Για ποιούς είναι κατάλληλο το Combatives;

Τακτικές και τεχνικές για πραγματικές συνθήκες βίας, σύμφωνα πάντα με τον νόμο, για την προστασία του εαυτού και της οικογένειας.

Χωρίς περιττά ή περίτεχνα. Αποτελεσματική προστασία για την αστική βία. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση πολεμικών τεχνών.

Απλές εφαρμογές ασφάλειας, αυτοπροστασίας και αυτοάμυνας με εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά για παιδιά σχολικής ηλικίας.

Το Combatives είναι κατάλληλο για όλους

Μοιράσου το:

Για Άνδρες και Γυναίκες, πολίτες και επαγγελματίες που νιώθουν ότι έχουν την ανάγκη να βελτιώσουν τις πιθανότητες επιβίωσης τους από απειλή και κίνδυνο. Οι εκπαιδευτές της κοινότητάς μας γνωρίζουν καλά ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο ικανοί σε όλα. Τα προγράμματα που προσφέρουμε επιτρέπουν στον καθένα την δυνατότητα να αντιμετωπίσει την βία στο δικό τους επίπεδο δυνατοτήτων.

Με ειδικά τροποποιημένο πρόγραμμα Anti-bullying, το Σύστημα Combatives Group είναι κατάλληλο ακόμη και για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σχολείο. Είναι συνετή επιλογή για γονείς που θέλουν να προλάβουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Μοιράσου το:

Αυτοπροστασία και Αυτοάμυνα

Για όλους τους πολίτες

Κατά την γνώμη μας, στο Combatives Group, δεν είναι αναγκαίο όλοι οι πολίτες να επενδύσουν χρόνο στην εκμάθηση της Αυτοάμυνας αν είναι σίγουροι ότι δεν το χρειάζονται. Θεωρούμε, όμως, ότι είναι απολύτως απαραίτητο να ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ τουλάχιστον σε θέματα και μεθόδους Αυτοπροστασίας.

Ο λόγος για αυτό;

Σε κάθε άλλη περίπτωση, όλοι οι άνθρωποι είναι εν δυνάμει υποψήφια θύματα, συνήθως, χωρίς καν να το γνωρίζουν. ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ και ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ καθορίζουν αν θα δεχθούν επίθεση και αυτά είναι αποφάσεις του «θηρευτή». Οι ανίδεοι το μαθαίνουν όταν είναι ήδη πολύ αργά, συνήθως, μόνο η καλή τους τύχη είναι με το μέρος τους. Σε κάποιες άλλες πάλι όχι. Εμείς πιστεύουμε ότι καλά ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟΙ άνθρωποι είναι ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ, να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ή και να ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ τη βία κατά τους.

Ο καθένας αποφασίζει πού θέλει να βασιστεί, στις ΓΝΩΣΕΙΣ του ή… στην ΤΥΧΗ του…

Αυτοπροστασία για όλους

Από το 2011 το Combatives Group έχει θέσει σε λειτουργία Πρόγραμμα Ενημερωτικών Ομιλιών με θέματα Ασφάλειας (της περιουσίας) και Σεμινάρια (Αυτοπροστασίας και Αυτοάμυνας) για άνδρες και γυναίκες. Αυτές οι εκδηλώσεις ανακοινώνονται κατά καιρούς στη σελίδα μας στο Facebook και στη πρώτη σελίδα του ιστοτόπου μας.

Τα μέλη της κοινότητάς μας είναι πολύ καλά ενημερωμένα πάνω στα θέματα της ασφάλειας, της αυτοπροστασίας και της αυτοάμυνας του πολίτη.

Για όσους επιθυμούν να ΕΜΒΑΘΥΝΟΥΝ μαθαίνοντας απλές, άμεσες και αποτελεσματικές δεξιότητες αυτοάμυνας, αρκεί να λάβουν μέρος σε μια σειρά από Τρίμηνα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Αυτοάμυνας.

Για γυναίκες έφηβες και ενήλικες, υπάρχουν και τα ταχύρρυθμα προγράμματα ISM, BSM, ASM. Διαβάστε προσεκτικά τι προσφέρουν και επικοινωνήστε μαζί μας.

Combatives, αυτοάμυνα κατάλληλη για όλους

Το Combatives είναι αυτοάμυνα κατάλληλη για όλους (άνδρες και γυναίκες).

