Αυτοπροστασία

Φυσικό δικαίωμα και βασικη ανθρώπινη υποχρέωση

Η αυτοπροστασία είναι το φυσικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να προστατεύει τον εαυτό του και τους οικείους του. Ο καθένας μας μπορεί και πρέπει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την υγεία του και την σωματική του ακεραιότητα.

Άρθρα Αυτοπροστασίας

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Η σημασία της αυτοπροστασίας

Είναι τόσο σοβαρή η σημασία της αυτοπροστασίας που μας εμφυτεύεται αρχικά από την φύση και στη συνέχεια, από τις διάφορες βρεφικές και παιδικές εμπειρίες μας μέχρι και τα γεράματα.

protection of the mother superhero

Αυτοπροστασία στο σπίτι

Το σπίτι μου το κάστρο μου! Αυτοπροστασία στο σπίτι και του ίδιου του σπιτιού, είναι συνήθως το επόμενο πράγμα που σκεφτόμαστε μετά τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Τι γίνετε όμως αν καταλήξει να είναι ένοπλη αυτοάμυνα;

Επιλογή Θύματος

Επιλογή Θύματος

Μάθε πώς οι θηρευτές επιλέγουν τα θύματά τους και τί μπορείς να κάνεις για να μην γίνεις ποτέ θύμα.

Τί είναι Αυτοπροστασία και ποιά τα αποτελέσματα

Μοιράσου το:

Το επόμενο επίπεδο επίγνωσης του περιβάλλοντος και μιας κατάστασης είναι η αυτοπροστασία. Στο Combatives Group θεωρούμε ότι η αυτοπροστασία είναι όσα κάνουμε για να ΜΗ ΒΡΕΘΟΥΜΕ σε θέση που απαιτεί αυτοάμυνα. Είναι η κατάσταση κατά την οποία αναλαμβάνουμε ενεργά την ευθύνη προσωπικής ασφάλειας.

Αυτοπροστασία: Μάθε να προστατεύεις τον εαυτό σου ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Από τότε που το Combatives Group θέσπισε τον όρο «αυτοπροστασία» τον έχουν «υιοθετήσει» πολλοί στον ευρύτερο χώρο των πολεμικών τεχνών στην Ελλάδα. Το πρόβλημα όμως, είναι ότι το έκαναν χωρίς  να ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ούτε να ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΝ σε αυτό το τεράστιο θέμα. Η Αυτοπροστασία δεν είναι μόνο τεχνικές αλλά και νοοτροπία που διδάσκονται λεπτομερώς στη κοινότητά μας.

Στη κοινότητά μας κάνουμε, μέχρι στιγμής, 8 διαφορετικές ενημερωτικές ομιλίες και μαθήματα πάνω στο θέμα, διότι σκοπός μας δεν είναι να εμπλακούμε σε βίαιες καταστάσεις αλλά να τις προλαβαίνουμε.

Ουσιαστικά, το Θεωρητικό Υπόβαθρο του Combatives Group αποτελείται από Πρωτόκολλα Ενεργειών (λεκτικών και μη) για την διαχείριση της αστικής βίας. Στο  επίκεντρο αυτής της φιλοσοφίας διαχείρισης της βίας είναι η ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, η ΑΠΟΦΥΓΗ και η ΑΠΟΔΡΑΣΗ από τον κίνδυνο, ώστε το άτομο να παραμένει σώο και αβλαβές!

Τα θέματα, οι έννοιες και οι πρακτικές της «Ασφάλειας», «Αυτοπροστασίας», των «Πρωτόκολλων» και πολλών άλλων, αποτελούν ακρογωνιαίοι λίθοι και, είναι ζωτικής σημασίας στο Σύστημα Αυτοάμυνας Combatives Group. Εκπαιδεύουμε τους ασκούμενούς μας συστηματικά σε αυτά και έχουμε διαπιστώσει ότι είμαστε η μόνη κοινότητα που το κάνει.

Αυτές οι ενέργειες και άλλες, αποτελούν μηχανισμοί που βοηθούν τον κάθε άνθρωπο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά καταστάσεις βίας που στρέφονται κατά του ιδίου η/και της οικογενείας και των οικείων του. Και, το κάνει με τρόπο χωρίς να κινδυνεύει περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται.

Στο σημείο αυτό ειδικά, το σύστημα Combatives που διδάσκεται στους ασκούμενους της κοινότητάς μας, αποτελεί μια ώριμη, ρεαλιστική και αποτελεσματική απάντηση στη βία.

Μοιράσου το:

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με την αποστολή της φόρμας συμμετοχής στο σεμινάριο, δηλώνω ότι συμφωνώ με τους όρους και τις προϋποθέσεις που παρατίθενται εδώ:

  • Οι αιτήσεις συμμετοχής θα κλείσουν 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.
  • Υποχρεωτικός εξοπλισμός: Σαγιονάρες, Πετσέτα προσώπου
  • Προαιρετικός εξοπλισμός: Κάσκα, Μασέλα, Σπασουάρ.
  • Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι οικονομικά εντάξει πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Παρέχονται τραπεζικός λογαριασμός και PayPal, μέσω email. Απόδειξη λαμβάνεται ηλεκτρονικά. Εδώ αναγράφονται οι τρόποι πληρωμής.
  • Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής.

Πληρωμή σεμιναρίου:

Οι πληρωμές συμμετοχής θα καταβάλλονται τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου στη γραμματεία ή μέσω Paypal μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (πληρωμή σεμιναρίου), στη διοργανώτρια εταιρεία Ανθρώπινη Ανάπτυξη ΑΜΚΕ – Human Development NPO. Μη πληρωμένες αιτήσεις θα θεωρηθούν άκυρες.

Η απόδειξη πληρωμής θα σταλεί ηλεκτρονικά στο δηλωμένο e-mail μετά το πέρας του σεμιναρίου. Πλήρης επιστροφή του καταβληθέντος ποσού γίνεται για ακυρώσεις συμμετοχής τουλάχιστον 24 ώρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά με σχετικό email ή τηλεφωνικά.

ΟΡΟΙ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η ακύρωση πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της Φόρμας Ακύρωσης Συμμετοχής. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 210.80.47.244, εγκαίρως. Θυμηθείτε ότι η γραμματεία λειτουργεί καθημερινές, από τις 10:00 έως τις 16:00.