Συμβαλλόμενοι Εκπαιδευτές Combatives στον Β’ Π.Π.

Οι Fairbairn και Sykes αναγνωρίζονται ως οι κύριοιδημιουργοί του Combatives. Υπήρξαν, όμως, και άλλοι, πολύ ενδιαφέροντες «χαρακτήρες», με ιδιαίτερες γνώσεις και  ικανότητες. Αυτές εκμεταλλεύτηκαν στις μυστικές σχολές των οποίων  υπεύθυνοι ήταν οι Fairbairn και Sykes.

Dermot Michael o’Neill

Ποιος ήταν ο Dermot Michael o’Neill; Ποιό είναι το ιστορικό του; Τι έκανε στον Β’ Π.Π.; Ποιους και που εκπαίδευε κατά την διάρκεια του πολέμου; Τι ήταν διαφορετικό στην δική του εκπαiδευτική προσέγγιση;

Bert Levy

Ποιος ήταν ο Bert Levy; Ποιό είναι το ιστορικό του; Που εκπαιδεύτηκε και που έλαβε μέρος σε μάχες; Ποιους και που εκπαίδευε κατά την διάρκεια του πολέμου; Πως ήταν διαφορετική η δική του εκπαίδευση; Τι έκανε στον Β’ Π.Π.;

Leonard Hector Grant-Taylor

Ποιος ήταν ο Leonard Hector Grant-Taylor; Ποιό είναι το ιστορικό του; Τι έκανε στον Β’ Π.Π.; Ποιους και που εκπαίδευε κατά την διάρκεια του πολέμου; Τι ήταν διαφορετικό στην δική του εκπαίδευση;

George de Relwyskow

Ποιος ήταν ο George de Relwyskow; Ποιό είναι το ιστορικό του; Τι έκανε στον Β’ Π.Π.; Ποιους και που εκπαίδευε κατά την διάρκεια του πολέμου; Τι ήταν διαφορετικό στην δική του εκπαίδευση;

Court Harry

Ποιος ήταν ο Χάρρυ Κόρτ; Ποιό είναι το ιστορικό του; Τι έκανε στον Β’ Π.Π.; Ποιους και που εκπαίδευε κατά την διάρκεια του πολέμου; Τι ήταν διαφορετικό στην δική του εκπαίδευση;

Bissel (Sonny) Stanley

Ποιος ήταν ο Σταν Μπίσσελ; Ποιό είναι το ιστορικό του; Τι έκανε στον Β’ Π.Π.; Ποιους και που εκπαίδευε κατά την διάρκεια του πολέμου; Τι ήταν διαφορετικό στην δική του εκπαίδευση;

Φέρμπερν (Fairbairn), Σάικς (Sykes), Απελγκεϊτ (Applegate) και Αντεργουντ (Underwood) είναι τα πιο γνωστά ονόματα που συνδέονται με την κατάρτιση ειδικών δυνάμεων και μυστικών πρακτόρων κατά τη διάρκεια και στην περίπτωση του Fairbairn και o’Neill, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ποιοι άλλοι έκαναν εκπαίδευση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις συμμαχικές δυνάμεις είχαν τεθεί από τους Φέρμπερν (Fairbairn) και Σάικς (Sykes) για τη διάρκεια του πολέμου, αλλά η επιρροή του προγράμματος είχε επίδραση στην πλειοψηφία της κατάρτισης μάχης σώμα-με-σώμα (Close Combat) σε όλο τον δυτικό κόσμο. Αυτές οι ισχυρές επιρροές μπορούν να ειδωθούν μέχρι σήμερα.

Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν μπορούμε να παραλείψουμε τις άλλες λιγότερο γνωστές, αλλά πολύ σημαντικές προσωπικότητες, όλοι συντελεστές της προσπάθειας ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα.

 • Bissel Stan (Μπίσσελ Στάν – Σανυ)
 • Court Harry (Κόρτ Χάρρι)
 • De Relwyskow George (Ντε Ρέλβισκοβ Τζόρτζ)
 • o’Neill Dermot Michael (ο’Νιλ Ντέρμοτ Μαϊκελ)
 • Grant Leonard (Γκράντ Λέοναρντ)
 • Levy Bert (Λεβί Μπέρτ – Γιάνκ)
 • Pilkington Bill (Πίλκινγκτον Μπίλ – Ερευνάται περαιτέρω)

Μοιράσου το:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

 • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
 • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
 • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
 • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.