Αυτοάμυνα για όλους

Σε όλο τον κόσμο, σε κάθε κοινωνία, το δικαίωμα κάποιου να υπερασπίζεται τον εαυτό του αποτελεί ΦΥΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ. Το νομικό σύστημα των περισσότερων χωρών απαιτεί κάποιος να ΔΕΧΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ πριν να προχωρήσει σε αναχαίτισή της.

Το βασικότερο πρόβλημα με αυτό, είναι ότι πολλοί άνθρωποι ΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΕΞΑΠΙΝΗΣ, διότι ΔΕΝ έχουν μάθει ΤΙ και ΠΩΣ να ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ. Δηλαδή, να ΑΝΙΧΝΕΥΟΥΝ και να ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα σημάδια επικείμενης επίθεσης που διδάσκονται συνέχεια σε όλα τα μέλη μας.

Πριν από κάθε επίθεση, συνήθως υπάρχουν ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑΔΙΑ από τα οποία περνάει ένας επιτιθέμενος. ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ ΝΥΞΕΙΣ που είναι ΣΑΦΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΕΣ από έναν εκπαιδευμένο άνθρωπο και, κατόπιν, ακολουθεί η φυσική επίθεση.

Τι γίνεται όμως σε ανεκπαίδευτους όταν ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ τέτοιες νύξεις;

Τι θα συμβεί αν υπάρξει απλά και «αιφνιδιαστικά» μια επίθεση, μια ενέδρα με κακό σκοπό;

Ξαφνικά βρίσκονται σε ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ.

Μετά βίας έχουν το όφελος της αντίδρασης. Και όσοι δεν έχουν λάβει ρεαλιστική εκπαίδευση αναχαίτισης και αποτροπής ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΥΜΑΤΑ.

Η επίθεση είναι το τελευταίο και πιο αποτρέψιμο στάδιο υπό τις συνθήκες που περιγράφονται παραπάνω.

Η εκπαίδευση αναγνώρισης αυτών των στοιχείων δεν γίνεται σε αθλητικούς συλλόγους. Άλλο ο αθλητικός σύλλογος, άλλο ο δρόμος. Γίνεται όμως στα μέλη της κοινότητας μας στο Combatives Group.

Λόγοι να μάθετε Αυτοάμυνα

Ένα άτομο με αυτοσεβασμό θα αντισταθεί στην παρενόχληση και στην επίθεση και, αυτό πάντα δυσκολεύει (πολλές φορές σημαντικά) τον εν δυνάμει επιτιθέμενο.

Η αποτελεσματική και σθεναρή αντίσταση δυσκολεύει πολύ τον δράστη.

Όπως γίνεται και στη φύση, το αρπακτικό επιλέγει πάντα τον ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΣΤΟΧΟ. Για εκείνους που επιλέγουν να ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ σε επίθεση, η απώλεια της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ τους, του ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ τους, της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ τους και ίσως ακόμη και της ΖΩΗΣ τους είναι μια βεβαιότητα.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε δει πολλές και μη αναμενόμενες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές με τεράστιες συνέπειες στην καθημερινή ζωή μιας αστικής κοινωνίας. Έχουμε γίνει μάρτυρες απρόσμενης αύξησης της βίας. Ο πολίτης δε νιώθει πλέον ασφάλεια στην ίδια του την πατρίδα, στον δρόμο και, ακόμη χειρότερα, στο ίδιο του το σπίτι! Ακούει από τα μέσα ενημέρωσης, από φίλους και γνωστούς, ένα φαινομενικά ατελείωτο «κατεβατό» του χρονικού της καθημερινής βίας. Από τον απλό «πορτοφολά» που κλέβει το χρήμα που βγάζουν οι πολίτες με τον ιδρώτα τους, μέχρι και το σουρεαλιστικά εξωπραγματικό «φονιά» που σκοτώνει για λίγες δεκάρες. Άγριες ληστείες, διαρρήξεις, βιασμοί, ξυλοδαρμοί και «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών» έχουν γίνει κοινό φαινόμενο. Κανείς μας δεν θέλει να βιώσει τέτοια περιστατικά.

