας είναι να καταφέρουμε τον κυριότερο στόχο της κοινότητάς μας.

Να φθάσουμε σπίτι μας υγιείς και άθικτοι.

Το σύνηθες πρόβλημα όμως, είναι η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ του μέσου ανθρώπου, ότι χρειάζεται να γίνει ειδικός στις πολεμικές τέχνες, επενδύοντας πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε απειλές και κινδύνους.

Ο ανενημέρωτος κόσμος στρέφεται σε αυτά που λανθασμένα θαρρεί πως θα τον βοηθήσουν, τη πεπατημένη. Υπάρχει πλήθος από «Πολεμικές Τέχνες» που διδάσκονται σε Αθλητικούς Συλλόγους Πολεμικών Τεχνών και Μαχητικών Αθλημάτων που προσφέρουν πάσης φύσεως συστήματα. Αμερικάνικα, Ιαπωνικά, Κινεζικά, Κορεάτικα, νέο-γεννημένα Ελληνικά, Φιλιππινέζικα, κλπ. και όλοι υποστηρίζουν πως είναι οι κατάλληλοι και οι πιο ειδικοί.

Όμως, αναρωτιέται κανείς αντικειμενικά:

  • Πόσες φορές χρειάστηκε στη ζωή του κανείς να ασκήσει βία στο δρόμο;
  • Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να προστατευτεί κανείς εκτός από τη βία;
  • Πόσο πραγματικά μπορεί να κινδυνεύει ένας άνθρωπος από τη βία;

Στην όποια πολεμική τέχνη που ασκεί ή πρόκειται να ασκήσει:

  • Πόσα χρόνια εκπαίδευσης χρειάζεται να γίνει κανείς αποτελεσματικός;
  • Τι σωματικές ικανότητες απαιτεί για να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά;
  • Σε ποιά πρόσφατη κατάσταση ακραίας βίας έχουν δοκιμαστεί οι τεχνικές που έμαθε με επιτυχία;

Και αν όντως κινδυνεύει και χρειαστεί να ασκήσει βία:

  • Που ακριβώς θα του χρησιμεύσει η ευγενή άμιλλα που προωθεί ο αθλητισμός;
  • Θα είναι ο ίδιος όντως δοκιμασμένος και έτοιμος για ακραία, αχαλίνωτη βία;
  • Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει με την αθλητική προσέγγιση που έχει μάθει;

Δύσκολες ερωτήσεις που καλείται κανείς να απαντήσει χωρίς πάθη και αυταπάτες. Ερωτήσεις που αφορούν στους νόμους του κράτους, στου καθένα τις σωματικές ικανότητες, στις πραγματικές του ανάγκες, στην ψυχοσύνθεσή του και πολλά άλλα.

Και γιατί να θέσει κανείς αυτές τις ερωτήσεις στον εαυτό του;

Η απάντηση είναι προφανές!

Αν δεν τις κάνει, γίνεται θύμα του άστοχου και αναποτελεσματικού! Σαν αποτέλεσμα έχουμε μαθητές διάφορων «πολεμικών τεχνών» και μαχητικών αθλημάτων που ζουν στην κοροϊδία και την αυταπάτη, κινδυνεύοντας θανάσιμα, νομίζοντας ότι ξέρουν πώς να αυτο-προστατευτούν και να αμυνθούν, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που ασκούν είναι εξευγενισμένος αθλητισμός.

«Άλλο ο μαχητικός αθλητισμός, άλλο ο δρόμος.» – Ζακ Καπανταϊδάκης

Tι Προσφέρει το Combatives Group

Η κοινότητά του Combatives Group σας προσφέρει ένα πλήρες σύστημα δοκιμασμένο με μεγάλη επιτυχία από επαγγελματίες και μη, σε πραγματικές συνθήκες καταστολής βίας αστικού και πολεμικού περιβάλλοντος. Δημιουργήθηκε αρχικά για αστυνομική χρήση και αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο σε έναν σύγχρονο παγκόσμιο πόλεμο. Το σύστημα αυτό καλύπτει θέματα Ασφάλειας, Αυτοπροστασίας και τελικά Αυτοάμυνας στην περίπτωση που χρειαστεί, για όλη την οικογένεια. Δημιουργήθηκε για άνδρες και γυναίκες με σκοπό την διατήρηση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής τους, με τελικό στόχο την ΑΣΦΑΛΕΙΑ τους ή και την ΑΜΕΣΗ κατατρόπωση και εξουδετέρωση του κάθε επιτιθέμενου.

Μοιράσου το:

Τα πλέον δημοφιλή άρθρα

Πώς να Αποφύγεις τον Βιασμό
Βιασμός

Αποφυγή βιασμού: Βασικές οδηγίες ασφάλειας

Πότε πρέπει να έχεις το νου σου; Πρέπει να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου; Πότε πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη προσοχή; Πότε πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για διαφυγή ή αυτοάμυνα; Πότε είσαι πιο ευάλωτη;

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού
Βιασμός

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού

Ακόμη πιστεύεις ότι ο αθλητικός σύλλογος της γειτονιάς μπορεί να σε βοηθήσει; ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Το τραγικό ειδικά με τον βιασμό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να λάβουν τα μέτρα τους για τη δική τους προστασία, αδιαφορούν.