Το ερώτημα είναι:

«Τι μέτρα λαμβάνουμε για εμάς και τους δικούς μας;»

Ψυχοσωματικές προϋποθέσεις αυτοάμυνας

Συχνά ο κόσμος αρέσκεται να ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι μπορεί να χειριστεί μια βίαιη κατάσταση. Μέχρι που ανακαλύπτει ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Αυτή η ελλιπείς ή και πρόχειρη προσέγγιση στη βία έχει κακές ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ σε πολλά επίπεδα. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν φαντάζονται καν ότι η βία επηρεάζει ΚΑΘΟΛΙΚΑ το ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ και τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ. Στη πραγματικότητα, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ είναι οι άνθρωποι που εκ φύσεως τους και χωρίς καμία εκπαίδευση μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ακραία βία.

Γνώση είναι κάτι που αποκτάς συχνά κατόπιν κακής εμπειρίας. (Aν επιβιώσεις…)

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο μέσος άνθρωπος πρέπει να ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ τα ψυχικά αποθέματα και τις φυσικές δεξιότητες της επιβίωσης, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τις απειλές και τους κινδύνους. Η βία και μάλιστα, η εγκληματική βία δεν είναι φυσιολογική καθημερινή κατάσταση του καθενός. Όμως, όπως και την ασφάλεια ζωής, αν επιθυμεί να μπορεί να το πραγματοποιήσει αυτό, είναι σημαντικό να επενδύσει και ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ και ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ.

Στη Κοινότητα του Combatives Group τα θέματα της ασφάλειας, της αυτοπροστασίας και της αυτοάμυνας των ασκούμενών μας λαμβάνονται πολύ σοβαρά. Την ίδια σοβαρότητα απαιτούμε και εμείς από όσους μας αναζητούν για αυτούς τους σκοπούς.

Οι άνθρωποι που μας πλησιάζουν για εκπαίδευση είναι συνήθως ενήλικες άνω των 30 με οικογένειες και ευθύνες. Είναι και καλά ενημερωμένοι μέσα από τον ιστότοπο μας, με αποτέλεσμα να είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ για τις ψυχοσωματικές αλλαγές που θα υποστούν. Συνεπώς, το Σύστημα Αυτοάμυνας Combatives μας είναι για εκείνους που λαμβάνουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ να κάνουν ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους δικούς τους με οποιοδήποτε κόστος.

Η βία προκαλεί ακραίες ψυχοσωματικές αντιδράσεις σε εκπαιδευμένους και μη. Το μόνο που ξεχωρίζει όσους την χειρίζονται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά είναι η εμπειρία και η ρεαλιστική εκπαίδευση.

Το ερώτημα βέβαια είναι:

«Τι ΚΑΝΕΙ κανείς για αυτό, καλές ευχές;»

Ποιά είναι η απάντηση σε όλη αυτή τη βία που έχει αγγίξει τις ζωές πολλών;

Ποιά είναι η λύση;

Το Σύστημα του Combatives Group ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για όσους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ξεκάθαρο σκοπό να σκέπτονται και να λειτουργούν με γνώμονα τα παραπάνω αναφερόμενα κριτήρια.

Χομπίστας της αυτοάμυνας δεν υφίσταται.

Τα πλέον δημοφιλή άρθρα

Πόσο Combative είσαι;

Χρειάζεται να είναι κανείς ψηλός και δυνατός ή μήπως χρειάζεται πολλές τεχνικές για να είναι Combative; Τι σημαίνει ο όρος “Combative” και τι ο όρος “Combatives” Ποιά η διαφορά και γιατί χρειάζεται να την γνωρίζουμε. Εδώ θα δώσουμε σαφείς απαντήσεις στους όρους και έννοιες που συνδέονται με αυτό.

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού
Βιασμός

Συμπεράσματα περί αποφυγής βιασμού

Ακόμη πιστεύεις ότι ο αθλητικός σύλλογος της γειτονιάς μπορεί να σε βοηθήσει; ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ; Το τραγικό ειδικά με τον βιασμό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να λάβουν τα μέτρα τους για τη δική τους προστασία, αδιαφορούν.

Τα κίνητρα εφαρμογής bullying
Bullying

Τα κίνητρα εφαρμογής bullying

Ποιά είναι τα κίνητρα εφαρμογής του Bullying; Είναι το άτομο που το πράττει προβληματικό; Μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι για αυτή τη συμπεριφορά;